Haşlama Dana Eti Haşlama dana eti, kızartma yemeklerinin yağlı yapısından uzak durmak isteyenler için ideal lezzetler arasında yer almaktadır. Eşsiz bir lezzete sahip olan haşlama dana eti, görünümü ile de iştah kabartıcı bir yemektir. Genellikle sofralarda ana yemek olarak sunulan bir yemektir. İlerleyen yaşlarda hafif yemek tercihinde bulunanların sık sık sofralarında yer verdikleri haşlama dana eti, kalorisi düşük, besin değeri ise yüksek olan bir yemektir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Kişide fazla kilo alımlarına sebep olmayan, vücudu zinde tutan ve kızartma yemeklerinin verdiği ağırlıktan uzak duran bir yemek olan haşlama dana eti, kemik erimesi hastalığı yaşayanların da tercih etmesi gereken bir yemektir. Siz de sofralarınızda bugün sağlıklı bir yemeğe yer vermek istiyorsanız, işte haşlama dana eti tarifi. Haşlama Dana Eti İçin Gerekli Malzemeler
Haşlama Dana Eti Nasıl Yapılır? Öncelikle dana etini bol suyla yıkayarak kuşbaşı şeklinde doğrayın ve düdüklü tencere içerisine koyarak üzerine su ilave edin. Daha sonra ocağın altını yakarak düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Bu arada patatesleri soyarak küp şeklinde doğrayın. Daha sonra havuçları yıkayarak patatese uyum sağlayacak şekilde küp küp doğrayın. Doğranan havuç ve patatesleri birbiriyle karıştırın. Haşlanan dana etinin altını kapatarak düdüklü tencereyi soğuk su altına koyun. Tencere soğuyunca kapağını açın. Dana eti yumuşamış ise doğranan patates ve havuçları tencere içerisine ilave edin. Bu arada sarımsakları da soyarak bütün bir şekilde tencere içerisine ilave edin. Son olarak tuzunu da ilave ettikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 25 dakika kadar pişirin. Süre dolunca ocağın altını kapatın ve haşlama dana eti yemeğini biraz dinlendirin. Artık tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler ve İpuçları Haşlama dana eti, besleyici özellikleri ile dikkat çeker. Dana eti, yüksek protein içeriği ile kas gelişimini desteklerken, içerdiği demir ve çinko mineralleri ile bağışıklık sistemini güçlendirir. Patates ve havuç gibi sebzelerle birlikte pişirildiğinde, yemeğin besin değeri daha da artar. Havuç, A vitamini bakımından zengindir ve göz sağlığına katkıda bulunur. Patates ise potasyum ve C vitamini içerir. Haşlama dana eti yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
Bu lezzetli ve sağlıklı yemeği farklı baharatlar ekleyerek de çeşitlendirebilirsiniz. Defne yaprağı, karabiber veya kekik gibi baharatlar ekleyerek haşlama dana etine farklı bir aroma katabilirsiniz. Ayrıca, haşlama suyunu çorba olarak değerlendirebilir veya pilav yapımında kullanabilirsiniz. Afiyet olsun! |