Haşlanmış Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
26 Temmuz 2024

Haşlanmış Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Patates, hemen hemen her mutfağın baş tacı olan bir sebzedir. Özellikle kızartma olarak her çeşidi sevilerek tüketilmektedir. Patatesin en sağlıklı şekli ise haşlanmış halidir. Haşlanmış patatesten çeşitli garnitürler elde edebiliriz. Örneğin patates püresi, baharatlı patates topları veya haşlanmış patates salatası gibi. İçlerinde en sık yapılanın ve en çok sevileni haşlanmış patates salatası olduğunu düşünüyorum. Hem yemeklerin yanına hem de beş çaylarında pasta böreğin yanında enfes bir garnitür olarak ikram edilebilir. Ayrıca içerisine eklenen sebzeler sayesinde bol vitaminli ve besleyici bir hal alır. Ayrıca bir kase mercimek çorbasının yanına yakışan en lezzetli salatalardan biridir. Daha önce hiç denemediyseniz ve denemek isterseniz sizlerle paylaşmış olduğum tarife bir göz atabilirsiniz.

Haşlanmış Patates Salatası İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet iri boy patates
  • 1 adet ufak boy kuru soğan
  • 3-4 dal taze soğan
  • 1 demet maydanoz ve tere
  • 1 tutam dereotu
  • 1 demet taze nane
  • Dilerseniz az miktarda mor lahana
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu
  • Dilerseniz süslemek için siyah zeytin veya haşlanmış yumurta kullanabilirsiniz

Haşlanmış Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Haşlanmış patates salatası hazırlamak için ilk olarak patatesleri haşlayarak başlıyoruz. Ayrı bir yerde süslemede kullanacağımız yumurtaları haşlıyoruz. Patatesler haşlanıncaya kadar tüm sebzeleri sirkeli suda bekletip iyice yıkıyoruz. Daha sonra sebzeleri suyunu süzmesi için bir kenara alıp haşlanmış olan patateslerin suyunu süzüp kabuklarını soyup dilediğimiz büyüklükte küp küp doğruyoruz. Derin bir kabın içerisine aldığımız patateslerin içerisine kabuklarını soyduğumuz kuru soğanı ince ince kıyıyoruz. Ardından yıkayıp hazırladığımız dereotu, maydanoz, tere, taze nane, taze soğan ve mor lahanayı ince ince doğrayıp ekliyoruz. Daha sonra ayrı bir kasenin içerisine zeytinyağı, limon suyu, pul biber, karabiber, sumak ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu sosu patatesler ve sebzelerin üzerine döküp karıştırıyoruz. Ardından hazırladığımız haşlanmış patates salatasını şık bir servis tabağına alıp üzerine çekirdeklerini çıkartıp dilimlediğimiz zeytin ve halka şeklinde dilimlediğimiz haşlanmış yumurta ile süslüyoruz. Dilediğimiz gibi ister börek poğaça gibi hamur işlerinin yanında dilersek de bir kase sıcak çorba yanında servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Şükriye

26 Temmuz 2024 Cuma

Patatesi haşlarken kabuklarıyla mı yoksa soyup mu haşlamalıyım? Aynı zamanda mor lahana eklemeyi denemedim, tadı nasıl etkiliyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Patatesi haşlarken kabuklarıyla haşlamak, besin değerlerini korumak açısından daha faydalıdır Şükriye Hanım. Kabuklarıyla haşladığınızda patatesin içindeki vitaminler ve mineraller suya daha az geçer. Ancak, kabuklarını soyup haşlamak da daha hızlı pişmesini sağlar ve bazı durumlarda daha pratik olabilir. Bu tamamen sizin tercihinize bağlı.

Mor lahana eklemeyi denemediyseniz, kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Mor lahana, yemeğinize hafif tatlı ve biraz da acımsı bir lezzet katar. Ayrıca, mor lahananın parlak rengi de yemeğinize görsel bir zenginlik katar. Yani hem lezzet açısından hem de görsellik açısından güzel bir katkı sağlar. Umarım denediğinizde memnun kalırsınız!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Düdüklüde Et Haşlama

Düdüklüde Et Haşlama

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patates Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Patates Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Patates Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Patates Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Nohut Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Haşlanmış Nohut Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Enginar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Piliç Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Piliç Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşlanmış Patates Kalori

Haşlanmış Patates Kalori

Güncel

Düdüklü Tencerede Tavuk Haşlama

Düdüklü Tencerede Tavuk Haşlama

Et Nasıl Haşlanır?

Et Nasıl Haşlanır?

Patlıcan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Diyette Haşlanmış Patates Yenir mi?

Diyette Haşlanmış Patates Yenir mi?

Brokoli Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Nasıl Haşlanır?

Lahana Nasıl Haşlanır?

Haşlanmış Mısır Besin Değeri

Haşlanmış Mısır Besin Değeri

Aşurelik Buğday Nasıl Haşlanır?

Aşurelik Buğday Nasıl Haşlanır?

Haşlama Nasıl Yapılır?

Haşlama Nasıl Yapılır?

Haşlanmış Yumurta Diyeti Listesi

Haşlanmış Yumurta Diyeti Listesi

Balık Haşlama Nasıl Yapılır?

Balık Haşlama Nasıl Yapılır?

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Biftek Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Haşlama Tarifi ve Malzemeleri