İncik Haşlama İncik haşlama, birçok yörede yapılan ve sevilerek tüketilen bir yemek türüdür. Bu yemek için tavuk, kuzu ve dana incik kullanılabilir. Haşlama yöntemiyle hazırlandığı için oldukça sağlıklı bir öğündür. Çocuklarımız her ne kadar sevmese de, arada bir haşlama et yemekleri yedirmekte fayda vardır. Kuzu İncik Haşlama İçin Malzemeler
Kuzu İncik Haşlama Nasıl Yapılır? Kuzu incikler, kabukları soyulmuş tam soğanlarla birlikte bir tencereye koyulur. Tencereye üç su bardağı su ilave edilerek incikler ve soğanlar biraz yumuşayana kadar haşlanır. Başka bir tencerede tereyağı eritilir ve içine rendelenmiş havuçlar atılır. Üç dakika kadar sürekli karıştırılarak kavrulur. Sonrasında üzerine un serpiştirilerek eklenir ve un da kavrulur. Haşlanan incikler ve soğanların suyu süzülerek havuç-un karışımının bulunduğu tencereye alınır. Üzerine limon suyu dökülür ve karabiber ile tuz ilave edilir. Karışım kaynamaya bırakılır. Yemek kaynadığında üzerinde oluşan köpük bir süzgeçle alınır. Patatesler yumuşadığında yemek servise hazırdır. Afiyet olsun. Dana İncik Haşlama İçin Malzemeler
Dana İncik Haşlama Nasıl Yapılır? Bir tencerede tereyağı eritilir ve yuvarlak doğranmış soğanlar yağa bırakılır. Üç dört dakika kadar soğanlar kavrulur. Sonrasında incikler karışıma ilave edilir ve yedi sekiz dakika kadar kavurma işlemine devam edilir. On iki su bardağı su ilave edilerek etler haşlanmaya bırakılır. Yuvarlak ve ince doğranmış havuçlar, küp doğranmış patatesler ve kereviz karışıma eklenir. Ardından tuz ve kimyon ilave edilir. Sebzeler yumuşayana kadar pişirme işlemine devam edilir. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun. Tavuk İncik Haşlama İçin Malzemeler
Tavuk İncik Haşlama Nasıl Yapılır? Tavuklar tencereye alınır. Üzerlerini geçecek şekilde su ilave edildikten sonra tavuklar haşlanmaya başlanır. Tavuklar haşlandıktan sonra suyu süzülür ve inciklerin derileri soyulur. Sonrasında bir tencereye sıvı yağ ilave edilir. Parmak şeklinde doğranmış havuç ve soğan eklenir. Havuçlar ve soğanlar biraz kavrulduktan sonra hazır bekletilen tavuklar da ilave edilir. Tavuklar da biraz kavrulduktan sonra üzerine su ilave edilir. Havuçlar yarı haşlandıktan sonra parmak şeklinde doğranan patatesler eklenir ve içine kırılmış defne yaprağı koyulur. Kaynarken üzerinde oluşan köpük bir süzgeç vasıtasıyla alınır ve temizlenir. Sonrasında tuzu eklenir. Sebzeler piştikten sonra üzerine limon suyu ve kıyılmış maydanoz eklenir ve sıcak bir şekilde servis edilir. Afiyet olsun. |