Terbiyeli Tavuk Haşlama
11 Temmuz 2024

Terbiyeli Tavuk Haşlama


Terbiyeli tavuk haşlama, yağsız, protein değeri yüksek ve kısa lifli yapısı nedeniyle çiğnemesi ve sindirimi oldukça kolay bir gıdadır. Tavuk fiyatlarının uygun olması, bu besini her mevsim tüketilebilir kılar. Bir bütün tavuğun her bir parçasında çeşitli vitaminler bulunur. Tavuğun yağ değeri düşük olan bölgesi göğüs kısmıdır; yağlı olan bölgeleri ise boyun ve butlardır. Haşlanmış bir tavuk göğsünde yaklaşık 140 kalori bulunur. Eğer derisi ile haşlanırsa kalori değeri 150'ye ulaşır.

Terbiyeli Tavuk Haşlama Malzemeleri (4 Kişilik)

  • 4 adet tavuk but
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyeli Tavuk Haşlama Nasıl Yapılır?

İlk olarak tavuk butları temiz bir şekilde yıkanır. Daha sonra patates ve havuçları yıkayıp soyduktan sonra küp küp doğrayın. Derin bir tencereye suyu ve butları ekleyin ve ocağın üzerine koyun. Butlar yaklaşık 15 dakika kadar kaynadıktan sonra bütün sebzeleri ekleyip kaynamaya bırakın. Tavuk butları kaynarken, tavuk haşlamanın terbiyesini hazırlayalım. Bir kâse yoğurt ve unu ekleyip bir çırpıcı yardımı ile karıştırdıktan sonra kaynayan tavuk suyundan biraz ilave edelim ki yoğurt karışımının kesilmesini önleyelim. Daha sonra yoğurt karışımını haşlanan tavuk butlarının içine boşaltın ve yaklaşık 5 dakika aralıksız sık karıştırın. Yoğurt karışımını ekledikten sonra 10 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan indirebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Ekstra Bilgiler

Terbiyeli tavuk haşlama, sindirim sistemini destekleyen ve bağışıklık sistemini güçlendiren besin öğeleriyle doludur. Tavuk etinin düşük yağ oranı sayesinde dengeli bir diyetin parçası olarak tüketilebilir. Yoğurt ve sebzelerle zenginleştirilen bu tarif, aynı zamanda kalsiyum, vitamin ve mineral bakımından da oldukça besleyicidir. Haşlama yöntemi, yiyeceklerin besin değerlerini korumasına yardımcı olur ve daha sağlıklı bir pişirme alternatifi sunar.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Uğursel

11 Temmuz 2024 Perşembe

Terbiyeli tavuk haşlamayı yaparken yoğurt karışımını eklediğimde neden yoğurt kesiliyor? Bu sorunun bir çözümü var mıdır?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Uğursel,

Yoğurdun kesilmemesi için birkaç püf noktası var. İlk olarak, yoğurt karışımını çorbaya eklemeden önce ılıtmak önemli. Yoğurdu direk sıcak çorbaya eklemek, ani ısı değişimi nedeniyle kesilmesine neden olabilir. Yoğurdu bir kaseye alıp içine bir miktar çorba suyundan ekleyip karıştırarak yoğurdu ılıtabilirsiniz. Bu şekilde yoğurdun sıcaklık farkına alışması sağlanır. Daha sonra bu karışımı yavaş yavaş çorbaya ekleyebilirsiniz. Ayrıca yoğurdu eklerken sürekli karıştırmak da kesilmesini önleyecektir. Bu yöntemleri deneyerek yoğurdun kesilmesini önleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşlama Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Budu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Budu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Boynu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Boynu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

But Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

But Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşlanmış Yumurta Protein

Haşlanmış Yumurta Protein

Güncel

Dana Eti Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Dana Eti Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Patates Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Patates Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kaç Dakikada Haşlanır?

Patates Kaç Dakikada Haşlanır?

İçli Köfte Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Et Nasıl Haşlanır?

Et Nasıl Haşlanır?

Haşlanmış Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri