Havuç Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
26 Temmuz 2024

Havuç Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Haşlama

Havuç haşlama, haşlanarak pişirilen sebzeler arasında en kolay hazırlananlardan biridir. Eğer doğru şekilde haşlanabilirse bu yöntemle çok lezzetli havuçlar elde edilmesi mümkündür.

Havuç Haşlama Nasıl Yapılır?

Havuç haşlama yapmak gerçekten kolay bir iştir. Bu sebepten fazla bir hazırlık yapılmasına gerek yoktur. İşe, diğer sebzelerde olduğu gibi, havuçları ılık suda yıkayarak başlamak gereklidir. Yüzeyinde kalabilecek tüm kimyasallardan ve kirden arındığına emin oluncaya dek yıkanır. Havuçların tadı ve vitamini kabuğuna yakın bir yerde olduğundan soymamakta fayda vardır. Böylece havucun tadı daha fazla alınabilir. Ancak havucu soymak gerekiyorsa, sebze soyucu kullanılmalı ve sadece ince bir katman soyulmalıdır.

Havuçları kesme sırasında dikkat edilecek birkaç husus vardır. Havuçlar haşlanırken besin ve tat kaybına uğrarlar. Eğer havuçlar kesilirse bu kayıp çok daha fazla olur. Bu yüzden, havuçlar ne kadar iri haşlanırsa o derece vitaminli ve lezzetli olur. Ayrıca havuç haşlandıktan sonra da doğranabilir.

Havuçların kıtır kalmasını istiyorsanız, bu işlem fazla zaman almayacaktır. Ancak yumuşak havuçlar isteniyorsa, havuçları bütün haşlamak daha iyi olacaktır. Haşlamaya başlamadan önce havucun baş ve uç kısmı bıçakla kesilmelidir. Bu işlemden sonra havuçlar tencereye alınır ve üzerlerini kaplayacak şekilde su eklenir. İstenirse tuz da ilave edilebilir.

Zeytinyağlı Havuç Haşlaması

  • Yarım kilo havuç
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 250 gram yoğurt
  • 1 demet maydanoz
  • 1 limon
  • 5 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz

Zeytinyağlı Havuç Haşlama Nasıl Yapılır?

Havuçlar iyice yıkanıp temizlendikten sonra ince daire biçiminde doğranır. Tencerede haşlandıktan sonra iyice süzdürülüp düz bir kaba alınır. Öte yanda sarımsaklar dövülür ve sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Bir fincan zeytinyağı havuçların üzerine dökülür, tuz ilave edilerek bir miktar pişirilir. Bu işlem kızartma değildir; havuçların zeytinyağını emmesi için yapılan bir işlemdir. Bu işlemden sonra havuçlar düz bir kaba alınır ve üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Maydanozla süslenerek servis edilir.

Havuç haşlama, kolay hazırlanması ve lezzetli olması dışında gerçek bir vitamin deposudur.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Azmiye

26 Temmuz 2024 Cuma

Havuç haşlarken neden yüzeydeki kimyasallardan ve kirden arındığına emin olmamız gerekiyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Azmiye Hanım, havuç gibi sebzeleri haşlarken yüzeydeki kimyasallardan ve kirden arındırmak önemlidir çünkü bu maddeler sağlığa zarar verebilir. Tarım ilacı kalıntıları ve mikroplar, yeterince temizlenmediğinde yemekle birlikte tüketilebilir ve bu da çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle havuçları iyice yıkayıp, gerekiyorsa kabuklarını soyarak temizlemek en doğru yaklaşımdır.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Ispanak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lahana Nasıl Haşlanır?

Lahana Nasıl Haşlanır?