Kemikli Et Haşlama Kemikli et haşlama, oldukça lezzetli ve besleyici bir yemektir. Tercihe göre bazı sebzeler ile pişirilerek zenginleştirilebilir. Akşam yemeği olarak tercih edilebilecek kemikli et haşlamanın yapılışı oldukça kolay ve pratiktir. Kemik oldukça yağlı olduğundan, yemeğe ekstra yağ ilavesi yapılmamalıdır. Kemikli Et Haşlama İçin Gerekli Malzemeler
Kemikli Et Haşlama Nasıl Yapılır? Kemikli et, tencereye sığacak şekilde parçalara bölündükten sonra geniş bir tencereye alınır. İlk önce kısık ocakta kemikli et, bıraktığı suyu çekene kadar kavrulur. Kavrulan etin üzerine 7 su bardağı kaynar su eklenir. Kuru soğanın kabukları soyulur ve birkaç parçaya bölünür. Diğer sebzelerde aynı şekilde soyularak iri doğranıp tencereye eklenir. Karabiber, tuz ve kırmızı pul biber ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır. Normal tencerede 1 saat, basınçlı tencerede ise yarım saat kadar pişirilir. Pişme süresi tamamlanınca etin pişip pişmediği kontrol edilir. Piştikten sonra içine 2 adet limon suyu eklenir. Kemikli et haşlama servis için hazırdır. Ekstra Bilgiler ve İpuçları Kemikli et haşlama yaparken, etin üzerindeki yağ tabakasını alarak daha hafif bir yemek elde edebilirsiniz. Ayrıca, etin daha yumuşak ve lezzetli olması için marine işlemi yapabilirsiniz. Bunun için etleri bir gece önceden tuz, karabiber ve zeytinyağı ile marine edebilirsiniz. Afiyet olsun. |