Haşlama Patates Haşlama patates, sağlıklı ve kolay hazırlanabilen bir yemek seçeneğidir. Her mevsimde kolaylıkla bulunabilen bu tarif, çok çeşitli sunumlarda kullanılabilir. Örneğin, et sote sunumlarında yatak olarak kullanılabilir veya içerisine tereyağı ve süt ekleyerek püre yapabilir ve birçok ana yemeğin yanında servis edebilirsiniz. Et yemeklerinin yanında çok iyi giden patatesin faydaları ise azımsanamayacak kadar fazladır. İçerisinde bulunan magnezyum sayesinde cilt sağlığı için faydalıdır. Lif oranı yüksek bir sebze olması dolayısıyla, sindirim sorunu yaşayan kişilere önerilmektedir. Vücutta zamanla biriken toksinleri atmada çok faydalıdır. Tiroit bezlerinin çalışmasını destekler. Patateste bulunan B vitamini sayesinde sinir sistemi sağlıklı çalışır. Sürekli yorgunluk hissi içerisinde yaşayanlara tavsiye edilir. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için özellikle mevsim geçişlerinde tüketilmesi önerilir. Aynı zamanda yemek pişirirken tuzu fazla kaçırdıysanız, yemeğinizin içerisine 2-4 dilim patates atmanız, yemeğinizin tuz oranını düşürecektir. Haşlama Patates Malzemeleri
Haşlama Patates Nasıl Yapılır? Daha önce kullanılmamış bir bulaşık süngeri yardımı ile patatesleri iyice yıkayalım. Patateslerin haşlama esnasında kabukları soyulmamalıdır. Kabuklarında bulunan vitaminleri kaybetmemek adına haşlama kabuklu olarak yapılmalıdır. Suyu derin bir tencereye koyalım ve içerisine yıkamış olduğumuz patatesleri atalım. Üzerine tuz ilave edip, pişirelim. Zaman sıkıntısı olanlar patatesleri düdüklü tencerede pişirme seçeneğini tercih edebilirler. Düdüklü tencerede pişme süresi 10 dakikadır. 20 dakika sona erdiğinde bir çatal veya kürdan batırarak pişmiş olduğunu teyit edelim. Pişme gerçekleşmiş ise suyunu süzüp, biraz soğuduktan sonra kabuklarını soyalım ve servis edelim. Patates haşlama sunuma hazırdır. Afiyet olsun. |
Banugül
25 Temmuz 2024 PerşembePatates haşlarken kabuklarını neden soymamamız gerekiyor, vitamin kaybı olur mu?
Cevap yazAdmin
25 Temmuz 2024 PerşembeMerhaba Banugül,
Patates haşlarken kabuklarını soymamak gerçekten iyi bir fikirdir. Çünkü patatesin kabuğu, içindeki vitamin ve minerallerin suya geçmesini engeller. Ayrıca kabuklarında bol miktarda lif ve besin maddesi bulunur. Bu yüzden patatesleri kabuklarıyla haşlamak, besin değerlerini korumanıza yardımcı olur.
Sağlıklı günler dilerim!