Tavuk İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
10 Temmuz 2024

Tavuk İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk İncik Haşlama

Tavuk incik haşlama, çok amaçlı bir yemektir. Hem suyunu yemeklerde ve çorbaların içinde kullanabilir, hem de tavuk incik haşlamayı yağda kızartarak ya da yanında güzel bir pilav eşliğinde tüketebilirsiniz. Üstelik tavuğun içinde bulunan vitamin ve mineraller, vücudumuzun eksik olduğu besin değerlerini de karşılamaktadır. Bu yemeği özellikle çocuklara bol bol yapıp yedirin ve suyuna da çorbalar yaparak kemik gelişimine katkıda bulunun. Bu pratik ve aynı zamanda da besleyici tarifi hep beraber hatırlayalım.

Tavuk İncik Haşlama İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 adet tavuk incik
  • 2 tane küçük boy soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet defne yaprağı
  • Yeteri kadar su

Tavuk İncik Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle orta boy bir tencere alın ve içine yeteri kadar su koyun. Üzerine de tavuk incikleri ilave ettikten sonra ocağın üzerine koyun ve altını açın. Tavuk incikler kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını biraz kısın ve haşlanmasını bekleyin. Tavuk incikler yaklaşık 25-30 dakika sonra hazır hale gelecektir. Tavukların pişip pişmediğini anlamak için bir çatal yardımıyla tavuklara batırarak kontrol edebilirsiniz. Tavuk incikler haşlandıktan sonra ocağın üzerinden alın ve altını kapatın. Tavuk incikler haşlandıktan sonra suyunu bir kaba süzün ve tavukların dışındaki derisini ayıklayın.

Bu arada patatesleri, havuçları ve soğanları soyup yıkayın ve ince uzun şeritler halinde doğrayın. Başka bir taraftan teflon bir tavaya sıvıyağı ilave edip kızdırın ve parmak şeklinde doğramış olduğunuz havuç ve soğanı koyup biraz kavurun. Biraz karıştırıp soteledikten sonra tavuk incikleri ilave edin ve karıştırın. Bu şekilde biraz kavurduktan sonra üzerine tavuk suyu ekleyin ve karıştırın. Ardından defne yaprağını da karışımın içine ilave edin. Tavuklar kaynama sırasında üzeri köpürecektir; siz bir kevgir yardımıyla köpükleri alarak atınız. Bu arada havuçlar yarı pişmiş durumdayken patatesleri de ilave edip tuzunu ve istediğiniz baharatları ekleyin. Tavuk incik haşlamanın suyunu ayarlayabilirsiniz. Eğer suyu az geldi ise tekrar tavuk suyu ekleyin. Suyunu istediğiniz kıvama getirdikten sonra haşlamaya devam edin. Patatesler haşlandıktan sonra ocağın altını kapatın ve biraz dinlenmesi için bekletin.

Servis Önerisi ve Ekstra Bilgiler

Tavuk incik haşlama tarifi hazır. Servis tabağına alırken üzerine limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ekleyin ve bu şekilde servis edin. Bu yemeği daha da lezzetli hale getirmek için çeşitli baharatlar ekleyebilir, yanında pilav veya ekmekle servis edebilirsiniz. Tavuk incik haşlama, özellikle kış aylarında sıcak bir çorba olarak da sunulabilir. Hepinize şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Oğuzcan

05 Mayıs 2024 Pazar

Merhaba, Tavuğun hemen hemen en ucuz parçalarından biri incikleridir. Bu incikleri en güzel nasıl tüketebiliriz? Hangi yöntemle incikleri pişirmeliyiz? Ben en son mangalda temizledikten sonra pişirmiştim gayet güzel olmuştu ama farklı bir yöntemi de var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Oğuzcan Bey,

Tavuk inciklerini farklı tariflerle lezzetlendirebilirsiniz. Mangal dışında, fırında pişirme yöntemini de deneyebilirsiniz. Marinasyon yaparak incikleri fırında pişirdiğinizde oldukça lezzetli olur. İşte basit bir tarif:

1. Tavuk inciklerini zeytinyağı, sarımsak, limon suyu, tuz, karabiber, kekik ve biberiye ile marine edin.
2. Bu karışımı buzdolabında en az 1 saat bekletin.
3. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, incikleri yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Pişirme sırasında birkaç kez çevirerek her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlayın.

Afiyet olsun!

2. Cevap
cevap

Gülzar

Merbaha , oğuzcan bey bende icikleri önce suda haşlıyorum , sonra birazcık yoğurt , pul biber , kekik , karabiber , birazda kimyon katıp iyice karıştırıp marine ediyoruz eti , dolaba yarım saat beklemeye bırakın , sonra teflon tavaya dizin iyice kızarana kadar bekleyin . Harika bir tat bence deneyin.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Et Nasıl Haşlanır?

Et Nasıl Haşlanır?

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Haber Bülteni

Güncel

Sebzeli Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Karides Nasıl Haşlanır?

Karides Nasıl Haşlanır?

Terbiyeli Tavuk Haşlama

Terbiyeli Tavuk Haşlama

Karides Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Karides Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır?

Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır?

Haşlama Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Turşu Tarifi ve Malzemeleri