Tavuk Budu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Tavuk Budu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Budu Haşlama

Tavuk, et kadar hatta belki de daha fazla sevilen ve tüketilen bir besindir. Bunun nedeni, hem çok lezzetli olması hem de ete göre biraz daha uygun fiyatlı olmasıdır. Bu nedenle, herkes rahatlıkla tavuk alıp arzu ettiği yemeği yapabilir. Tavuk, her yemeğe yakışan bir yiyecektir ve çeşitli yemekler yapma imkanı sunar. Pilav, çorba, salata gibi pek çok yemeği tavukla yapmak oldukça kolaydır. Tavuk ile yapılacak en güzel yemeklerden biri de hiç şüphesiz tavuk budu haşlamadır.

Tavuk Budu Haşlama İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo tavuk budu
  • 4-5 adet büyük boy patates
  • 3 adet havuç
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 5-6 bardak su
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk Budu Haşlama Yapılışı

İlk olarak tavuk budunu iyice yıkayın. Yıkadıktan sonra bir tencereye koyun ve üzerine beş veya altı bardak su ekleyip ocağın altını açın. Tavuğun suyu kaynamaya başlayana kadar bekleyin. Bu aşamada ocağın altını çok açmayın; kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. Kısık ateşte pişirmenizin sebebi, tavuğun lezzetinin kaybolmamasıdır.

Su kaynamaya başladıktan sonra patatesleri soyup iri olacak şekilde küp küp doğrayın ve tencereye ekleyin. Havuçları da aynı şekilde soyup doğrayın ve tavuğa ekleyin. Bir adet kuru soğanı da ister bütün, isterseniz doğrayarak ekleyin. Son olarak sarımsakları ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ortalama olarak 60-70 dakika içinde pişeceklerdir.

Piştikten sonra arzu ettiğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Tavuk budu haşlama, hem lezzetli hem de besleyici bir yemektir. Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Tavuk budu haşlama yaparken, suya ekleyeceğiniz birkaç yaprak defne yaprağı veya birkaç dal taze kekik, yemeğinize ekstra aroma katacaktır. Ayrıca, pişirme süresinin sonunda suyun tadını kontrol ederek damak zevkinize göre tuz ve karabiber miktarını ayarlayabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Süt Mısır Nasıl Haşlanır?

Süt Mısır Nasıl Haşlanır?

Haşlanmış Nohut Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Haşlanmış Nohut Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Haşlanmış Mısır Kaç Kalori?

Haşlanmış Mısır Kaç Kalori?

Dana Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Dana Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Patates Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Patates Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mısır Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Kaç Dakikada Haşlanır?

Patates Kaç Dakikada Haşlanır?

Güncel

Boyun Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Boyun Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patates Haşlama Süresi

Patates Haşlama Süresi

Kuru Fasulye Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Haşlama Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Yumurta Salatası

Haşlanmış Yumurta Salatası

Sebze Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Et Nasıl Haşlanır?

Et Nasıl Haşlanır?

Haşlama Patates Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Patates Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

1 Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori?

1 Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori?

Makarna Nasıl Haşlanır?

Makarna Nasıl Haşlanır?

Kuzu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri