Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama, genel olarak bir et yemeğidir. Etin yanı sıra tavuk, balık ve sebze gibi birçok yiyecek haşlama yöntemi ile hazırlanabilir. Bazı yörelerde bu yönteme kaynatma denildiği de bilinmektedir. Kısık ateş tercih edildiği sürece çok faydalı bir yemektir. Yüksek sıcaklık besinlerin değerini öldürebilir, bu nedenle kısık ateş tercih edilmelidir. Ayrıca yaşlı ve çocukların kolayca yiyebileceği bir yemek çeşididir.

Haşlama İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet incik
  • 4 adet patates
  • 2-3 adet havuç
  • 5 su bardağı su
  • 2 dal dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 adet limon suyu

Haşlama Nasıl Yapılır?

Öncelikle incikleri 5 su bardağı su ile bir tencereye yerleştiriyoruz. Etlerin iyice pişmesi gerekmektedir. Bunu anlamak için etin ucundan bir parça alabilirsiniz; eğer et çok çabuk dağılıyorsa iyi pişmiş anlamına gelir. Et piştikten sonra iri iri doğranan patates ve havuçları tencerenin içerisine ekliyoruz. Eklediğimiz sebzeler iyice pişene kadar ara ara karıştırmaya devam ediyoruz. Yemeğimiz hazır olmaya yakın içerisine miktarı tamamen size kalmış tuz ve karabiberi ekliyoruz. Baharat tercih etmeyenler karabiber kullanmayabilir, fakat lezzet açısından kesinlikle önerilmektedir. Pişirme süresi 70-80 dakika civarında değişmektedir. Yemeğimiz piştikten sonra ocağın altını kapatıyoruz ve dereotu ile iki diş sarımsağı çok küçük bir nevi ezme şekline getiriyoruz ve bir tabağın içinde karıştırıyoruz. Yemeği servis tabağına koyduktan sonra üzerine bu karışımdan serpiştiriyoruz. Daha lezzet katacağından emin olabilirsiniz.

Haşlama Pişirme Yöntemleri

Düdüklü tencereyle de yapılması mümkün olan bir yemektir. Düdüklü tencere pişirme süresini yarı yarıya indirir, yani 35-40 dakikalık bir sürede yemek hazır olur. Normal tencerede yemeğin yapımına hâkim olacağınız için ilk birkaç denemenizde normal tencere kullanılması önerilir. Ayrıca, haşlamanın lezzetini artırmak için defne yaprağı veya kereviz sapı gibi ekstra malzemeler de kullanılabilir. Bu tür malzemeler yemeğe farklı aromalar katacaktır.

Haşlamanın Faydaları

Haşlama yemeği, sağlıklı ve besleyici bir yemektir. Haşlama yöntemi ile pişirilen yiyecekler, besin değerlerini büyük ölçüde korur. Özellikle et ve sebzelerin haşlanarak pişirilmesi, vitamin ve mineral kaybını minimize eder. Ayrıca, haşlama yöntemi ile pişirilen yemekler genellikle daha az yağ içerir, bu da kalp sağlığı açısından olumlu bir etkendir. Haşlama yemeği, sindirimi kolay olduğu için mide rahatsızlıkları yaşayan kişiler için de uygun bir seçenektir.

Haşlama servise hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haşlama Diyeti Listesi

Haşlama Diyeti Listesi

Editörün Seçtiği

Et Nasıl Haşlanır?

Et Nasıl Haşlanır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları Nelerdir?

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları Nelerdir?

Buğday Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Beyin Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Beyin Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patates Haşlama Süresi

Patates Haşlama Süresi

Et Haşlama Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Et Haşlama Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşlanmış Nohut Kaç Kalori?

Haşlanmış Nohut Kaç Kalori?

Güncel

Kereviz Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kestane Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Yumurta Salatası

Haşlanmış Yumurta Salatası

Düdüklü Tencerede Tavuk Haşlama

Düdüklü Tencerede Tavuk Haşlama

Palamut Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Palamut Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Karides Nasıl Haşlanır?

Karides Nasıl Haşlanır?

Düdüklüde Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Aşurelik Buğday Nasıl Haşlanır?

Aşurelik Buğday Nasıl Haşlanır?

Haşlanmış Mısır Besin Değeri

Haşlanmış Mısır Besin Değeri

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır?

Haşlama Kestane Nasıl Yapılır?

Düdüklüde Mısır Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Mısır Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Baget Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Baget Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı?

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı?

Haşlama Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Balık Haşlama Nasıl Yapılır?

Balık Haşlama Nasıl Yapılır?

Dana Eti Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Dana Eti Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Haşlama Tarifi ve Malzemeleri