Süt Mısır Nasıl Haşlanır Merhabalar, Süt mısır haşlamanın da tarifi olur mu demeyin. Pazardan aldığınız süt mısırları evde haşladığınızda sahilde satılanların tadını bir türlü yakalayamıyorsanız, bu yazı tam size göre. Süt mısır haşlamanın püf noktalarını öğrenerek, mükemmel lezzeti elde edebilirsiniz. Süt Mısır Malzemeleri
Süt Mısır Nasıl Yapılır? Pazardan süt mısır alırken dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta vardır. Birincisi, mısırın iri taneli ve dolgun olmasıdır. Taneleri buruşuk olmamalı ve tırnağınızla bastırdığınızda hemen parçalanıyorsa çok tazedir ve süt mısırdır. Diğer yandan, orta sertlikte taneleri olanlar ve çok sert taneleri olanlar da vardır. Tırnağınızla bastırdığınızda çok sert olan mısırları almayın çünkü bu mısırların pişmesi zor olduğu gibi lezzeti de iyi olmaz. Mısır Haşlama Yöntemleri Süt mısırını tencerede haşlayabilirsiniz çünkü tencerede yavaş yavaş pişen mısırın lezzetine doyum olmaz. Ancak, süt mısırı da olsa tencerede haşlama süresi uzun olabilir. Hem zamandan hem de enerjiden tasarruf etmek için en kolay yöntem düdüklü tencerede haşlamaktır. Gelelim Süt Mısır Nasıl Haşlanır? Süt mısırlarının yapraklarını soyup uzun olan mısırları ikiye bölün. Bu şekilde hem düdüklü tencereye sığar hem de daha az su kullanarak daha çabuk pişer. Düdüklü tencereye süt mısırlarını ve aroma vermesi için 3-5 tane mısır yaprağını koyun. Mısır yaprağının kokusunun mis gibi olduğunu fark etmişsinizdir. Mısırların üstünü 2-3 parmak geçecek kadar su ile doldurun. Kesinlikle tuz koymayın, tuz süt mısırını sertleştirir. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve düdüğünü dik duracak şekilde ayarlayın. Ocakta, düdüklüden hava (tıss) sesi gelene kadar bekleyin ve sonra düdüğü yana tarafa indirin. Bu noktadan itibaren süre tutun ve 20 dakikayı geçmesin. Süre bitiminde ocağın altını kapatın ve hemen açmayın, biraz bekleyin. Servis yaparken tuz serpin. Afiyet olsun. |