Tavuk But Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Tavuk But Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk But Haşlama

Tavuk but haşlama, diğer et haşlama çeşitlerine göre daha sağlıklı bir haşlama türüdür. Bunun başlıca nedeni, tavuk etinin beyaz et olmasıdır. Sağlıklı bir yaşam için tavuk but haşlama, sık sık sofralarınızda yer alabilir. Ancak, tavuk ile yapılan haşlama yemeklerinde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Tavuğu derin dondurucudan çıkarıp doğrudan ocak üzerinde haşlamak oldukça sağlıksızdır. Tavuk, öncelikle doğal sıcaklıkta buzları çözülene kadar bekletilmeli ve daha sonra haşlama için kullanılmalıdır.

Tavuk But Haşlama İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilogram tavuk but
  • 4 adet orta boy patates
  • 4 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 bardak su
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk But Haşlama Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir tencereye tavuk butlarını yerleştiriyoruz ve üzerine 5 bardak su ekliyoruz. Ardından ocağımızın altını açıyoruz. Kısık ateşte pişirmek daha iyi olacaktır; bu, yemeğin lezzetini artıracak ve besin değerlerini koruyacaktır. Bu işlem gerçekleşirken patates ve havuçları iri iri doğruyoruz ve su kaynamaya yakın tencerenin içerisine atıyoruz. Bir adet kuru soğanı da bütün olarak yemeğimizin içerisine bırakıyoruz. Daha sonra, miktarı tamamen size kalmış şekilde tuz ve karabiberi yemeğimizin içerisine ekliyoruz. Baharat kullanmayı tercih etmeyenler karabiberi eklemeyebilir, ancak lezzet açısından kesinlikle önerilmektedir.

Ortalama pişme süresi 70-80 dakika olacaktır, ancak yapacağınız kontrollerle süreyi kendiniz belirleyebilirsiniz. Düdüklü tencere ile bu yemeği yapabilirsiniz, ama biz ilk denemelerinizde normal tencere kullanmanızı öneriyoruz; çünkü bu şekilde yemeğin yapımında daha belirleyici unsurları gözlemleyebilirsiniz.

Yavaş yavaş ocağın altını kapatma vakti geldi. Yemeğinizi servise sunabilirsiniz. Tavuk but haşlama hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Yavuzay

12 Temmuz 2024 Cuma

Tavuk but haşlamayı buzlu tavukla yaparsak sağlıksız olacağı söyleniyor, bu durumda doğru yöntem tam olarak nasıl olmalı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Yavuzay,

Buzlu tavuk kullanarak yemek yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta var. Öncelikle, tavuğu buzluktan çıkardıktan sonra buzdolabında yavaş yavaş çözdürmek en sağlıklı yöntemdir. Bu, bakteri üremesini en aza indirir. Tavuğu oda sıcaklığında çözdürmekten kaçınmalısın, çünkü bu durum bakterilerin hızlı bir şekilde çoğalmasına neden olabilir.

Ayrıca, tavuğun tamamen çözüldüğünden emin olduktan sonra haşlamaya başlayabilirsin. Haşlama sırasında tavuğun iç sıcaklığının 75°C'ye ulaştığından emin olmalısın, bu şekilde tavuğun tamamen pistiğini ve zararlı bakterilerin öldüğünü garantilemiş olursun.

Sağlıklı ve lezzetli yemekler dilerim!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Et Haşlama Kaç Kalori?

Et Haşlama Kaç Kalori?

Nohut Nasıl Haşlanır?

Nohut Nasıl Haşlanır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşlama Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Haşlama Terbiyesi Nasıl Yapılır?

İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Budu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Budu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Gerdan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Gerdan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk kaç dakikada haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır?

Balık Haşlama Nasıl Yapılır?

Balık Haşlama Nasıl Yapılır?

Makarna Nasıl Haşlanır?

Makarna Nasıl Haşlanır?

Haşlanmış Mısır Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Mısır Salatası Tarifi ve Malzemeleri

1 Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

1 Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Haşlama Nasıl Yapılır?

Haşlama Nasıl Yapılır?