Haşlanmış Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Haşlanmış Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Patates Köftesi

Haşlanmış patates köftesi, annemin yıllar önce bizim için hazırladığı bir tarifin modernize edilmiş halidir. Bu lezzetli köfteyi şimdi oğlumun beslenmesine eklemek için yapıyorum ve o da severek tüketiyor. Haşlanmış patatesin yavanlığını ortadan kaldıran bu tarif, aynı zamanda besin değerini de artırıyor. Bekleyen haşlanmış patatesleri değerlendirmek için ideal bir yöntemdir. Bu tarifi misafirlerinize salata olarak sunabileceğiniz gibi, kahvaltıda da ikram edebilirsiniz. Tercih sizin. Şimdiden hepinize kolay gelsin.

Gerekli Malzemeler

Köfte İçin
  • 4 adet iri boy haşlanmış patates
  • 150 gram taze kaşar peyniri
  • 1 çorba kaşığı galeta unu
  • 1 dal taze kuru soğan
  • 1 avuç dereotu
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz
Kızartmak İçin
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz

Hazırlık Aşaması

Köftelerin yapımına başlamadan önce patatesleri haşlayın ve soğumasını bekleyin. Soğuyan patatesleri rendenin kalın tarafı ile derin bir kabın içerisine rendeleyin. Patateslerin üzerine taze kaşarı da rendeleyerek ilave edin. Dereotu, maydanoz ve taze soğanı ince ince doğrayın ve köfte malzemesinin üzerine ekleyin. Karabiber, pul biber ve tuzu da ilave edin. Üzerine galeta ununu boşaltın. Galeta unu yoksa evde köfte için yaptığınız ekmek kırıklarından da yararlanabilirsiniz. Köfte malzemesini iyice yoğurun ve avucunuzla köfte şekli vererek bir kenarda bekletin.

Kızartma Aşaması

Hazırlanan köfteleri kızartmak için sıvı yağı çok derin olmayan bir kaba boşaltın ve kısık ateşte kızmasını bekleyin. Diğer tarafta galeta ununu düz bir tabağa boşaltın. Tuz ile yumurtaları da başka bir kapta çırpın. Hazırlanan köftelerin iki tarafını da yumurtaya batırın ve ardından galeta ununa bulayın. Bu şekilde hazırlanan köfteleri kızgın yağın içerisinde kızartın. Tüm köfteler bitene kadar işleme devam edin. Haşlanmış patates köftesi hazır. Sıcak olarak servis yapmaya özen gösterin.

Sağlıklı Alternatif

Eğer daha sağlıklı olmasını arzu ederseniz, yağlı kâğıt serilmiş borcam ile fırında da pişirebilirsiniz. Fırında pişirirken üzerine hafif sıvı yağ gezdirmeyi ihmal etmeyin. Şimdiden afiyet olsun.

Sonuç

Haşlanmış patates köftesi, hem lezzetli hem de besleyici bir alternatiftir. Bu tarif, hem bekleyen haşlanmış patatesleri değerlendirmenize olanak tanır hem de sofralarınıza yeni bir tat katar. İster kahvaltıda, ister ana yemek olarak, isterseniz de misafirlerinize sunabileceğiniz bu tarifle sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haşlama Nasıl Yapılır?

Haşlama Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuzu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Diyette Haşlanmış Patates Yenir mi?

Diyette Haşlanmış Patates Yenir mi?

Tavuk Budu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Budu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Dana Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Dana Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

1 Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

1 Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Güncel

Kırmızı Pancar Nasıl Haşlanır?

Kırmızı Pancar Nasıl Haşlanır?

Güncel

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Nohut Nasıl Haşlanır?

Nohut Nasıl Haşlanır?

Kemikli Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kemikli Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Haşlama Tarifi ve Malzemeleri