Dana Haşlama Dana haşlama, sağlık açısından son derece faydalı yemek çeşitlerinden biridir. Özellikle çocukların gelişim dönemlerinde haftada 2 veya 3 kez dana haşlama yaparak hem suyundan hem de etinden faydalanmaları önerilir. Mineral ve vitamin deposu olan dana haşlamayı, kemikli et veya sade lop et ile hazırlayabilirsiniz. Ayrıca, hazırlarken içerisine sebze ilavesi yapmadan sadece baharat kullanarak da pişirebilirsiniz. Dana haşlama tarifini daha önce denemediyseniz, size önereceğimiz tarif ile kolayca hazırlayıp afiyetle tüketebilirsiniz. İşte tarifimiz: Dana Haşlama İçin Gerekli Malzemeler
Dana Haşlama Nasıl Yapılır? Öncelikle, dana etini suyun altında iyice yıkayın. Ardından, düdüklü tencere veya normal tencereye etleri alıp orta ateşte biraz kavurun. Bu aşamada düdüklü tencere kullanmanızı tavsiye ederiz; etin daha hızlı ve yumuşak pişmesi için düdüklü tencere ideal bir seçim olacaktır. Etlerin rengi hafif değişince tencereye yaklaşık bir litre sıcak su ilave edin. Suyu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve havasını çıkarıp düdüğünü indirin. Eğer saatli bir düdüklü tencere kullanıyorsanız, tencerenin zamanlayıcısını yaklaşık 30 dakikaya ayarlamanız yeterli olacaktır. Etleri tencerenin içerisinde yaklaşık olarak yarım saat pişirin ve süre sonunda tencerenin havasını çıkarıp kapağını açın. Sebzelerin kabuklarını soyup temizleyin ve ardından yıkayın. Patates ve havucu iri parçalar halinde doğrayıp tencereye ilave edin. Arpacık soğanı doğramadan o şekilde malzemelerin yanına ekleyin. Kalan baharatları, tuzu ve defne yaprağını da düdüklü tenceredeki dana etinin yanına ekleyin. Sebzeleri tencereye ekledikten sonra, orta ateşte yaklaşık 25 dakika daha pişirin ve süre sonunda ocağın altını kapatın. Etler ve sebzeler istenilen kıvama geldiğinde, servis tabaklarına alıp sıcak olarak sunum yapın. Ekstra Bilgiler Arzu ederseniz, servis aşamasında dana haşlamaya limon suyu ilave edebilirsiniz. Bu aşamada birkaç damla limon suyu etin hem lezzetini artıracak hem de güzel bir aroma verecektir. Afiyet olsun. |