Tavuk Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Tavuk Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk patates haşlama; özellikle kış aylarında çokça tercih edilen lezzetli bir yemektir. İçerisine eklediğimiz havuç isteğe bağlıdır, ama eklerseniz bu yemeğe çok yakışmaktadır hem lezzet verir hem de vitamininden yararlanmış olursunuz. Sağlıklı ve bol vitaminli olan patatesli tavuk haşlamasını sofralarımızda sık sık yer vermeliyiz.

Yemeği servis yapacağımız zaman yanında pirinç pilavı ve evde mayalanmış yoğurttan yapılmış ayran ile birlikte servis yapabiliriz. Tavuk patates haşlamasına eklemek için arpacık soğanı bulamaz iseniz, normal kuru soğanla da yapabilirsiniz.

Malzemeler
  • Bir paket tavuk (Tavuk göğsü, kanat veya but) isteğe bağlı olarak kullanabilirsiniz.
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • 9-10 adet arpacık soğanı
  • 3-4 damla limon suyu
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz
Hazırlık

Tavuk patates haşlaması yemeğini ilk olarak patateslerin kabuklarını soyunuz. Elma dilimler gibi dilimleyip kararmaması için içi su dolu kaseye bırakıyoruz. Sonra yemeğe ekleyeceğimiz tavuk etini yıkıyoruz. Eğer tavuk göğsü kullanılacak ise kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Baget, kanat ya da but kullanacaksak doğrayıp küçültmenize gerek yoktur. Yemeği düdüklü tencereden yapacak olursak hem zamandan hem de ocak ateşinden tasarruf yapmış oluruz.

Yapılışı

Tavuk etlerini düdüklü tencerenin içerisine alarak üzerine süzülmüş patatesleri ilave ediyoruz. Havucu soyup ince uzun dilimledikten sonra yarım parmak uzunluğunda doğrayıp tencereye ekliyoruz. 9-10 adet arpacık soğanı kabuklarını soyduktan sonra onları da tencereye ekliyoruz. Üzerine bir litre kadar su ilave ediyoruz su malzemeleri biraz geçmelidir. Bir tutam karabiber ve az kekik serpiştirdikten sonra en son tuzunu da ekleyerek kaynaması için orta harlı ocağa bırakıyoruz. Su kaynamaya başladıktan sonra düdüklü tencerenin düdüğünü indirerek 20-25 dakika kadar kısık ateşte yemeği pişiriyoruz. Sürenin sonunda tencereyi ocaktan alıyoruz, buharının sönmesi için 5-10 dakika bekleyip kapağını açıyoruz. Patatesli tavuk haşlaması istenilen kıvama gelmiş ise üzerine biraz pul biber ve 3-4 damla limon suyu ilave edip dinlenmesi için 10 dakika bekletiyoruz.

Servis Önerisi

Tavuk patates haşlamasını sıcak servis yapıyoruz. Yanında pirinç pilavı ve evde mayalanmış yoğurttan yapılmış ayran ile birlikte sunabilirsiniz. Bu kombinasyon hem lezzetli hem de besleyici bir öğün olacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tekinel

20 Temmuz 2024 Cumartesi

Patatesleri elma dilimi gibi dilimleyip su dolu kaseye koyduktan sonra kararmasın diye mi bırakmamız gerekiyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Evet Tekinel, patatesleri elma dilimi gibi dilimledikten sonra su dolu bir kaseye koymanızın amacı, kararmalarını önlemektir. Patatesler havayla temas ettiğinde içerdikleri nişasta oksitlenir ve bu da kararmaya neden olur. Su, bu oksidasyonu yavaşlatarak patateslerin taze ve beyaz kalmasını sağlar.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Nohut Nasıl Haşlanır?

Nohut Nasıl Haşlanır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları Nelerdir?

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları Nelerdir?

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır?

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır?

Haşlama İçli Köfte Tarifi

Haşlama İçli Köfte Tarifi

Güncel

Lahana Nasıl Haşlanır?

Lahana Nasıl Haşlanır?

Güncel

Haşlanmış Patates Diyeti Listesi

Haşlanmış Patates Diyeti Listesi

Güncel

Balık Haşlama Nasıl Yapılır?

Balık Haşlama Nasıl Yapılır?