Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Et haşlama, etlerin ve sebzelerin su oranı yüksek derin bir tencerede kaynama noktasına yakın bir sıcaklıkta pişirilmesine denir. Haşlama yöntemi ile pişirilen et, kızartılmış ve fırınlanmış etlere göre daha yumuşak ve daha sulu olur. Hazımsızlık çeken, çiğnemede zorluk çeken çocuk ve yaşlılar için oldukça uygun, besin değeri yüksek bir yemektir. Et haşlama, yağ eklenmediği için kalori ve yağ oranı düşük bir yemektir. Et haşlamanın amacı, et ve sebzelerin aromalarının korunması ve sindirimlerinin kolay olmasıdır. Et haşlama, besin değerinin yüksek olması ve sebzelerin vitamininin kaybolmaması için kısık ateşte pişirilmeye dikkat edilmelidir.

Yüksek ateşte pişirilen et haşlama, etin sertleşmesine ve sebzelerin hemen dağılmasına neden olur. Kısık ateşte pişirilen et haşlamanın suyunu dökmeyin; sebze ve etin bütün vitaminleri suyun içindedir. Özellikle çocuk ve yaşlıların bu suyu içmesi önerilir. Et haşlamada kalan suya birtakım baharatlar ilave ederek çeşitli çorbalar yapabilirsiniz. Et haşlama tüketimi, demir eksikliğinin önüne geçer. Et haşlama, özellikle kış aylarında tüketilen bir yemektir. Et fiyatlarının yüksek olmasından dolayı çok sık yapılamayan yemekler listesinde yer alır.

Et Haşlama Malzemeleri (8 Kişilik)
  • 1 kilogram az kemikli et
  • 3 adet orta boy havuç
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet limon
  • 3 adet orta boy soğan
  • 7 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Et Haşlama Nasıl Yapılır?

Orta boy derin bir tencereye suyu koyup ocağa koyun ve kaynamaya bırakın. Kasapta tencereye sığacak kadar parçalattığınız kemikli eti tencerenin içine atıp kaynamaya bırakın. Havuç, patates ve soğanları yıkayıp soyduktan sonra iri iri doğrayarak et ile pişmesi için tencereye atın. Kendi ağız tadınıza uygun şekilde tuz ve karabiberini ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve 60 dakika kadar pişirmeye bırakın. Etin iyi pişmesi ve lezzetli olması için 70-80 dakika pişirmeniz daha iyi olur. Et haşlama piştikten sonra isteğe bağlı olarak sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşlanmış Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklü Tencerede Et Haşlama

Düdüklü Tencerede Et Haşlama

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır?

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır?

Haşlanmış Nohut Kaç Kalori?

Haşlanmış Nohut Kaç Kalori?

Haşlanmış Sebze Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Sebze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?

Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?

Güncel

Hindi Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuzu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Dana Eti Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Dana Eti Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Haşlama Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Patates Kaç Dakikada Haşlanır?

Patates Kaç Dakikada Haşlanır?

Yumurta Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Nasıl Yapılır?

Haşlama Nasıl Yapılır?

Haşlanmış Patates Kalori

Haşlanmış Patates Kalori

Düdüklü Tencerede Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklü Tencerede Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Et Haşlama Kaç Kalori?

Et Haşlama Kaç Kalori?

Karides Nasıl Haşlanır?

Karides Nasıl Haşlanır?

Yeşil Mercimek Nasıl Haşlanır?

Yeşil Mercimek Nasıl Haşlanır?

Diyette Haşlanmış Patates Yenir mi?

Diyette Haşlanmış Patates Yenir mi?