Sade Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Sade Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sade Tavuk Haşlama

Sade tavuk haşlama, oldukça pratik ve kolay bir yemektir. Zaman almadan sofralarda yer alabilir ve hemen hemen herkes tarafından sevilerek tüketilmektedir. Pilav eşliğinde eşsiz bir lezzete kavuşan sade tavuk haşlama, yüksek protein içermektedir. Özellikle yeni ameliyat olanlara, hastalık yaşayanlara, grip ve soğuk algınlığı gibi durumlarda hafif yemek öğünlerine ihtiyaç duyulduğunda tercih edilen bir yemektir. Sade tavuk haşlama, yağsız ve kızartma tarzı yemeklerden uzak duran kişilerin tercih edebileceği en ideal lezzetler arasında yer almaktadır. Şimdi size bu eşsiz lezzetin tarifini vereceğiz. İşte sade tavuk haşlama tarifi.

Sade Tavuk Haşlama İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 tane tavuk göğsü
  • 6 su bardağı su
  • 1 tutam tuz
Sade Tavuk Haşlama Nasıl Yapılır?

Öncelikle, bir tencere içine tavuk göğsünü bol su ile yıkadıktan sonra koyun. Daha sonra suyu ilave edin. Tencerenin yarısına kadar su doldurmanız yeterli olacaktır. Son olarak tencere içerisine tuzu da ilave ederek karıştırın. Ocağın altını yakın ve hararetli bir ateşte suyun kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak yarım saat kadar pişirin. Tavuğun pişip pişmediğini bir çatalla kontrol edin. Tavuk yumuşamış ise pişmiş demektir. Tavuk pişmiş ise ocağın altını kapatabilirsiniz. Tavuğu tabaklara didikleyip biraz da suyundan ilave ettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Sade tavuk haşlama, sadece lezzetli değil aynı zamanda besleyici bir yemektir. Tavuk, yüksek protein içeriği ile kas yapımını desteklerken, düşük yağ oranı ile de sağlıklı bir beslenme sağlar. Ayrıca, tavuk suyunun içeriğinde bulunan mineraller ve vitaminler, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Bu nedenle, sade tavuk haşlama, sporcular, diyet yapanlar ve hastalık sonrası iyileşme sürecinde olanlar için ideal bir yemektir. Tavuk haşlamayı daha da lezzetli hale getirmek için haşlama suyuna defne yaprağı, karabiber taneleri veya sebzeler ekleyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Babur

29 Mayıs 2024 Çarşamba

Ben fazla kilolarımı vermek için evde kendim çeşitli diyetler denedim. İrademi tutamayıp da hee seferinde diyet programım yarım kaldı. Ben bu sefer bir diyetisyenden yardım almaya karar verdim. Biter programımda başta kırmızı et bana yasaklandı ve beyaz et ve onda haşlayarak tüketmem gerekiyor. Sade tavuk haşlama nasıl olur?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Babur bey,

Sade tavuk haşlama, doğru şekilde yapıldığında gayet lezzetli olabilir. Tavuk haşlamanın lezzetini artırmak için şu ipuçlarını kullanabilirsiniz:

1. Tavuğu haşlarken suya defne yaprağı, tane karabiber, sarımsak ve bir parça soğan ekleyebilirsiniz. Bu malzemeler tavuğa ekstra lezzet katacaktır.
2. Tavuğu haşladıktan sonra üzerine limon suyu sıkabilir ve biraz taze öğütülmüş karabiber serpebilirsiniz.
3. Yanında bol yeşillikli salata veya buharda pişmiş sebzelerle servis yapabilirsiniz.

Sağlıklı ve dengeli beslenme yolculuğunuzda başarılar dilerim!

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Makarna Nasıl Haşlanır?

Makarna Nasıl Haşlanır?

Patates Haşlama Süresi

Patates Haşlama Süresi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karnabahar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Dana Eti Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Dana Eti Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk kaç dakikada haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır?

Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sosis Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sosis Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır?

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır?

Güncel

Haşlanmış Mısır Kaç Kalori?

Haşlanmış Mısır Kaç Kalori?

Kereviz Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

But Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

But Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Eti Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Eti Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pancar Nasıl Haşlanır?

Kırmızı Pancar Nasıl Haşlanır?

Dil Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Dil Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Et Haşlama

Düdüklüde Et Haşlama

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Tavuk But Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk But Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Et Haşlama Kaç Kalori?

Et Haşlama Kaç Kalori?

Haşlanmış Patates Kalori

Haşlanmış Patates Kalori

Tavuk Haşlama Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Diyeti Listesi

Haşlama Diyeti Listesi

İçli Köfte Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Nasıl Yapılır?

Haşlama Nasıl Yapılır?

Hindi Boynu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Boynu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri