Mısır Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Mısır Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Seçimi ve Püf Noktaları

Mısır haşlamak için öncelikle doğru mısırı seçmek önemlidir. Mısır alırken dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası vardır:

  • İri taneli ve dolgun olmalıdır.
  • Taneleri buruşuk olanları tercih etmeyiniz.
  • Tırnakla bastırıldığında hemen parçalanıyorsa taze süt mısırıdır.
  • Orta sertlikte taneli olanlar tercih edilebilir, ancak çok sert taneli olanları almayınız. Çünkü pişmesi zor olur ve lezzetli olmaz.
Haşlama Yöntemleri

Mısır tencerede haşlanabilir; tencerede yavaş yavaş pişen mısır lezzetli olur. Ancak mısır tencerede uzun sürede haşlanır. Bu sebepten en kolay yöntem düdüklü tencerede haşlamaktır.

Mısır Haşlaması İçin Gerekli Malzemeler
  • 4-5 adet taze mısır
  • 2 tane kesme şeker
  • 3-4 mısır yaprağı (Aroma vermesi için)
  • Su
Mısırın Haşlanması

Mısırların yapraklarını çıkarıp temizleyiniz. Uzun olan mısırları ikiye bölünüz. Bu, düdüklü tencereye sığmasını sağlar ve az su kullanılarak daha kısa sürede haşlanır. Düdüklü tencereye mısırları yerleştiriniz. Ayrıca aroma katması için birkaç yaprak mısır yaprağı ekleyiniz. Mısır yaprağının kokusu mis gibi mısır kokusu verir.

Mısırların üstünü iki üç parmak geçecek kadar suyla doldurunuz. Tuz, mısırı sertleştirir, bu yüzden kesinlikle tuz eklemeyiniz. Kesme şekerleri atıp düdüklü tencereyi kapatıp ocağa koyunuz. Düdüklü tencereden hava sesi geldikten sonra 20 dakika kaynatınız. Mısırlar süt mısırı ve taze olduğundan eminseniz, düdüklü tencerede haşlanma süresi 20 dakikayı geçmez. 20 dakikada hala haşlanmamış olan mısırlar çok sert taneli mısırlardır. Haşlanması için mecburen 10 dakika daha kaynatılmalıdır. Mısır haşlaması hazır. Tuzlanarak servis edilir.

Mısırı Dondurucuda Saklamak İçin

Kışlık olarak dondurucuda saklamak isterseniz yapraklarını soyarak poşetleyip dondurucuya direkt olarak koyabilirsiniz. İstediğiniz zaman çıkarıp haşlayabilirsiniz. Pizza, kumpir ve salatalarda kullanılmak için dondurucuda mısır saklamak isterseniz, mısırı haşlayıp ve tanelerini ayıklayarak poşetleyip dondurucuya koyabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Selmi

11 Temmuz 2024 Perşembe

Mısır alırken iri taneli ve dolgun olanları tercih etmek gerektiğini duydum ama bazen taneleri çok sert çıkıyor. Bu durumda ne yapmam lazım?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Selmi,

Mısır alırken iri taneli ve dolgun olanları tercih etmek genellikle doğru bir yaklaşım. Ancak, tanelerin sert olması bazı durumlarda mısırın fazla olgunlaşmış olmasından kaynaklanabilir. Bu durumda, mısırı kaynatmadan önce tanelerini bir kaşık yardımıyla hafifçe ezerek daha yumuşak hale getirebilirsiniz. Ayrıca, kaynatma süresini biraz daha uzatarak ya da buharda pişirerek de tanelerin yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Mısırı tercihinize göre tuzlu ya da şekerli suda pişirmek de lezzetini artırabilir. Umarım bu öneriler işinize yarar!

Sevgiler,
Selmi

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haşlanmış Mısır Besin Değeri

Haşlanmış Mısır Besin Değeri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dana Eti Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Dana Eti Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Süt Mısır Nasıl Haşlanır?

Süt Mısır Nasıl Haşlanır?

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?

Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?

Kemikli Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kemikli Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Budu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Budu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Boyun Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Boyun Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Nohut Kaç Kalori?

Haşlanmış Nohut Kaç Kalori?

Haşlanmış Yumurta Besin Değeri

Haşlanmış Yumurta Besin Değeri

Karnabahar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri