Haşlanmış patatesli yumurta, lezzetli ve sağlıklı bir yiyecektir. Bu yemek, özellikle kahvaltı masalarını süsler ve kolaylıkla hazırlanabilir. Patates ve yumurta, ayrı ayrı da son derece besleyici ve faydalıdır. Patates, içerdiği mineral ve vitaminler bakımından oldukça zengin bir besindir. Cilt sağlığına iyi gelir, kırışıklıkları ve siyah noktaların oluşumunu önler. Ayrıca güneş yanıklarını tedavi eder, cildi temizler ve saç dökülmelerini engeller. Sindirim sistemi için faydalıdır, enerji verir, kilo vermeye yardımcı olur, stresi azaltır ve bağırsak sağlığını korur. Yumurta ise kaliteli bir protein kaynağıdır. Kalp hastalıklarına, kansere ve kronik hastalıklara karşı koruyucudur. Yumurta, zayıflamaya yardımcı olur ve gün boyu tok tutar. Mineral ve vitaminler açısından zengin olan yumurta, sağlıklı bir beslenme için oldukça önemlidir. Haşlanmış patatesli yumurta, tok tutan ve hafif bir besindir. Ayrıca, bu tarz yiyecekler kolay sindirilir. Haşlanmış Patatesli Yumurta Tarifi Malzemeleri
Haşlanmış Patatesli Yumurta Tarifi Hazırlanış Şekli İlk olarak patatesler iyice yıkanır ve iki parçaya bölünür. Daha sonra bir tencereye konur ve üzerini geçecek kadar su ile doldurulur. Patatesler haşlanmaya bırakılır. Haşlanan patatesler küp küp doğranır. Maydanoz saplarından ayıklanır ve iyice yıkandıktan sonra ince ince doğranır. Bir kaba doğranmış patatesler konur ve üzerine doğranmış maydanoz, pul biber, tuz ve yumurta ilave edilir. Patatesler ezilmeden karıştırılır. Bir tavaya sıvı yağ konur ve kızdırılır. Patatesli karışım tavaya konur ve arkalı önlü kızartılır. Kızaran patatesli yumurta sıcak bir şekilde servis edilir. Ekstra Bilgiler Bu tarif, isteğe bağlı olarak farklı malzemelerle de zenginleştirilebilir. Örneğin, rendelenmiş kaşar peyniri veya ince doğranmış kırmızı biber eklenerek lezzet artırılabilir. Ayrıca, bu tarifin yanında yoğurt veya taze sıkılmış meyve suyu ile servis edilerek daha dengeli bir öğün oluşturulabilir. Afiyet olsun! |