Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Et Haşlama Yemeği

Et Haşlama Yemeği

Et haşlama yemeği, Et protein açısından oldukça zengin bir besindir. Vejetaryenler hariç hemen hemen herkes eti severek tüketmektedir. Kimimiz eti ızgarada kimimiz kavurma şeklinde severken kimimizde haşlama olarak severiz. Özellikle diyet yapanlar için et haşlama yemeği ideal bir yemektir. Hazırlanışı oldukça kolay olmasına rağmen çok lezzetli bir yemektir. Ayrıca çeşitli sebzelerle zenginleştirerek akşam yemeklerimizde iyi bir alternatif olabilir. Yanında bulgur veya pirinç pilavı ile enfes bir menüdür. Et haşlama yemeğini dilerseniz kemikli et ile dilerseniz de lop et ile hazırlayabilirsiniz. Haşlama et yemeği genellikle kurban bayramının ardından hemen hemen her evde hazırlanan bir yemek çeşididir. Hafif ve besleyici bir yemek olduğunu düşünüyorsanız sizlerle paylaştığım tarifi deneyebilirsiniz.

Et haşlama yemeği için gerekli malzemeler

  • 1 kilo isteğinize göre kemikli veya kemiksiz et,
  • 3 adet patates,
  • 2 adet havuç,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 2 diş sarımsak,
  • 3-4 adet defne yaprağı,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • 1 adet limon,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • Kullandığımız et yağsız ise 2 yemek kaşığı sıvı yağ,

Nasıl Yapılır?


Et haşlama yemeği için ilk olarak haşlama yapacağımız etleri yıkayarak başlıyoruz. Yıkadığımız etleri suyunu süzmesi için süzgece alıp biz derin bir tencereyi ocağın üzerine alıyoruz ve suyu süzülen etleri içerisine ekleyip etler sulanıp suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra üzerine 1,5 litre sıcak su ilave ediyoruz. Daha sonra kabuklarını soyup halka şeklinde dilimlediğimiz havuç ve patatesi ilave ediyoruz. Ardında kabuklarını soyduğumuz kuru soğanı ve sarımsakları dörde bölüp tencereye ekliyoruz. Ardından defne yaprakları, karabiber, tuz ve sıvı yağ ekleyerek tencerenin ağzını kapatıyoruz. Düdüklü tencerede haşlayacak olursak pişme süresi 30 dakika, normal tencerede haşlayacak olursak 1 saate pişecektir. Daha sonra hazırlamış olduğumuz yemeği ocaktan indirip içerisine eklediğimiz defne yapraklarını çıkartıyoruz ve içerisine limon suyu ilave ediyoruz. Sıcak olarak servis yapılmasını tavsiye ettiğim et haşlama yemeğini sulu ve sebzeleri ile servis tabağına aldıktan sonra üzerine pul biber serpiyoruz. Kemikli et kullanmış iseniz kemiklerini çıkararak servis tabağına alınız. Yanında pilav ve cacık ile servis yapabiliriz. Şimdiden afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 15:42:59
Et Haşlama Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Et Haşlama Yemeği Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Et Haşlama Yemeği"
Ben kurban bayramından kalan gerdanlı akşam pişirmek istiyorum. Et haşlama yemeği için düdüklüye koyduğum etimin yanına patates ve havuç koyuyorum. Paki düdüklüde olan etimin ağzını kapadıktan sonra ne zaman pişeceğini nereden bilebilirim? Et ne kadar sürede pişer?
Fulden . 05.11.2018 14:04:27
CEVAP YAZ
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış yumurta kilo aldırır mı, haşlanmış yumurtanın en önemli özelliklerinden biri tok tutmasıdır. 2 tane haşlanmış yumurta yaklaşık 150 kalori içermektedir. Tok tutucu özelliği olduğu için alınan kalori göz ardı edilmelidir. Ancak yalnızca yumur...
Patatesli Tavuk Haşlama
Patatesli Tavuk Haşlama
Patatesli tavuk haşlama, sağlıklı olduğu kadar lezzet bakımından da oldukça güzel bir tariftir. Patatesli tavuk haşlama yemeğinin içerisine arzuya göre arpacık soğan veya havuç ilavesi de yapabilirsiniz. Tavuk suyu soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyo...
Tavuk Nasıl Haşlanır
Tavuk Nasıl Haşlanır
Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlama yapılırken karar verilmesi gereken şey şudur ki, haşlamayı tavuk etinin flatosundan mu pirzolasından mı ya da but veya kanadından mı yapacağımıza karar vermeliyiz. Yapılacak olan ete karar verdikten sonra, içerisin...
Tavuk Haşlama Kaç Kalori?
Tavuk Haşlama Kaç Kalori?
Tavuk haşlama kaç kalori, tavuk eti hem diyet menülerinde hem de temel besin kaynaklarında önemli bir yer tutmaktadır. Besleyici özelliği nedeniyle gelişmekte olan çocukların, yetişkinlerin mutlaka tüketmesi tavsiye edilir. Tavuk eti çeşitli şekiller...
Patates Haşlama Süresi
Patates Haşlama Süresi
Patates haşlama süresi, patatesin büyüklüğüne ve patatesin nerede kullanılacağına bağlı olarak değişir. Patates mutfaklarda önemli bir yer tutmaktadır. Yemeklerin direkt olarak yapılmasında, yemeklerde katkı malzemesi olarak, böreklerde, salatalarda,...
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?
Haşlanmış tavuk kaç kalori, Kırmızı et fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle tüketimi oldukça artan tavuk eti protein bakımından oldukça zengindir. Saçlar, tırnaklar ve kemikler proteine ihtiyaç duyarlar. Küçük yaştaki çocuklarında proteine ihtiya...
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta mükemmel tadıyla küçük büyük herkesin beğenerek tükettiği sağlıklı bir besin kaynağıdır. Daha çok kahvaltılarda ve haşlama yöntemi ile tüketilen yumurtanın birçok haşlama yöntemi vardır. Yumurtanın protein değer...
Kabak Haşlama
Kabak Haşlama
Kabak haşlama, sarı çiçekler açan ve sürüngen bir sebze olan kabak sağlık açısından çok faydalı ve besleyici bir bitkidir. B1, C vitaminleri, protein, nişasta, çinko, mineral, fosfor, potasyum ve lif bakımından çok iyi bir kaynaktır. Tüm bu vitamin v...
Kereviz Haşlama
Kereviz Haşlama
Kereviz haşlama, kereviz hoş bir aroma ve tada sahiptir. Lif bakımından düşük bir sebze olduğu için özellikle diyetlerde kullanılan vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Lif bakımından zengin bir içeriğe sahip olan kereviz sağlık için de çok faydalıdır. ...
Mısır Haşlama Süresi
Mısır Haşlama Süresi
Mısır haşlama süresi, mısır seven kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Mısır alınırken ve pişirilirken dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Bunlardan ilki mısır alınırken mısırların iri taneli olanlarının alınması tercih edilme...
Enginar Haşlama
Enginar Haşlama
Enginar haşlama, enginar sağlıklı bir besin maddesi olarak çok eski yıllardan günümüze kadar yetiştirilen bir bitkidir. Mevsiminde enginar pazar ve marketşerden temin edilerek yemek sofralarını süsleyebilmektedir. Enginar yaprakları idrar söktürücü, ...
Haşlanmış Patates Kaç Kalori?
Haşlanmış Patates Kaç Kalori?
Haşlanmış patates kaç kalori, patates günlük hayatta en çok tüketilen besin maddelerinden biridir. Orta büyüklükte haşlanmış 1 adet patates yaklaşık 70 kalori içermektedir. 100 gram haşlanmış patates 11.85 gram karbonhidrat, 1.63 gram protein ve 0.09...

 

Tavuk Haşlama
Tavuk Baget Haşlama
Mantı Haşlama
Brokoli Haşlama
Kuzu Boyun Haşlama
Kemik Haşlama
Kestane Haşlama
Yumurta Haşlama
Tavuk kaç dakikada haşlanır
Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Haşlanmış Tavuk Kalori
Gerdan Haşlama
Terbiyeli Et Haşlama
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Sebzeli Et Haşlama
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Patlıcan Haşlama
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Patatesli Tavuk Haşlama
Tavuk Nasıl Haşlanır
Tavuk Haşlama Kaç Kalori?
Patates Haşlama Süresi
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori?
Popüler İçerik
Terbiyeli Et Haşlama
Terbiyeli Et Haşlama
Terbiyeli Et Haşlama, beslenmemizde önemli bir yere sahip olan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü tatlar oluşmasını sağlar. Doğrudan yem...
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Kuru fasulye kaç dakikada haşlanır, kuru fasulye yemeği yapmak isteyen ve bu yemeği seven kişiler tarafından oldukça önemli ve merak edilen sorular ar...
Sebzeli Et Haşlama
Sebzeli Et Haşlama
Sebzeli Et Haşlama, et dendiği zaman akla ilk gelen et yemeği çeşitlerinden bir tanesi de sebzeli et haşlama yemeğidir. Et haşlandıktan sonra üzerine ...
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Tavuk kaç dakikada haşlanır, Derin dondurucudan donmuş bir şekilde çıkartılmış kümes hayvanları tavuk, piliç ve benzerleri doğrudan haşlanmaz. Düdüklü...
Patlıcan Haşlama
Patlıcan Haşlama
Patlıcan Haşlama, Patlıcan, patlıcanın ilk olarak M.Ö 5 yy' da Hindistan'da yetiştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika sonra Doğu Akdeniz ve Avrupa'da...
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Haşlanmış yumurtanın faydaları, zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudun temel ih...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori?
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024