Dana Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Dana Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Dana Haşlama

Dana haşlama, sağlık açısından son derece faydalı yemek çeşitlerinden biridir. Özellikle çocukların gelişim dönemlerinde haftada 2 veya 3 kez dana haşlama yaparak hem suyundan hem de etinden faydalanmaları önerilir. Mineral ve vitamin deposu olan dana haşlamayı, kemikli et veya sade lop et ile hazırlayabilirsiniz. Ayrıca, hazırlarken içerisine sebze ilavesi yapmadan sadece baharat kullanarak da pişirebilirsiniz. Dana haşlama tarifini daha önce denemediyseniz, size önereceğimiz tarif ile kolayca hazırlayıp afiyetle tüketebilirsiniz. İşte tarifimiz:

Dana Haşlama İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gr dana eti (kuşbaşı veya lop et)
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet defne yaprağı (etin kokusunu almak için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam arpacık soğan
  • 1 dal maydanoz
  • Yeteri kadar su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Dana Haşlama Nasıl Yapılır?

Öncelikle, dana etini suyun altında iyice yıkayın. Ardından, düdüklü tencere veya normal tencereye etleri alıp orta ateşte biraz kavurun. Bu aşamada düdüklü tencere kullanmanızı tavsiye ederiz; etin daha hızlı ve yumuşak pişmesi için düdüklü tencere ideal bir seçim olacaktır. Etlerin rengi hafif değişince tencereye yaklaşık bir litre sıcak su ilave edin. Suyu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve havasını çıkarıp düdüğünü indirin. Eğer saatli bir düdüklü tencere kullanıyorsanız, tencerenin zamanlayıcısını yaklaşık 30 dakikaya ayarlamanız yeterli olacaktır.

Etleri tencerenin içerisinde yaklaşık olarak yarım saat pişirin ve süre sonunda tencerenin havasını çıkarıp kapağını açın. Sebzelerin kabuklarını soyup temizleyin ve ardından yıkayın. Patates ve havucu iri parçalar halinde doğrayıp tencereye ilave edin. Arpacık soğanı doğramadan o şekilde malzemelerin yanına ekleyin. Kalan baharatları, tuzu ve defne yaprağını da düdüklü tenceredeki dana etinin yanına ekleyin.

Sebzeleri tencereye ekledikten sonra, orta ateşte yaklaşık 25 dakika daha pişirin ve süre sonunda ocağın altını kapatın. Etler ve sebzeler istenilen kıvama geldiğinde, servis tabaklarına alıp sıcak olarak sunum yapın.

Ekstra Bilgiler

Arzu ederseniz, servis aşamasında dana haşlamaya limon suyu ilave edebilirsiniz. Bu aşamada birkaç damla limon suyu etin hem lezzetini artıracak hem de güzel bir aroma verecektir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Balık Haşlama Nasıl Yapılır?

Balık Haşlama Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sosis Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sosis Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Baget Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Baget Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Diyeti Listesi

Haşlama Diyeti Listesi

Haşlanmış Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Mısır Besin Değeri

Haşlanmış Mısır Besin Değeri

Güncel

Patates Kaç Dakikada Haşlanır?

Patates Kaç Dakikada Haşlanır?

Güncel

Haşlanmış Yumurta Diyeti Listesi

Haşlanmış Yumurta Diyeti Listesi

Tavuk kaç dakikada haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır?

Gerdan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Gerdan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı?

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı?

Haşlama Dana Eti Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Dana Eti Tarifi ve Malzemeleri

Kemikli Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kemikli Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori?

Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori?

Palamut Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Palamut Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Et Haşlama

Düdüklüde Et Haşlama

Mısır Haşlama Süresi

Mısır Haşlama Süresi

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri