Hindi Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Hindi Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Haşlama

Hindi haşlama, düşük kalorili ve sağlıklı bir yemek seçeneğidir. Yağ oranı çok düşük olan hindi etinin, kalp ve damar sağlığına faydalı olduğu bilinmektedir. Hindi etinde bulunan siyah etler, yüksek miktarda demir içerir. Mineral bakımından zengin olan hindi etinde çinko bulunur ve bu da bağışıklık sistemini güçlendirir. Hindi eti, et türleri arasında en az yağlı et olarak bilinir. Uzmanlar, özellikle diyet yapanlara ve hamile kadınlara bu değerli eti tüketmelerini tavsiye etmektedir. Bu tarifi akşam yemeklerinde kullanabilir veya misafir menülerine dahil edebilirsiniz.

Hindi Haşlama Malzemeleri

  • 500 gr kuşbaşı hindi eti
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet kereviz
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hindi Haşlama Nasıl Yapılır?

Kuşbaşı doğranmış hindi etlerini iyice yıkayalım. Kereviz, kuru soğan ve havucu soyup küp şeklinde doğrayalım. Tencereye sıcak su koyalım ve su kaynamaya başladığında hindi etlerini ilave edelim. Etlerin rengi hafif değiştiğinde, önceden doğramış olduğumuz sebzeleri tencereye ekleyelim. Haşlama süresi yaklaşık 30 dakikadır. Lezzetini artırmak isteyenler bu süreyi uzatıp, kısık ateşte pişirme seçeneğini kullanabilirler.

Süre sona erdiğinde, ayrı bir kasede bir limonun suyunu ve yumurtanın sarısını çırpalım. Haşlama suyundan bir yemek kaşığı alıp yumurtalı sosa ilave edelim. Bu klasik alıştırmadır. Yumurta ani yüksek ısıda pişeceği için bu alıştırmayı yapmak gerekir. Aynı işlemi, yumurtalı sos ve haşlama aynı ısıya ulaşana kadar sürdürelim ve sosu tencereye dökelim. Haşlamanın son ilavesi olan tuz, karabiber ve zeytinyağını ekledikten 2 dakika sonra haşlamayı ocaktan alalım ve servis kabına koyalım. Hindi haşlama sunuma hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Sunullah

11 Temmuz 2024 Perşembe

Ya bu hindi haşlamayı denediniz mi? Gerçekten düşük kalorili mi ve sağlıklı bir akşam yemeği seçeneği olduğunu mu düşünüyorsunuz? Mineral bakımından zengin ve kalp sağlığına faydalı olduğu söyleniyor, sizce tadı nasıl?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Sunullah, hindi haşlamayı denedim ve gerçekten düşük kalorili ve sağlıklı bir akşam yemeği seçeneği olduğunu söyleyebilirim. Özellikle protein ve mineral bakımından zengin, bu da kas gelişimi ve genel sağlık için önemli. Kalp sağlığıyla ilgili olarak da, yağ oranı düşük olduğu için olumlu etkileri olabilir. Tadına gelince, doğru baharatlar ve sebzelerle pişirildiğinde gayet lezzetli oluyor. Denemenizi tavsiye ederim!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Düdüklü Tencerede Et Haşlama

Düdüklü Tencerede Et Haşlama

Haşlama Dana Eti Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Dana Eti Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Eti Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Eti Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Güncel

Dana Eti Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Dana Eti Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış Tavuk Kalori

Düdüklüde Mısır Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Mısır Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Balık Haşlama Nasıl Yapılır?

Balık Haşlama Nasıl Yapılır?

But Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

But Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Nasıl Haşlanır?

Makarna Nasıl Haşlanır?

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları Nelerdir?

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları Nelerdir?

Haşlanmış Patates Diyeti Listesi

Haşlanmış Patates Diyeti Listesi

Beyin Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Beyin Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori?

Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori?

Nohut Nasıl Haşlanır?

Nohut Nasıl Haşlanır?

Tavuk Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı?

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı?

Aşurelik Buğday Nasıl Haşlanır?

Aşurelik Buğday Nasıl Haşlanır?

Kuru Mısır Nasıl Haşlanır?

Kuru Mısır Nasıl Haşlanır?

Patates Haşlama Süresi

Patates Haşlama Süresi

Patatesli Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Karides Nasıl Haşlanır?

Karides Nasıl Haşlanır?

Hindi Boynu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Boynu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Boyun Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Boyun Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pirzola Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pirzola Haşlama Tarifi ve Malzemeleri