Palamut Haşlama Palamut haşlama, besleyici değeri yüksek ve lezzetli bir balık yemeğidir. Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan balık, hafızayı güçlendirmek ve genel beyin fonksiyonlarını desteklemek için önemli bir besindir. Özellikle gelişim çağındaki çocuklar için hem zihinsel hem de fiziksel gelişime katkı sağlar. Balık, haftada en az iki kez tüketilmesi gereken bir gıdadır. Palamut, bu balık türleri arasında omega-3 bakımından oldukça zengin ve lezzetli bir seçenektir. Fırında, ızgarada ve haşlama olarak tüketilebilir. Palamut haşlama, çocuklara da kolaylıkla yedirilebilecek bir yemektir ve çeşitli sebze ve baharatlarla daha da lezzetli hale getirilebilir. Misafirlerinize de rahatlıkla sunabileceğiniz bu enfes yemeğin malzemelerine ve tarifine göz atalım. Palamut Haşlama İçin Gerekli Malzemeler
Palamut Haşlama Sosu İçin
Palamut Haşlama Nasıl Yapılır? Palamut haşlamak için ilk olarak palamut balığını temizlemekle başlıyoruz. Balığın içini temizleyip iyice yıkadıktan sonra balığın boyutuna göre 5-6 parçaya bölüp derin bir tencereye alıyoruz. Ardından kabuklarını soyduğumuz havuç ve patatesi halka şeklinde doğrayıp tencereye ilave ediyoruz. Kabuğunu soyup dörde böldüğümüz kuru soğanı da tencereye ekleyip üzerine malzemeleri kapatacak kadar sıcak su ekliyoruz. Tencereye bir tutam tuz ve defne yapraklarını ekleyip haşlamaya bırakıyoruz. Palamut haşlanırken sosunu hazırlıyoruz. Sos için zeytinyağını bir kaseye alıp içine yarım limon suyu, ezilmiş sarımsak, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Ardından haşlanmış olan palamut ve sebzeleri ocaktan indirip suyunu süzüyoruz. Haşlama suyunu israf etmemek için bir kavanoza doldurup çorba yapabilirsiniz. Suyunu süzdüğümüz palamutların siyah derisini temizleyip bir servis tabağına alıyoruz. Sonrasında palamutla birlikte haşladığımız sebzeleri de palamudun üzerine serpiştirip hazırladığımız sosu üzerine gezdiriyoruz. Tercihimize göre ince ince kıydığımız maydanoz veya dereotunu üzerine serpiyoruz. Hazırladığımız palamut haşlama servise hazırdır. Afiyet olsun. |