Düdüklüde Tavuk Göğsü Haşlama Oldukça pratik ve kolay bir yapımı olan düdüklüde tavuk göğsü haşlama, düşük kalorili ve besin değeri yüksek bir yemektir. Özellikle pilav eşliğinde herkes tarafından sevilen ve beğenilerek tüketilen tavuk göğsü haşlama, düdüklü tencerede yapıldığında çok daha yumuşak ve lezzetli olmaktadır. Düdüklü tavuk göğsü haşlama, hafif yemek öğünü arayışı içinde olanlar için ideal bir seçenektir. Siz de hafif bir öğün geçirmek veya diyetteyseniz az kalorili bir yemekle öğününüzü tamamlamak istiyorsanız, işte düdüklüde tavuk göğsü haşlama tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin. Düdüklüde Tavuk Göğsü Haşlama İçin Gerekli Malzemeler
Düdüklüde Tavuk Göğsü Haşlama Yapımı Tavuk göğüslerini bol su ile iyice yıkayın. Daha sonra yıkadığınız tavuk göğüslerini düdüklü tencereye yerleştirin ve üzerine 2 parmak geçecek şekilde su ekleyin. Bir tutam da tuz ekleyerek yemeğin tuzunu ayarlayın. 1-2 tur karıştırdıktan sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını yakın. Yemeğin suyu kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin. Tavuğun suyu kaynadığında düdüklü tencerenin düdüğü ötecektir. Düdük öttüğünde süre tutarak 25 dakika tavuğu haşlayın. Süre dolduğunda ocağın altını kapatın ve haşlamayı biraz dinlendirin. Düdüklü tencerenin havası tamamen çıktıktan sonra kapağı açarak tavuğu tencereden çıkarın. Daha sonra tavuğu tabaklara didikleyerek, biraz da tenceredeki sudan ekleyerek sıcak bir şekilde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |