Kereviz Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Kereviz Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Haşlama

Kereviz, hoş bir aroma ve tada sahip bir sebzedir. Lif bakımından düşük bir sebze olduğu düşünülebilir, ancak aslında kereviz, lif açısından zengin bir içeriğe sahiptir ve bu nedenle özellikle diyetlerde vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Kereviz, K vitamini bakımından en iyi kaynaklardan biri olmanın yanı sıra, antioksidanlar açısından da oldukça zengindir. Antioksidan özellikleri sayesinde vücudu serbest radikallere karşı koruyarak birçok hastalığa yakalanma olasılığını azaltır.

Diyet yapan kişiler sağlıklı bir atıştırmalık arıyorsa kerevizi mutlaka diyet listelerine eklemelidir. 100 gram kereviz yaklaşık 16 kalori içermektedir. Kereviz, bu düşük kalori içeriğinin yanı sıra yüksek tansiyon, kolesterol, kanser, sindirim problemleri ve iltihap hastalıklarına karşı oldukça faydalıdır. Ayrıca adet sancılarını giderici, alerjik reaksiyonlara karşı koruyucu, idrar söktürücü ve sakinleştirici etkisi bulunmaktadır.

Kereviz Haşlama İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo kereviz
  • 1 litre su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet limon

Kereviz Haşlama Nasıl Yapılır?

Kerevizin kabuğu soyularak ufak ufak doğranır. 1 litre su tencereye alınarak kaynatılır. Kaynayan suya doğranan kerevizler eklenerek yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen kereviz süzülerek tekrar 1 adet limon sıkılmış kaynar suya atılır ve 5-10 dakika kadar daha haşlanır. Ardından tekrar süzülerek 1 yemek kaşığı tereyağı eklenir ve servise sunulur.

Afiyet olsun.

Ek Bilgiler

Kereviz haşlaması, özellikle soğuk kış günlerinde sıcak bir başlangıç veya yan yemek olarak tüketilebilir. Ayrıca, çeşitli baharatlar ve otlar ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Kereviz, C vitamini, potasyum ve folat gibi önemli besin maddeleri içerir, bu nedenle düzenli tüketimi genel sağlık açısından da faydalıdır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Düdüklüde Et Haşlama

Düdüklüde Et Haşlama

Haber Bülteni

Güncel

Haşlanmış Nohut Kaç Kalori?

Haşlanmış Nohut Kaç Kalori?

Güncel

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Güncel

Aşurelik Buğday Nasıl Haşlanır?

Aşurelik Buğday Nasıl Haşlanır?

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Makarna Nasıl Haşlanır?

Makarna Nasıl Haşlanır?

Dana İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Dana İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Tavuk Haşlama

Terbiyeli Tavuk Haşlama

İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış Tavuk Kalori

Beyin Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Beyin Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları Nelerdir?

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları Nelerdir?

İçli Köfte Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri