Kuşbaşı Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kuşbaşı Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı et haşlama nasıl yapılır, bunu anlatmadan önce yemeğe katılacak etin ilk önce pişirilmesi gerekmektedir. Yemek malzemelerinin pişme süresi ile etin pişme süresi aynı değildir. Kuşbaşı et haşlamanın yumuşaklığı nedeniyle yemeklerde doğrudan kullanılır.

Yumuşak kuşbaşı et haşlamanın bazı yöntemleri vardır. Etlerin içinde kendilerine ait bir miktar, et suyu dediğimiz bir miktar su vardır. Et eğer bu suyu bırakırsa daha sonra tekrar içine alması mümkün olmadığından et piştikçe kurumaya devam eder ve kesinlikle et yumuşak olmaz.

Etlerin kuru olmaması için öncelikle yapılması gerekenler dana eti, kuzu eti veya tavuk eti fark etmez, etler doğrandıktan sonra, tencerenin içerisine bir miktar yağ ekleyip ya da yanmaz yapışmaz bir tavada pişiriyorsanız hiç yağ koymadan tavayı ilk önce güzelce ısıtıyoruz. Tavayı güzelce ısıttıktan sonra bir tane et attığınızda ses duymanız gerekir. Cızz diye bir ses geldiğinde tava veya tencere artık istenildiği kadar ısınmıştır. Bütün etler kabın içerisine atıldıktan sonra yüksek ateşte etlerin rengi dönünceye kadar pişirerek karıştırıyoruz. Bu işlemin adı mühürlemedir. Yani etlerin dışındaki renk hızla değiştiğinde suyu içine hapseder ve sonrasında asla bu suyu bırakmaz. İşte bu aşamada kesinlikle tuz kullanmamalısınız. Tuz eğer ete tam bu aşamada değerse yine etin suyunu bırakmasına sebep olacaktır. Lokum gibi kuşbaşı et haşlama bu yapılanlarla mümkün olmaktadır.


Kuşbaşı et haşlamada kullanılan malzemeler

  • 250 gram kuşbaşı et
  • 2 su bardağı dolusu soğuk su
  • Karabiber
  • Tuz

Kuşbaşı et haşlamanın pişirme yöntemi


Bir çelik tencerenin içine kuşbaşı eti koyun. Etlerin rengi değişene kadar yüksek ateşte karıştırarak pişirin. Daha sonra üzerine iki su bardağı soğuk suyu ilave etikten sonra, bir tutam karabiber ekleyin ve tencereyi ocakta büyük gözün üzerine koyarak, orta ateşte pişirmeye başlayın. Tencere kaynamaya başlayınca etin üzerindeki köpüğü bir kaşık yardımı ile alın ve tencerenin kapağını kapatın. Daha sonra ocağın altını iyice kısın ve istenildiği kadar tuz ekleyin. Yaklaşık bir saat 15 dakika pişirdikten sonra ocağın altını tamamen kapatın. Et çok çok güzel pişmiş olacak ve tüm yemeklerinizde rahatlıkla kullanabileceksiniz.

Kuşbaşı Et Haşlama Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Et Haşlama Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Et Haşlama Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Patates Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Patates Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Nohut Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Haşlanmış Nohut Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Haşlanmış Patates Diyeti Listesi

Haşlanmış Patates Diyeti Listesi

Balık Haşlama Nasıl Yapılır?

Balık Haşlama Nasıl Yapılır?

Güncel

Diyette Haşlanmış Patates Yenir  mi?

Diyette Haşlanmış Patates Yenir mi?

Güncel

Kestane Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Mısır Nasıl Haşlanır?

Kuru Mısır Nasıl Haşlanır?

Haşlanmış Patates Kalori

Haşlanmış Patates Kalori

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Sebzeli Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pancar Nasıl Haşlanır?

Kırmızı Pancar Nasıl Haşlanır?

Düdüklüde Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patates Haşlama Süresi

Patates Haşlama Süresi

1 Adet Haşlanmış Mısır Kaç Kalori?

1 Adet Haşlanmış Mısır Kaç Kalori?

Brokoli Nasıl Haşlanır?

Brokoli Nasıl Haşlanır?

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Haşlama İçli Köfte Tarifi

Haşlama İçli Köfte Tarifi

Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori?

Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori?

Palamut Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Palamut Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Et Haşlama

Düdüklüde Et Haşlama

Kereviz Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı?

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı?

Biftek Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Patates Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Patates Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk kaç dakikada haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6