Haşlama Yemeği Haşlama yemeği, özellikle kış aylarının vazgeçilmez ana yemekleri arasında yer almaktadır. Birçok kişinin severek tükettiği haşlama yemeği, sofralarda sıkça yer alan, yapımı pratik ve kolay bir yemektir. Zaman almadan ve uğraştırmadan, yarım saat içerisinde sofralarda yer alabilir. Besin değeri oldukça yüksektir. Doyurucu ve besleyici özelliği ile bilinen haşlama yemeği, kemikli et ile hazırlandığında çok daha faydalı olmaktadır. Vücut için önemli ve faydalı içeriğe sahip olan bu yemek, lezzeti ile de büyük küçük herkesin benimsediği bir yemektir. Üstelik haşlama yemeği olduğu için hafiftir ve vücuda ağırlık vermez. Eğer sofralarınızda farklı ve eşsiz bir lezzet arayışı içindeyseniz ve çeşitli kızartma yemeklerinden kaçınıp haşlama usulü yemekleri tercih etmek istiyorsanız, işte haşlama yemeği tarifi. Özellikle ilerlemiş yaşta olan herkesin hafif ve besleyici bir öğün geçirmeleri için mutlaka denemelerini tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin. Haşlama Yemeği Malzemeleri
Haşlama Yemeği Nasıl Yapılır? Öncelikle etleri bol suyla yıkayarak kuşbaşı şeklinde doğrayın. İsteğe bağlı olarak kemikleri de doğranmış etin içine karıştırabilirsiniz. Daha sonra düdüklü tencere içerisine yıkanmış etleri koyun ve tencerenin kapağını kapatın. Düdüklü tencereyi ocağın üzerine koyun ve altını yakarak etleri su içinde haşlayın. Etler haşlanırken, kuru soğanı ve sarımsakları soyun. Etler haşlanınca düdüklü tencerenin kapağını açın ve soğan ve sarımsakları bütün olarak et suyu içerisine ilave edin. Kısık ateşte eti pişirmeye devam edin. Bu arada patatesleri soyarak küp şeklinde doğrayın ve daha sonra havuçları soyarak daire şeklinde doğrayın. Ocağın üzerinde pişmekte olan haşlama yemeği içerisine doğranmış havuç ve patatesleri ilave edin. Son olarak tuzu da yemek içerisine ekledikten sonra düdüklü tencerenin kapağını tekrar kapatarak 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Süre dolduktan sonra ocağın altını kapatın ve yemeği dinlenmeye bırakın. 5-10 dakika dinlendirilen haşlama yemeğini tabaklara alarak sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Fehmiye
12 Temmuz 2024 CumaHaşlama yemeğindeki etin haşlanma süresi düdüklü tencere kullanılmadığında nasıl değişiyor? Normal tencerede aynı lezzeti yakalamak mümkün mü?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaFehmiye,
Düdüklü tencere kullanmadan et haşlamak, normal tencerede daha uzun bir süre gerektirir. Düdüklü tencere basınç altında pişirme yaptığı için etin daha hızlı ve yumuşak pişmesini sağlar. Normal tencerede ise etin yumuşak bir kıvama gelmesi için yaklaşık 2-3 saat arası kısık ateşte pişirilmesi gerekebilir. Aynı lezzeti yakalamak mümkündür, ancak sabırlı olmak ve pişirme sürecini dikkatle takip etmek önemlidir. Ayrıca, su miktarını kontrol etmek ve gerektiğinde su eklemek de lezzeti korumak açısından önemlidir.