Makarna Haşlama

Makarna Haşlama

Makarna haşlama, makarna yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. her insanın damak tadı farklıdır. Makarna yapmaya karar verirken ilk önce hangi makarna türü servis edilecekse, o makarna seçilmelidir. Makarna seçildikten sonra sade mi, salça soslu mu, domates soslu mu yada peynirli mi yapılacağına karar verilmeli. Karar verildikten sonra makarna haşlama başlayabilir. Bütün hazırlıklar tamamlanmalı. makarna, tencere, su, yağ,salça ve baharatlar hazır hale getirilmeli. Hazır olunca malzemeler, makarna haşlanmaya başlanmalı.

Makarna seçme ve makarnanın nasıl yapılacağı kararı verildikten sonra, bir tencere içerisine bir miktar su konulmalı. Suyun ocakta kaynaması için hazırlanan ocağın üzerinde kaynamaya bırakılmalı. Su kaynayana kadar yapılacak olan makarna hazırlanmalı. Makarnayı hazırlarken isteyen suda yıkayıp süzgeçten geçirmeli daha sonra ocakta kaynayan suya bırakmalı. Yıkamak istemeyen de suyun kaynamasını bekledikten sonra makarnayı kaynayan su ile buluşturmalı. Makarna suya konmadan 4-5 damla sıvı yağ ile hafif tuz atılmalı. Yağ ve tuzun konma sebebi ise tencerede haşlanan makarnanın hamur haline gelmemesi ve birbirine yapışmadan diri durmasıdır. Su kaynamaya başlayınca makarna suya aktarılmalı ve kaynayan suyun içerisindeki makarnanın kıvama gelmesi beklenilmeli.


Yaklaşık 15-20 dakika kadar kaynayan suyun içerisindeki makarna kıvama gelmiş olur. Makarnanın kıvama gelip gelmediği, içerisinden çıkartılan makarnanın haşlanıp haşlanmadığı kontrol edilmeli. Eğer makarna tam anlamıyla haşlanmış ise diğer işlemlere geçilmeli. Eğer hazır değilse hazır olana kadar beklenilmeli. Daha sonra haşlanmış makarna süzülmek için ocaktan alınmalı. süzgeç hazırlanmalı ve hazırlanan süzgeçten özenle süzülmeli makarna. Makarnayı iyice süzdükten sonra yukarıda belirtildiği üzere sade, salça soslu, domates soslu yada peynirli... gibi olacaksa ona karar verilmeli. Çünkü soslu yapılacaksa, makarnanın sosu hazırlanmalı. Salça soslu yapacak olursak makarnayı, tencereye damak tadına göre margarin, tere yağı, ay çiçek yağı veya zeytin yağı tencereye konulmalı. Hafif kızarmaya başlayınca yağ, salçası konulmalı. Tabi ki yağı çok kızartmadan ve ocak ateşini fazla açmadan bu işlemler yapılmalı. Kısık ateşte salçayla birlikte baharatları konmalı. Onları birbiriyle iyice harman etmeli. Sosu hazır olan makarna, süzgeçten alınarak sosun içine aktarılmalı. Dibi tutmasın diye kısık ateşte hazırlanan sos, makarnayla iyice karıştırılmalı.


Karıştırıldıktan sonra ocaktan alınmalı makarna. Hafif soğuması için bekletilmeli. Daha sonra servis edilmek için gereği kadar servis tabağına konmalı. Bundan sonraki aşama sizin el maharetinizle alakalı; çünkü tabağı siz süslemeli ve kendi el becerilerinizi ev halkına yada gelen misafirlerinize sunmalısınız. Hazır olan makarna artık sunuma hazır. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 17.11.2018 00:52:47

Makarna Haşlama Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Makarna Haşlama"
Merhaba, üniversiteye yeni başladım ve bir kaç arkadaşımla ev tuttuk, fakat pratik olarak makarna yapmak istiyoruz ama nasıl haşlandığını bilmiyoruz, acaba kaç dk suda kalması lazım ve suyun içine tuz yağ vesaire koymamız lazım mı?
Sarp . 25.10.2018 14:01:50
CEVAP YAZ
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış yumurta kilo aldırır mı, haşlanmış yumurtanın en önemli özelliklerinden biri tok tutmasıdır. 2 tane haşlanmış yumurta yaklaşık 150 kalori içermektedir. Tok tutucu özelliği olduğu için alınan kalori göz ardı edilmelidir. Ancak yalnızca yumur...
Patatesli Tavuk Haşlama
Patatesli Tavuk Haşlama
Patatesli tavuk haşlama, sağlıklı olduğu kadar lezzet bakımından da oldukça güzel bir tariftir. Patatesli tavuk haşlama yemeğinin içerisine arzuya göre arpacık soğan veya havuç ilavesi de yapabilirsiniz. Tavuk suyu soğuk algınlığı ve gribal enfeks...
Tavuk Nasıl Haşlanır
Tavuk Nasıl Haşlanır
Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlama yapılırken karar verilmesi gereken şey şudur ki, haşlamayı tavuk etinin flatosundan mu pirzolasından mı yada but veya kanadından mı yapacağımıza karar vermeliyiz. Yapılacak olan ete karar verdikten sonra, içerisine...
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Tavuk haşlama kaç kalori, tavuk eti hem diyet menülerinde, hem de temel besin kaynaklarında önemli bir yer tutmaktadır. Besleyici özelliği nedeniyle gelişmekte olan çocukların, yetişkinlerin mutlaka tüketmesi tavsiye edilir. Tavuk eti çeşitli şekille...
Patates Haşlama Süresi
Patates Haşlama Süresi
Patates haşlama süresi, patatesin büyüklüğüne ve patatesin nerede kullanılacağına bağlı olarak değişir. Patates mutfaklarda önemli bir yer tutmaktadır. Yemeklerin direkt olarak yapılmasında, yemeklerde katkı malzemesi olarak, böreklerde, salatalarda,...
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Haşlanmış tavuk kaç kalori, Kırmızı et fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle tüketimi oldukça artan tavuk eti protein bakımından oldukça zengindir. Saçlar,tırnaklar ve kemikler proteine ihtiyaç duyarlar. Küçük yaştaki çocuklarında proteine ihtiyac...
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta mükemmel tadıyla küçük büyük herkesin beğenerek tükettiği sağlıklı bir besin kaynağıdır. Daha çok kahvaltılarda ve haşlama yöntemi ile tüketilen yumurtanın birçok haşlama yöntemi vardır. Yumurtanın protein değer...
Kabak Haşlama
Kabak Haşlama
Kabak haşlama, sarı çiçekler açan ve sürüngen bir sebze olan kabak sağlık açısından çok faydalı ve besleyici bir bitkidir. B1, C vitaminleri, protein, nişasta, çinko, mineral, fosfor, potasyum ve lif bakımından çok iyi bir kaynaktır. Tüm bu vitamin v...
Kereviz Haşlama
Kereviz Haşlama
Kereviz haşlama, kereviz hoş bir aroma ve tada sahiptir. Lif bakımından düşük bir sebze olduğu için özellikle diyetlerde kullanılan vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Lif bakımından zengin bir içeriğe sahip olan kereviz sağlık için de çok faydalıdır. ...
Mısır Haşlama Süresi
Mısır Haşlama Süresi
Mısır haşlama süresi, mısır seven kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Mısır alınırken ve pişirilirken dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Bunlardan ilki mısır alınırken mısırların iri taneli olanlarının alınması tercih edilme...
Enginar Haşlama
Enginar Haşlama
Enginar haşlama, enginar sağlıklı bir besin maddesi olarak çok eski yıllardan günümüze kadar yetiştirilen bir bitkidir. Mevsiminde enginar pazar ve marketşerden temin edilerek yemek sofralarını süsleyebilmektedir. Enginar yaprakları idrar söktürücü, ...
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Haşlanmış patates kaç kalori, patates günlük hayatta en çok tüketilen besin maddelerinden biridir. Orta büyüklükte haşlanmış 1 adet patates yaklaşık 70 kalori içermektedir. 100 gram haşlanmış patates 11.85 gram karbonhidrat, 1.63 gram protein ve 0.09...

 

Tavuk Haşlama
Tavuk Baget Haşlama
Mantı Haşlama
Brokoli Haşlama
Kuzu Boyun Haşlama
Kemik Haşlama
Kestane Haşlama
Yumurta Haşlama
Lahana Haşlaması
Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Haşlanmış Tavuk Kalori
Gerdan Haşlama
Terbiyeli Et Haşlama
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Sebzeli Et Haşlama
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Patlıcan Haşlama
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Patatesli Tavuk Haşlama
Tavuk Nasıl Haşlanır
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Patates Haşlama Süresi
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Popüler İçerik
Terbiyeli Et Haşlama
Terbiyeli Et Haşlama
Terbiyeli Et Haşlama, beslenmemizde önemli bir yere sahip olan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü tatlar oluşmasını sağlar. Doğrudan yem...
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Kuru fasulye kaç dakikada haşlanır, kuru fasulye yemeği yapmak isteyen ve bu yemeği seven kişiler tarafından oldukça önemli ve merak edilen sorular ar...
Sebzeli Et Haşlama
Sebzeli Et Haşlama
Sebzeli Et Haşlama, et dendiği zaman akla ilk gelen et yemeği çeşitlerinden bir tanesi de sebzeli et haşlama yemeğidir. Et haşlandıktan sonra üzerine ...
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Tavuk kaç dakikada haşlanır, Derin dondurucudan donmuş bir şekilde çıkartılmış kümes hayvanları tavuk, piliç ve benzerleri doğrudan haşlanmaz. Düdüklü...
Patlıcan Haşlama
Patlıcan Haşlama
Patlıcan Haşlama, Patlıcan, patlıcanın ilk olarak M.Ö 5 yy' da Hindistan'da yetiştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika sonra Doğu Akdeniz ve Avrupa'da...
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Haşlanmış yumurtanın faydaları, zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudun temel ih...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018