Haşlama Patates Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Haşlama Patates Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Patates

Haşlama patates, sağlıklı ve kolay hazırlanabilen bir yemek seçeneğidir. Her mevsimde kolaylıkla bulunabilen bu tarif, çok çeşitli sunumlarda kullanılabilir. Örneğin, et sote sunumlarında yatak olarak kullanılabilir veya içerisine tereyağı ve süt ekleyerek püre yapabilir ve birçok ana yemeğin yanında servis edebilirsiniz. Et yemeklerinin yanında çok iyi giden patatesin faydaları ise azımsanamayacak kadar fazladır. İçerisinde bulunan magnezyum sayesinde cilt sağlığı için faydalıdır. Lif oranı yüksek bir sebze olması dolayısıyla, sindirim sorunu yaşayan kişilere önerilmektedir.

Vücutta zamanla biriken toksinleri atmada çok faydalıdır. Tiroit bezlerinin çalışmasını destekler. Patateste bulunan B vitamini sayesinde sinir sistemi sağlıklı çalışır. Sürekli yorgunluk hissi içerisinde yaşayanlara tavsiye edilir. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için özellikle mevsim geçişlerinde tüketilmesi önerilir. Aynı zamanda yemek pişirirken tuzu fazla kaçırdıysanız, yemeğinizin içerisine 2-4 dilim patates atmanız, yemeğinizin tuz oranını düşürecektir.

Haşlama Patates Malzemeleri

  • 5 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı su

Haşlama Patates Nasıl Yapılır?

Daha önce kullanılmamış bir bulaşık süngeri yardımı ile patatesleri iyice yıkayalım. Patateslerin haşlama esnasında kabukları soyulmamalıdır. Kabuklarında bulunan vitaminleri kaybetmemek adına haşlama kabuklu olarak yapılmalıdır. Suyu derin bir tencereye koyalım ve içerisine yıkamış olduğumuz patatesleri atalım. Üzerine tuz ilave edip, pişirelim. Zaman sıkıntısı olanlar patatesleri düdüklü tencerede pişirme seçeneğini tercih edebilirler. Düdüklü tencerede pişme süresi 10 dakikadır. 20 dakika sona erdiğinde bir çatal veya kürdan batırarak pişmiş olduğunu teyit edelim. Pişme gerçekleşmiş ise suyunu süzüp, biraz soğuduktan sonra kabuklarını soyalım ve servis edelim. Patates haşlama sunuma hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Banugül

25 Temmuz 2024 Perşembe

Patates haşlarken kabuklarını neden soymamamız gerekiyor, vitamin kaybı olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Banugül,

Patates haşlarken kabuklarını soymamak gerçekten iyi bir fikirdir. Çünkü patatesin kabuğu, içindeki vitamin ve minerallerin suya geçmesini engeller. Ayrıca kabuklarında bol miktarda lif ve besin maddesi bulunur. Bu yüzden patatesleri kabuklarıyla haşlamak, besin değerlerini korumanıza yardımcı olur.

Sağlıklı günler dilerim!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşlanmış Mısır Kaç Kalori?

Haşlanmış Mısır Kaç Kalori?

Haşlama Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları Nelerdir?

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları Nelerdir?

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori?

Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori?

Düdüklüde Et Haşlama

Düdüklüde Et Haşlama

Kestane Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Et Haşlama Kaç Kalori?

Et Haşlama Kaç Kalori?

Beyin Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Beyin Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

1 Adet Haşlanmış Mısır Kaç Kalori?

1 Adet Haşlanmış Mısır Kaç Kalori?

Haşlama Diyeti Listesi

Haşlama Diyeti Listesi

Kırmızı Pancar Nasıl Haşlanır?

Kırmızı Pancar Nasıl Haşlanır?

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı?

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı?

Terbiyeli Tavuk Haşlama

Terbiyeli Tavuk Haşlama

Kemikli Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kemikli Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklü Tencerede Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklü Tencerede Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Haşlama Süresi

Mısır Haşlama Süresi