Pancar Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Pancar Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Nasıl Haşlanır?

Pancar, besleyici ve lezzetli bir kök sebzedir. Ancak, doğru şekilde haşlanması zaman ve dikkat gerektirir. Bu rehberde, pancarı en iyi şekilde nasıl haşlayabileceğinizi adım adım açıklayacağız.

Pancarın Hazırlanması

Pancarları haşlamadan önce iyice temizlemek gereklidir. İşte pancarların hazırlanması için izlenecek adımlar:

  • Pancarı bol su ile yıkayarak iyice temizleyin.
  • Pancarların kabuklarını gerekirse fırçalayarak yıkayın. Bu, toprağın tamamen arınmasını sağlar.

Pancarın Haşlanması

Pancarları haşlamak için düdüklü tencere kullanmak en uygun yöntemdir. İşte bu adımlar:

  • Temizlenen pancarları 4 parçaya bölerek düdüklü tencere içerisine koyun.
  • Üzerini iki parmak geçecek şekilde su ile doldurun.
  • Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını kaynayana kadar hararetli bir şekilde açın.

Haşlama Süreci

Tencere içerisindeki su kaynadığında düdüklü tencerenin düdüğü çalacaktır:

  • Düdüklü tencerenin düdüğü çaldıktan itibaren süre tutarak yarım saat kısık ateşte pişirin.
  • Yarım saat sonrasında düdüklü tencerenin altını kapatın ve tencerenin havasının inmesini bekleyin veya soğuk suyun altına tencereyi tutarak havasını alın.

Pancarın Pişip Pişmediğinin Kontrol Edilmesi

Pancarların pişip pişmediğini çatal ile kontrol edin:

  • Pancar yumuşamış ise pişmiş demektir.
  • Eğer pancar yumuşamamış ise ocağın altını tekrar yakıp biraz daha pişirin.

Pancarın Sunumu

Pancar haşlandıktan sonra kabukları soyularak tüketilmelidir. Haşlanmış pancarları çeşitli şekillerde sunabilirsiniz:

  • Salataların içerisine ekleyerek.
  • Yoğurt veya zeytinyağı ile servis ederek.
  • Meze olarak sofralarınıza renk katarak.

Bu eşi benzeri olmayan lezzeti sevdiklerinizle paylaşmak istiyorsanız, pancar haşlama tarifini uygulayarak sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık sunabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı?

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı?

Beyin Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Beyin Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Patates Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Patates Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Güncel

Tavuk Budu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Budu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Brokoli Nasıl Haşlanır?

Brokoli Nasıl Haşlanır?

But Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

But Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Nasıl Haşlanır?

Nohut Nasıl Haşlanır?

İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patates Haşlama

Tavuklu Patates Haşlama

Düdüklü Tencerede Tavuk Haşlama

Düdüklü Tencerede Tavuk Haşlama

Et Nasıl Haşlanır?

Et Nasıl Haşlanır?

Sebze Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Yemeği Tarifi ve Malzemeleri