Et Haşlama Yemeği Et, protein açısından oldukça zengin bir besindir ve vejetaryenler hariç hemen hemen herkes tarafından sevilerek tüketilir. Kimimiz eti ızgarada, kimimiz kavurma şeklinde severken, kimimiz de haşlama olarak tüketmeyi tercih ederiz. Özellikle diyet yapanlar için et haşlama yemeği ideal bir seçenektir. Hazırlanışı kolay olmasına rağmen oldukça lezzetli bir yemektir. Ayrıca çeşitli sebzelerle zenginleştirerek akşam yemeklerinde iyi bir alternatif olabilir. Yanında bulgur veya pirinç pilavı ile enfes bir menü oluşturur. Et haşlama yemeğini dilerseniz kemikli et ile, dilerseniz de lop et ile hazırlayabilirsiniz. Haşlama et yemeği, genellikle kurban bayramının ardından hemen hemen her evde hazırlanan bir yemek çeşididir. Hafif ve besleyici bir yemek olduğunu düşünüyorsanız, sizlerle paylaştığım tarifi deneyebilirsiniz. Et Haşlama Yemeği İçin Gerekli Malzemeler
Nasıl Yapılır? Et haşlama yemeği için ilk olarak haşlama yapacağımız etleri yıkayarak başlıyoruz. Yıkadığımız etleri suyunu süzmesi için süzgece alıp, derin bir tencereyi ocağın üzerine koyuyoruz ve suyu süzülen etleri içerisine ekleyip, etler sulanıp suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra üzerine 1,5 litre sıcak su ilave ediyoruz. Ardından kabuklarını soyup halka şeklinde dilimlediğimiz havuç ve patatesleri ilave ediyoruz. Sonrasında kabuklarını soyduğumuz kuru soğanı ve sarımsakları dörde bölüp tencereye ekliyoruz. Defne yaprakları, karabiber, tuz ve sıvı yağı da ekleyerek tencerenin ağzını kapatıyoruz. Düdüklü tencerede haşlayacak olursak pişme süresi 30 dakika, normal tencerede haşlayacak olursak 1 saatte pişecektir. Daha sonra hazırlamış olduğumuz yemeği ocaktan indirip, içerisine eklediğimiz defne yapraklarını çıkarıyoruz ve limon suyu ilave ediyoruz. Sıcak olarak servis edilmesini tavsiye ettiğim et haşlama yemeğini, sulu ve sebzeleri ile servis tabağına aldıktan sonra üzerine pul biber serpiyoruz. Kemikli et kullanmış iseniz kemiklerini çıkararak servis tabağına alınız. Yanında pilav ve cacık ile servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. |