Haşlama Kestane Nasıl YapılırKış mevsiminin gelmesiyle birlikte, kestane yemek birçok insanın aklına gelir. Kestanenin tadı, evde közleyip yemesi ayrı, haşlayıp yemesi ise bambaşka bir keyif sunar. Közlenmiş kestaneyi artık her sokakta görmek mümkün, ancak haşlanmış kestaneyi bulmak pek olası değil. Bu yüzden, haşlama kestane yeme keyfiniz eksik olmasın diye sizlerle haşlama kestane tarifini paylaşıyorum. Haşlama Kestane İçin Gerekli Malzemeler
Haşlama Kestane Nasıl Yapılır?Öncelikle, kestanelerinizi iyice yıkayıp bir kaba koyun. Ardından, kestanelerin üzerine tek tek yarım çizikler atın. Kestanelerinizin miktarına göre bir tencere belirleyip içine yeterli su koyun ve suyu kaynatmaya başlayın. Kaynayan suyun içine çizilmiş kestaneleri yavaşça atın, ardından tuzu ya da şekeri ekleyin. (İsterseniz kullanmayabilirsiniz, fakat kullanırsanız güzel bir tat verir.) Kestaneler 2-3 dakika kaynadıktan sonra kabukları açılmaya başlayacak. Kestaneler iyice haşlandıktan sonra tencereden süzün ve biraz soğuttuktan sonra kesilen yerlerden zahmetsizce soyun. Son olarak, haşlama kestanelerinizi servis edebilirsiniz. Bu tarifi sadece kış günleri kestane keyfi için değil, kestane şekeri veya kestane püresi yapmak için de kullanabilirsiniz. Afiyet Olsun. |
Merhaba bizim eskiden sobalı evimiz vardı çok severdik tüm kardeşlerim soğuktan eve gelince sobanın başında toplanırdır paramız çok yoktu ayda bir eve kestane girerdi o sobanın üstünde pişen kestane benim çocukluğumun kokusu ve özlemidir. Ama artık sobalar kalmadı bu yüzden kestaneyi haşlamak istiyorum. Izgara gib haşlarken de kestaneye çizik atacakmıyız?
Cevap yazMerhaba, eski anılarınız gerçekten çok güzel. Kestaneyi haşlarken de çizik atmanız gerekmez. Ancak kestaneleri haşlamadan önce kabuklarını biraz keserseniz, daha kolay soyulurlar ve içlerine su girerek daha iyi pişmelerini sağlar. Afiyet olsun!