Haşlama Tavuk Haşlama tavuk, hafif ve vücuda ağırlık vermeyen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüksek olan bu yemek, birçok kişinin severek tükettiği ve sık sık sofralarda yer verdiği bir lezzettir. Haşlama yöntemiyle hazırlandığı için oldukça sağlıklı olan haşlama tavuk, pratik ve kolay yapımı sayesinde zaman almadan sofralarda yer alır. Haşlama Tavuğun Faydaları Özellikle ileri yaş grubu bireylerin ve fazla kilo problemi olanların tercih ettiği haşlama tavuk, kızartma yemeklerine oranla daha az kalori içerir ve bu sayede sağlıklı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olur. Diyet yapan kişiler tarafından sık sık tercih edilen haşlama tavuk, ana yemek olarak sofralarda yerini alır. Sağlıklı bir öğün geçirmek veya diyet programınıza uygun bir yemek hazırlamak istiyorsanız, işte haşlama tavuk tarifi: Haşlama Tavuk İçin Gerekli Malzemeler
Haşlama Tavuk Nasıl Yapılır? 1. Öncelikle tavuk göğsünü bol suyla iyice yıkayın. Daha sonra tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın. Doğranan tavuk etlerini tekrar sudan geçirerek düdüklü tencere içerisine suyla birlikte ocağa koyun. 2. Tavuklar haşlanırken, patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Daha sonra havuçları daire şeklinde doğrayın. 3. Tavuklar biraz haşlandıktan sonra düdüklü tencerenin altını kapatarak tencereyi soğutun. Daha sonra kapağını açarak patatesleri ve havuçları pişen tavukların içerisine ilave edin. 4. Tüm malzemeler eklendikten sonra kırmızı pul biber ve tuzu da ilave ederek tencereyi tekrar ocak üzerine koyun. Düdüklü tencerenin altını kısık bir dereceye getirerek 20 dakika kadar haşlama tavuğu pişirin. 5. Süre dolduktan sonra, yemeği biraz dinlendirin. Dinlenen haşlama tavuğu tabaklara alarak sıcak bir şekilde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun! |