Biftek Haşlama Biftek haşlama, hemen hemen herkesin severek tükettiği bir yemektir. Bu yöntemle pişirildiğinde biftek, kendine özgü bir lezzet kazanır ve özel günlerde sıkça tercih edilen bir ana yemek haline gelir. Misafir ağırlamalarında sofrayı süsleyen biftek haşlama, genellikle sosla beraber servis edilir. Ev halkına veya misafirlerinize muhteşem bir ikramda bulunmak isterseniz, biftek haşlama tercih edebilirsiniz. Bu eşsiz lezzeti sofralarınızda ana yemek olarak sunabilirsiniz. Dilerseniz, şimdi bu eşsiz lezzetin tarifine geçelim. İşte biftek haşlama yemeğinin tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin. Biftek Haşlama İçin Gerekli Olan Malzemeler
Biftek Haşlama Nasıl Yapılır? Düdüklü tencerenin içerisine biftekleri bol su ile yıkayarak koyun. Tencere içerisindeki bifteklerin üzerine suyu ilave ettikten sonra tuzunu da ekleyerek düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Tencereyi ocağın üzerine alarak altını yakın. Önce hararetli bir ateşte yemeği kaynatın. Biftek haşlama kaynayınca düdüklü tencerenin düdüğü çalar. Düdük çalmaya başlayınca ocağın altını kısık bir dereceye getirin. Daha sonra süre tutarak 45 dakika kadar pişirin. Bifteğin ağızda dağılan bir kıvama gelmesi için kısık ateşte yavaş bir şekilde pişmesi gerekmektedir. Süre dolunca ocağın altını kapatın ve tencerenin kapağını açmadan 15 dakika kadar dinlendirin. Düdüklü tencerenin içerisindeki hava bittikten sonra kapağı açabilirsiniz. Havanın bittiğine şüpheliyseniz tencereyi öncelikle soğuk su altına tutarak havasını alın. Kapak açıldıktan sonra bifteğin pişip pişmediğini kontrol edin. Bifteğin piştiğine kanaat getirdiyseniz tabaklara alıp biraz da tencere içindeki sudan tabağa ilave edip servis yapabilirsiniz. Artık biftek haşlama yemeği hazır. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Biftek haşlama tarifini daha da lezzetlendirmek için şu ipuçlarını göz önünde bulundurabilirsiniz:
|