Yumurta Nasıl Haşlanır

Yumurta Nasıl Haşlanır

Yumurta Nasıl Haşlanır; Zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudumuzun temel ihtiyacı olan aminoasitleri de içerisinde barındırır. Ayrıca A, D, B1, B2, B6, B12, E ve K vitaminlerini içerir. Bir tane yumurtanın içerisinde beş altı gram ham protein bulunmaktadır. Protein bakımından zengin olan besinler arasında en ucuz fiyatlı olanıdır. Hazır yiyeceklere nazaran çok daha uzun süre tokluk sağlar. Uzmanlar özellikle büyüme ve gelişme çağındaki çocukların protein ihtiyaçlarının karşılanmasında haşlanmış yumurtanın tüketilmesini tavsiye etmektedir.

Yumurta haşlamak için gerekli malzemeler:
  • 1 Adet Yumurta
  • Cezve
  • Su
Rafadan yumurta nasıl haşlanır
Ocak üzerindeki cezve ye gerekli miktarda su konulacak. Su kaynamaya başladıktan sonra, yumurta cezvenin içerisine yavaşçacık bırakılacak. Cezvede ki su tekrar kaynayınca, Saate bakılacak ve bir yere not edilecek. 2 Dakika sonra, ocak söndürülecek.
Cezvedeki yumurta soğuk suyun içine koyularak soğutulacak. Şayet mutfakta saatiniz yoksa kaynayan su içerisine yumurtayı koyduktan sonra, 1001den başlayın 1100e kadar sayın ve ocağın ateşini kapatın.
Her iki süre sonunda, beyazı az pişmiş ve sarısı sıvı halde rafadan yumurtanız hazır. Tercihler farklı olduğundan dolayı, rafadan yumurta kıvamı da farklı olacaktır. Bu sebepten dolayı rafadan yumurta haşlama süresi olarak, 2-4 dakika arasında seçim yapmanız gerekiyor. Bu seçimi yaparken yumurtalarınızın oda sıcaklığına gelmiş olmasını unutmayınız.

Kayısı yumurta nasıl haşlanır
Ocak üzerindeki cezve ye yeterli miktar su konulacak. Su ısınıp kaynamaya başladıktan sonra, yumurta cezvenin içerisine yavaşçacık bırakılacak. Cezvedeki su tekrardan kaynamaya başlayınca, Saate bakılacak ve bir yere not edilecek. 6 dakika sonra, ocağın ateşi kapatılacak.
Cezvedeki yumurta soğuk su yardımıyla soğutulacak. Kayısı yumurta kıvamı ise, tercihinize göre 4-6 dakika arasında seçim yapmanız gerekiyor. İki süre sonunda, beyazı tam pişmiş sarısı az pişmiş kayısı yumurtanız hazır. Yumurtalarınızın oda sıcaklığında iken haşlamanız gerektiğini unutmayınız.

Katı yumurta nasıl haşlanır
Ocak üzerindeki cezve ye yeterli oranda su konulacak. Su kaynamaya başladıktan sonra, yumurta cezvenin içerisine yavaşçacık bırakılacak. Cezvedeki su tekrardan kaynamaya başladıktan sonra, Saate bakılacak ve bir yere not edilecek. 12 dakika geçtikten sonra ocağın ateşi kapatılacak. Cezvedeki yumurta soğuk su yardımıyla soğutulacak.
Süre sonunda, beyazı ve sarısı tam pişmiş katı hale gelmiş yumurtanız hazır. Katı yumurta haşlarken kıvamını ayarlama tercihi maalesef yok. Katı yumurta haşlamada en az süre, 12 dakika oluyor. Yumurtalarınızın oda sıcaklığında iken haşlamanız gerektiğini unutmayınız.

Yumurta haşlama sırasında çatlamaması için püf noktalar
Yumurtaların sıcaklığı oda sıcaklığında olmalı ve ocağın orta ateşi ayarında haşlanmalıdır. Buzdolabı içerisinden alınarak haşlanan yumurtalar çoğunlukla çatlar. Bu sebepten dolayı yumurta haşlarken çatlamaması için, yumurtalar haşlanmadan önce buzdolabından çıkarılmalı ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletilmelidir. Acil durumlarda buzdolabından alınan yumurtaları haşlamak için; yumurtaların sivri olmayan yerinden delerseniz yumurtalar çatlamaz. Yumurtaları delmek için çatal iğne, toplu iğne ve dikiş iğnesi kullanmanız işinizi kolaylaştıracaktır.
Son Güncelleme : 21.10.2018 12:05:00

Yumurta Nasıl Haşlanır Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Yumurta Nasıl Haşlanır"
Yumurta, maksimum 15 dakika süresinde vede kolay soyulması için içine bir tutam tuz atarak başlanabilir.
Baler . 29.08.2018
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış yumurta kilo aldırır mı, haşlanmış yumurtanın en önemli özelliklerinden biri tok tutmasıdır. 2 tane haşlanmış yumurta yaklaşık 150 kalori içermektedir. Tok tutucu özelliği olduğu için alınan kalori göz ardı edilmelidir. Ancak yalnızca yumur...
Patatesli Tavuk Haşlama
Patatesli Tavuk Haşlama
Patatesli tavuk haşlama, sağlıklı olduğu kadar lezzet bakımından da oldukça güzel bir tariftir. Patatesli tavuk haşlama yemeğinin içerisine arzuya göre arpacık soğan veya havuç ilavesi de yapabilirsiniz. Tavuk suyu soğuk algınlığı ve gribal enfeks...
Tavuk Nasıl Haşlanır
Tavuk Nasıl Haşlanır
Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlama yapılırken karar verilmesi gereken şey şudur ki, haşlamayı tavuk etinin flatosundan mu pirzolasından mı yada but veya kanadından mı yapacağımıza karar vermeliyiz. Yapılacak olan ete karar verdikten sonra, içerisine...
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Tavuk haşlama kaç kalori, tavuk eti hem diyet menülerinde, hem de temel besin kaynaklarında önemli bir yer tutmaktadır. Besleyici özelliği nedeniyle gelişmekte olan çocukların, yetişkinlerin mutlaka tüketmesi tavsiye edilir. Tavuk eti çeşitli şekille...
Patates Haşlama Süresi
Patates Haşlama Süresi
Patates haşlama süresi, patatesin büyüklüğüne ve patatesin nerede kullanılacağına bağlı olarak değişir. Patates mutfaklarda önemli bir yer tutmaktadır. Yemeklerin direkt olarak yapılmasında, yemeklerde katkı malzemesi olarak, böreklerde, salatalarda,...
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Haşlanmış tavuk kaç kalori, Kırmızı et fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle tüketimi oldukça artan tavuk eti protein bakımından oldukça zengindir. Saçlar,tırnaklar ve kemikler proteine ihtiyaç duyarlar. Küçük yaştaki çocuklarında proteine ihtiyac...
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta mükemmel tadıyla küçük büyük herkesin beğenerek tükettiği sağlıklı bir besin kaynağıdır. Daha çok kahvaltılarda ve haşlama yöntemi ile tüketilen yumurtanın birçok haşlama yöntemi vardır. Yumurtanın protein değer...
Kabak Haşlama
Kabak Haşlama
Kabak haşlama, sarı çiçekler açan ve sürüngen bir sebze olan kabak sağlık açısından çok faydalı ve besleyici bir bitkidir. B1, C vitaminleri, protein, nişasta, çinko, mineral, fosfor, potasyum ve lif bakımından çok iyi bir kaynaktır. Tüm bu vitamin v...
Kereviz Haşlama
Kereviz Haşlama
Kereviz haşlama, kereviz hoş bir aroma ve tada sahiptir. Lif bakımından düşük bir sebze olduğu için özellikle diyetlerde kullanılan vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Lif bakımından zengin bir içeriğe sahip olan kereviz sağlık için de çok faydalıdır. ...
Mısır Haşlama Süresi
Mısır Haşlama Süresi
Mısır haşlama süresi, mısır seven kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Mısır alınırken ve pişirilirken dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Bunlardan ilki mısır alınırken mısırların iri taneli olanlarının alınması tercih edilme...
Enginar Haşlama
Enginar Haşlama
Enginar haşlama, enginar sağlıklı bir besin maddesi olarak çok eski yıllardan günümüze kadar yetiştirilen bir bitkidir. Mevsiminde enginar pazar ve marketşerden temin edilerek yemek sofralarını süsleyebilmektedir. Enginar yaprakları idrar söktürücü, ...
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Haşlanmış patates kaç kalori, patates günlük hayatta en çok tüketilen besin maddelerinden biridir. Orta büyüklükte haşlanmış 1 adet patates yaklaşık 70 kalori içermektedir. 100 gram haşlanmış patates 11.85 gram karbonhidrat, 1.63 gram protein ve 0.09...

 

Tavuk Haşlama
Tavuk Baget Haşlama
Mantı Haşlama
Brokoli Haşlama
Kuzu Boyun Haşlama
Kemik Haşlama
Kestane Haşlama
Yumurta Haşlama
Lahana Haşlaması
Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Haşlanmış Tavuk Kalori
Gerdan Haşlama
Terbiyeli Et Haşlama
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Sebzeli Et Haşlama
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Patlıcan Haşlama
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Patatesli Tavuk Haşlama
Tavuk Nasıl Haşlanır
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Patates Haşlama Süresi
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Popüler İçerik
Terbiyeli Et Haşlama
Terbiyeli Et Haşlama
Terbiyeli Et Haşlama, beslenmemizde önemli bir yere sahip olan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü tatlar oluşmasını sağlar. Doğrudan yem...
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Kuru fasulye kaç dakikada haşlanır, kuru fasulye yemeği yapmak isteyen ve bu yemeği seven kişiler tarafından oldukça önemli ve merak edilen sorular ar...
Sebzeli Et Haşlama
Sebzeli Et Haşlama
Sebzeli Et Haşlama, et dendiği zaman akla ilk gelen et yemeği çeşitlerinden bir tanesi de sebzeli et haşlama yemeğidir. Et haşlandıktan sonra üzerine ...
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Tavuk kaç dakikada haşlanır, Derin dondurucudan donmuş bir şekilde çıkartılmış kümes hayvanları tavuk, piliç ve benzerleri doğrudan haşlanmaz. Düdüklü...
Patlıcan Haşlama
Patlıcan Haşlama
Patlıcan Haşlama, Patlıcan, patlıcanın ilk olarak M.Ö 5 yy' da Hindistan'da yetiştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika sonra Doğu Akdeniz ve Avrupa'da...
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Haşlanmış yumurtanın faydaları, zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudun temel ih...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018