Dana Eti Haşlama Dana eti haşlama, oldukça kolay hazırlanan bir yemektir. Demir açısından zengin bir besin olan dana eti, özellikle gelişme çağındaki çocuklara, gebelere ve doğurganlık çağında olan kadınlara çok yararlı etkiler yapar. Doyurucu olduğu kadar, protein açısından da çok besleyicidir. Eğer sağlıklı beslenmek istiyorsanız, beslenmenizi bir denge üzerine kurmalısınız. Çünkü kilo kontrolünü de yapmalısınız. Dana eti, fazla yağ içermediğinden, her hafta tüketilmesinde herhangi bir mahsur yoktur. Şimdi dana eti haşlama tarifini hazırlamaya başlayabiliriz. Dana Eti Haşlama İçin Gerekli Malzemeler
Dana Eti Haşlama Nasıl Yapılır? İlk önce dana etlerini düdüklü tencerenin içine koyarak haşlayın. Dana etlerini düdüklü tencereye koyduğunuzda suyunu salıp çekinceye kadar çevirerek pişirin. Ardından içine kuru soğanları ayıklayarak bütün halde, etin kokusunu alması için maydanoz dallarını, karabiber ve tuzu ilave edin. Malzemelerin üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin. Önce düdüklü tencereyi kaynaması için ocağa koyun. Ağzını hemen kapatmayın. Üzerinde oluşan köpükleri alın. Daha sonra birkaç damla limon suyu ilave ederek, düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Bu şekilde yaklaşık 20 dakika haşladığınızda dana etleri lokum gibi pişecektir. Dana eti haşlanırken siz de patates ve havuçları ayıklayın. Bunları dilediğiniz boyda doğrayın. Bir tencerenin içine tereyağını koyarak, önce havuçları sotelemeye başlayın. Daha sonra içine patatesleri ilave ederek sotelemeye devam edin. Düdüklü tencerede pişen dana etlerini içinden alın ve suyunu süzün. Bunları patates ve havuçları sotelediğiniz tencerenin içine alın. Dana etinin suyunu da süzerek ilave edin. Bir taşım kaynatın. Daha sonra terbiyeyi hazırlayın. Yumurta sarısını ve limon suyunu iyice çırpın. En son olarak dana eti haşlama içine ilave edin. Konuklarınıza dana eti haşlamayı sıcak olarak servis etmelisiniz. Ekstra Bilgiler Dana eti haşlama, düşük yağ içeriği ve yüksek protein değeriyle dengeli beslenme için ideal bir yemektir. Demir ve B12 vitamini açısından zengin olması, özellikle anemi riskini azaltır. Ayrıca, dana eti içerdiği kreatin sayesinde kas kütlesinin korunmasına yardımcı olur. Bu özellikleriyle, sporcular ve aktif yaşam süren bireyler için de mükemmel bir besin kaynağıdır. Afiyet olsun. |