haslama.gen.tr
haşlama
Sosyal Medyada Paylaş
Kemikli Et Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Enginar Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Kereviz Haşlama
Kabak Haşlama
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Patates Haşlama Süresi
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Tavuk Nasıl Haşlanır
Patatesli Tavuk Haşlama
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Patlıcan Haşlama
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Sebzeli Et Haşlama
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Terbiyeli Et Haşlama
Gerdan Haşlama
Haşlanmış Tavuk Kalori
Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Lahana Haşlaması
Yumurta Haşlama
Kestane Haşlama
Kemik Haşlama
Kuzu Boyun Haşlama
Brokoli Haşlama
Mantı Haşlama
Tavuk Baget Haşlama
Tavuk Haşlama
Kuzu Gerdan Haşlama
Karides Haşlama
Ispanak Haşlama
Nohut Haşlama
Tüm Sayfalar >>









Tavuk Haşlama

Tavuk haşlama, tavuğun hemen hemen her parçasıyla hazırlanabilir. Bunu dilediğiniz sebzelerle zenginleştirerek, tavuğun suyundan, etinden ve içine koyduğunuz sebzelerin yararlı etkilerinden faydalanabilirsiniz. Tavuk eti oldukça yararlı ve besleyici özelliktedir. Üstelik fiyatı uygun olduğundan, hemen hemen tüm mutfaklarda yer verilen bir besindir. Çok çeşitli yemekler hazırlanabilir. Eğer tavuk haşlama sırasında, suyu fazla olursa bundan çorba yapabilirsiniz. Dilerseniz pilav suyu olarak bile değerlendirebilirsiniz. Özellikle hastaların iyileşme dönemlerinde tavuk haşlama hem hafifliği, hem de şifalı özelliğiyle sıkça pişirilebilir. Dilerseniz birlikte bu lezzetli yemeği hazırlamaya başlayalım.

Tavuk haşlama için gerekli malzemeler

  • 500 gram tercihe göre tavuk budu, göğüs eti ya da kalça bölgesi
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz

Tavuk haşlama yapımı

Önce havuçların kabuklarını kazıyın, patatesleri ise soyun. Bunları iri parçalar halinde doğrayın. Kuru soğanı ise sadece soyun. Tavuk haşlamayı pişireceğiniz tencerenin içine tavuk parçalarını yıkayarak koyun. Bunun üzerine tavukları 3-4 parmak geçinceye kadar su ilave edin. İçerine biraz tuz atın. Tuzu bu aşamada atarsanız, tavuk etleri daha lezzetli olacaktır. En son sıvı yağı ilave edin ve tencereyi ocağa yerleştirin. Malzeme kaynayıncaya kadar yüksek ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra, haşlamanın içine bütün kuru soğanı, doğranmış havuçları atın. Bir süre kısık ateşte bu şekilde pişirin. Tavuk HaşlamaDaha sonra içindeki kuru soğanı alarak, doğranmış patatesleri atın. Bunları sonra atmamızın nedeni patateslerin daha çabuk pişmesi yüzündendir. Yoksa havuçlar pişinceye kadar patatesler eriyebilir. Patatesler piştikten sonra, tavuk haşlama pişmiş olacak. Sıcak olarak yanında limonla birlikte3 servis etmenizi tavsiye ederiz. Dediğimiz gibi tavuk haşlamanın içine damak tadınıza uygun sebzeleri ilave edebilirsiniz. Özellikle kerevizi denemenizi tavsiye ederiz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 02.06.2015 03:02:29

Tavuk Haşlama Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Tavuk Haşlama"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Haşlanmış Patates

Haşlanmış patates, oldukça sevilen ve hayatımızda çok fazla tüketilen bir besindir. Ancak bulunduğumuz çağın en büyük sorunları arasında aşırı kilo sebebiyle hangi besin daha az kilo yapar diye araştırmalar yapılmaktadır. Ülkemizd...

Mısır Nasıl Haşlanır

Mısır nasıl haşlanır, Haşlamak için mısır alırken dikkat edilmesi gereken birkaç tane püf noktası vardır: İri taneli ve dolgun olmalıdır. Ayrıca taneleri buruşuk olanları tercih edilmemelidir. Tırnakla bastırıldığında hemen parçal...

Haşlama Tavuk

Haşlama tavuk: hafif ve vücuda ağırlık vermeyen bir yemektir. Bir çok kişinin severek ve beğenerek yediği, sık sık sofralarda yer alan bir yemektir.besin değeri oldukça yüksektir. Haşlama olduğu için çok daha sağlıklı bir yemek ol...

Haşlama Turşu

Haşlama turşu, Türk toplumunda turşunun yeri bambaşkadır. İster yaz isterse kış mevsimi her mevsimde yemeklerin yanında severek yenilen turşudur. Turşu değişik sebzelerin tuzlu ve sirkeli suda belirli bir süre bekletilmesi  ile ye...

Et Nasıl Haşlanır

Et nasıl haşlanır, iyi bir et yemek isterseniz haşlamasını güzel bir şekilde usulüne uygun yapmanızı öneririm. Et haşlama oldukça uzun süren ve sabır isteyen bir işlemdir. Eti haşlama süresini kısa tutarsanız bakteriler tam ölmedi...

Kestane Nasıl Haşlanır

Kestane nasıl haşlanır: Kestane haşlama kış mevsiminde kestane sevenkerin yaptığı bir pişirme yönteminden biridir. Bu şekilde ıslatıldıktan sonra fırında da pişirilebilir.  Aynı şekilde mangalda veya ocakta da pişirmeniz mümkündür...

Piliç Haşlama

Piliç Haşlama: Pilici bütün olarak haşlama öbür et haşlama çeşitlerine göre daha iyi ve sağlıklıdır. Bunun sebebi tabi ki beyaz et olmasıdır. Bütün insanlar tarafından bilindiği üzere dünyada beyaz et çok daha fazla oranda tüketil...

Tavuk Budu Haşlama

Tavuk budu haşlama, Et kadar tavuk hatta tavuk etten daha çok seviliyor ve daha çok tüketiliyor. Bunun nedeni hem çok lezzetli olması hemde ete göre biraz daha ucuz olmasıdır. Böyle olunca herkes rahatlıkla tavuk alıp arzu ettiği...

Kuzu Et Haşlama

Kuzu et haşlama, özellikle soğuk kış günlerinde et suyu çorbaları ile direncinizi artırabilir ve bağışıklık sisteminizin korunmasına yardımcı olabilirsiniz. Çocuklarınızın kas ve kemik gelişimi için de et suyu içeren çorba ve yeme...

Makarna Nasıl Haşlanır

Makarna Nasıl Haşlanır, makarna herkesin çok sevdiği ,tercih ettiği, soslar ve değişik garnütürlerle sunulan harika kurtarıcı bir yemektir. Hayal kırıklığına uğramamak için makarnayı doğru bir şekilde haşlamak çok önemlidir. Makar...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

haşlama, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017