Karides Nasıl Haşlanır

Karides Nasıl Haşlanır

Karides Nasıl Haşlanır, öncelikle karides kabuklular grubundan bir canlıdır ve balık değildir. Karidesin dış tabakası kalsiyum karbonat kaplı kabukla kaplıdır. Kuyruk kısmı geniş yüzgeci andırırken kuyruğunu ileri geri sallayarak yüzer. Karides bünyesinde barındırdığı selenyum bakımından oldukça zengindir ve selenyum minerali ise başta kanser hastalığının yanı sıra pek çok farklı hastalıkların oluşma nedenlerinin önüne geçmekte de büyük faydalara sahiptir. Ayrıca karides bir protein zengini sayılmasının yanında oldukça düşük kalori içerirken D vitamini bakımından da oldukça güçlü içerikler barındırmaktadır. Kemiklerin ve dişlerin kuvvetlenmesinde önemli etkilere sahiptir. Omega 3 bakımından da çok kuvvetli bir kaynak olarak gösterilen karides beyin gelişimini düzenlemesinin yanında beyin fonksiyonlarını da güçlendirmektedir. Karides diş eti hastalıklarına karşı iyi gelirken, bünyesinde barındırdığı B 12 vitamini ile vücutta kan hücrelerinin yenilenmesinde ve sağlıklı gelişmesinde de oldukça etkilidir. Su ürünlerinin tamamında olduğu gibi karides satın alırken de tazeliğine çok dikkat etmek çok önemlidir. Baş bölgesinde morarma ile birlikte üzerinde siyahımsı noktalar kesinlikle olmamalıdır. Ayrıca karides fiyatları bir hayli yüksek bir üründür ve fiyatı normal değerinin den daha düşük olan karidesin kesinlikle alınmaması gereklidir. Çünkü daha ucuz fiyata alınan karidesin bayatlamış olma riski çok yüksektir. Bu nedenle alınacak karides şayet kabuklu ise bu kabuğun sert olmasıyla birlikte başının da dik durması çok tazelik bakımından çok önemlidir.

Karides Nasıl Haşlanır?

Karides boyutlarına oranla jumbo, kanal ve bebek olarak isimlendirilir. Karidesi temizlerken ilk olarak kafa ardından ise kuyruk bölümünün koparılması en doğru olanıdır ve bu işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte kabuk dış kısma doğru çekilerek soyulur. Kanal ve jumbo karidesler irilik olarak bebek karideslere oranla daha iri olduklarından dolayı özellikle iç organları sırt kısımlarında daha belirgindir. Bu yüzden kabukları çıkartılan karidesin iç organlarının temizlenerek çıkarılması gerekir. Şayet karides beklemiş ise bu kısım sertleşmiş olmasından dolayı bir bıçak yardımıyla sırt kısmından çizilerek çıkarılması sağlanır. Bebek karidesler de ise iç organlar henüz belirgin olmadığından çıkartılmaya gerek yoktur.

1 Kilo Karides Haşlamak İçin

Geniş bir tencereye 2 litre su, 3 çorba kaşığı sirke, 1 adet ikiye bölünmüş havuç, 1 adet dörde bölünmüş kuru soğan, 1 adet defne yaprağı, birkaç tane kereviz ve maydanoz sapı ekleyelim. Ardından 6-7 adet tane karabiber ve yeteri kadar tuz ilave edilerek tencere ocağa konur ve kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 20-25 dakika kadar kaynatılır. Verilen sürenin sonunda ocak yüksek ateşe alınarak kabuklu karidesler kaynamakta olan tencereye atılarak 7-8 dakika kadar haşlanır. Verilen süre karideslerin haşlanması için yeterli olacaktır. Bu sürenin sonunda karidesleri haşlama suyundan alarak soğuk su altında tutun. Ardından yukarıda belirttiğimiz şekilde karideslerin kabuklarını soyun. Haşlanmış karideslerle güzel bir salata yapabilirsiniz veya beşamel sosla birlikte karıştırıp fırınlanabilir.
Son Güncelleme : 17.10.2018 03:50:31

Karides Nasıl Haşlanır Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Karides Nasıl Haşlanır"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış yumurta kilo aldırır mı, haşlanmış yumurtanın en önemli özelliklerinden biri tok tutmasıdır. 2 tane haşlanmış yumurta yaklaşık 150 kalori içermektedir. Tok tutucu özelliği olduğu için alınan kalori göz ardı edilmelidir. Ancak yalnızca yumur...
Patatesli Tavuk Haşlama
Patatesli Tavuk Haşlama
Patatesli tavuk haşlama, sağlıklı olduğu kadar lezzet bakımından da oldukça güzel bir tariftir. Patatesli tavuk haşlama yemeğinin içerisine arzuya göre arpacık soğan veya havuç ilavesi de yapabilirsiniz. Tavuk suyu soğuk algınlığı ve gribal enfeks...
Tavuk Nasıl Haşlanır
Tavuk Nasıl Haşlanır
Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlama yapılırken karar verilmesi gereken şey şudur ki, haşlamayı tavuk etinin flatosundan mu pirzolasından mı yada but veya kanadından mı yapacağımıza karar vermeliyiz. Yapılacak olan ete karar verdikten sonra, içerisine...
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Tavuk haşlama kaç kalori, tavuk eti hem diyet menülerinde, hem de temel besin kaynaklarında önemli bir yer tutmaktadır. Besleyici özelliği nedeniyle gelişmekte olan çocukların, yetişkinlerin mutlaka tüketmesi tavsiye edilir. Tavuk eti çeşitli şekille...
Patates Haşlama Süresi
Patates Haşlama Süresi
Patates haşlama süresi, patatesin büyüklüğüne ve patatesin nerede kullanılacağına bağlı olarak değişir. Patates mutfaklarda önemli bir yer tutmaktadır. Yemeklerin direkt olarak yapılmasında, yemeklerde katkı malzemesi olarak, böreklerde, salatalarda,...
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Haşlanmış tavuk kaç kalori, Kırmızı et fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle tüketimi oldukça artan tavuk eti protein bakımından oldukça zengindir. Saçlar,tırnaklar ve kemikler proteine ihtiyaç duyarlar. Küçük yaştaki çocuklarında proteine ihtiyac...
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta mükemmel tadıyla küçük büyük herkesin beğenerek tükettiği sağlıklı bir besin kaynağıdır. Daha çok kahvaltılarda ve haşlama yöntemi ile tüketilen yumurtanın birçok haşlama yöntemi vardır. Yumurtanın protein değer...
Kabak Haşlama
Kabak Haşlama
Kabak haşlama, sarı çiçekler açan ve sürüngen bir sebze olan kabak sağlık açısından çok faydalı ve besleyici bir bitkidir. B1, C vitaminleri, protein, nişasta, çinko, mineral, fosfor, potasyum ve lif bakımından çok iyi bir kaynaktır. Tüm bu vitamin v...
Kereviz Haşlama
Kereviz Haşlama
Kereviz haşlama, kereviz hoş bir aroma ve tada sahiptir. Lif bakımından düşük bir sebze olduğu için özellikle diyetlerde kullanılan vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Lif bakımından zengin bir içeriğe sahip olan kereviz sağlık için de çok faydalıdır. ...
Mısır Haşlama Süresi
Mısır Haşlama Süresi
Mısır haşlama süresi, mısır seven kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Mısır alınırken ve pişirilirken dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Bunlardan ilki mısır alınırken mısırların iri taneli olanlarının alınması tercih edilme...
Enginar Haşlama
Enginar Haşlama
Enginar haşlama, enginar sağlıklı bir besin maddesi olarak çok eski yıllardan günümüze kadar yetiştirilen bir bitkidir. Mevsiminde enginar pazar ve marketşerden temin edilerek yemek sofralarını süsleyebilmektedir. Enginar yaprakları idrar söktürücü, ...
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Haşlanmış patates kaç kalori, patates günlük hayatta en çok tüketilen besin maddelerinden biridir. Orta büyüklükte haşlanmış 1 adet patates yaklaşık 70 kalori içermektedir. 100 gram haşlanmış patates 11.85 gram karbonhidrat, 1.63 gram protein ve 0.09...

 

Tavuk Haşlama
Tavuk Baget Haşlama
Mantı Haşlama
Brokoli Haşlama
Kuzu Boyun Haşlama
Kemik Haşlama
Kestane Haşlama
Yumurta Haşlama
Lahana Haşlaması
Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Haşlanmış Tavuk Kalori
Gerdan Haşlama
Terbiyeli Et Haşlama
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Sebzeli Et Haşlama
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Patlıcan Haşlama
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Patatesli Tavuk Haşlama
Tavuk Nasıl Haşlanır
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Patates Haşlama Süresi
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Popüler İçerik
Terbiyeli Et Haşlama
Terbiyeli Et Haşlama
Terbiyeli Et Haşlama, beslenmemizde önemli bir yere sahip olan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü tatlar oluşmasını sağlar. Doğrudan yem...
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Kuru fasulye kaç dakikada haşlanır, kuru fasulye yemeği yapmak isteyen ve bu yemeği seven kişiler tarafından oldukça önemli ve merak edilen sorular ar...
Sebzeli Et Haşlama
Sebzeli Et Haşlama
Sebzeli Et Haşlama, et dendiği zaman akla ilk gelen et yemeği çeşitlerinden bir tanesi de sebzeli et haşlama yemeğidir. Et haşlandıktan sonra üzerine ...
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Tavuk kaç dakikada haşlanır, Derin dondurucudan donmuş bir şekilde çıkartılmış kümes hayvanları tavuk, piliç ve benzerleri doğrudan haşlanmaz. Düdüklü...
Patlıcan Haşlama
Patlıcan Haşlama
Patlıcan Haşlama, Patlıcan, patlıcanın ilk olarak M.Ö 5 yy' da Hindistan'da yetiştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika sonra Doğu Akdeniz ve Avrupa'da...
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Haşlanmış yumurtanın faydaları, zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudun temel ih...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018