Besin değeri oldukça zengin olan tavuğun yanında bir de birbirinden taze mevsim sebzeleri, çocuklarımız için çok faydalı bir yemek olacaktır. Vereceğimiz tarifle lezzet bulacak bu yemek, evinizde bulunan mevsim sebzeleri ile çeşitlendirilerek de damak tadınıza uygun hale getirilebilir. Sebzeli Tavuk Haşlama Malzemeleri (4 Kişilik)
Sebzeli Tavuk Haşlama Nasıl Yapılır? Bütün tavuğumuzu paketinden çıkardıktan sonra ılık suda güzelce yıkayın ve orta boy parçalara ayırın. Derin bir tencereye parçalanmış tavuğu koyun. Yanına lezzet vermesi için bir orta boy soğanı doğramadan ve iki diş sarımsağı ekleyin. Tavuğun üzerini kapatacak kadar su ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakın. Diğer tarafta havuçları ve patatesleri küp tanelerinden biraz daha büyük bir şekilde doğrayın. Doğradığınız sebzeleri kaynamakta olan tavuğun üzerine ekleyin. En üste de bezelyeleri koyduktan sonra üzerine kekik serpin ve kapağı kapatın. Pişmesi için ortalama 15 dakika yeterli olacaktır. Yemeğimiz piştikten sonra haşlanan soğanı tencerenin içinden dikkatlice çıkarın. Yemeğimiz servise hazır. Ekstra Bilgiler Sebzeli tavuk haşlama, düşük kalorili ve besleyici bir yemek olup, özellikle çocuklar ve yaşlılar için sindirimi kolay bir seçenektir. Ayrıca, bu tarifte kullanılan sebzeler mevsimine göre değiştirilerek farklı lezzetler elde edilebilir. Örneğin, kış aylarında kereviz veya brokoli ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun. |