Kuzu Eti Haşlama Türk milleti, tarihi kadar köklü ve zengin mutfağıyla da dikkat çeker. Türk mutfağının önemli bir parçası olan et yemekleri, besin ve protein değerlerinin korunması açısından özenle hazırlanır, pişirilir ve saklanır. Bu yemekler arasında kalori değeri yüksek olan kuzu eti haşlama, özel günler ve Kurban Bayramı sofralarının vazgeçilmezlerinden biridir. Kuzu eti haşlama, hem lezzetiyle hem de besin değeriyle sofralarımızı süsler. Kuzu Eti Haşlama Malzemeleri
Terbiyesi İçin
Kuzu Eti Haşlamanın Püf Noktası Kuzu etini seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Haşlama için en uygun kuzu eti bölgeleri but, kol, ön kol, incik veya gerdan etidir. Ayrıca, kuzu etinin haşlanmadan önce iyi yıkanması ve haşlamaya hazır hale getirilmesi önemlidir. Kuzu Eti Haşlama Nasıl Yapılır? Kuzu eti haşlama için öncelikle derin bir tencereye kuzu etlerini koyunuz. Üzerini yaklaşık 2-3 parmak geçecek şekilde su ekleyiniz. Tencereye bir adet orta boy soğanı bütün olarak ilave ediniz. Soğanı ekledikten sonra, yaklaşık 15 dakika orta ateşte kaynamaya başlayana kadar pişiriniz. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte bir buçuk saat pişirmeye bırakınız. Bu süre sonunda, pişen kuzu etinin içine maydanoz saplarını, defne yaprağını, tane karabiberleri ve küp doğranmış havuçları ilave ediniz ve yaklaşık 7-8 dakika daha pişiriniz. Daha sonra küp doğranmış patatesleri de ekleyerek birkaç dakika daha pişiriniz. Bir adet yumurta sarısını bir yemek kaşığı kadar olan miktarını bir cam kabın içine alınız. İçine limon sıktıktan sonra zerdeçal ilavesi yaparak iyice çırpınız. Bu karışım, kuzu eti haşlamanın terbiyesi olacaktır. Daha sonra tencerede pişen kuzu eti haşlamanın içinden maydanoz saplarını, defne yapraklarını ve soğanları alınız. Hazırlanmış olan terbiye sosunu yavaş yavaş kuzu eti haşlamanın içine ilave ediniz. Üzerine tuz ekleyip bir taşım daha kaynatınız. Pişmiş olan kuzu eti haşlamayı servis tabağına alınız. Servis tabağına aldığınız kuzu eti haşlamayı kıyılmış maydanoz ile süsleyiniz. Kuzu eti haşlama servise hazırdır. Afiyet Olsun. |