Haşlama Et Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Haşlama Et Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Et Yemeği

Haşlama et yemeği, özellikle kış aylarının vazgeçilmez yemekleri arasındadır. Besin değeri oldukça yüksek olan bu yemek, pratik yapılışı ile de dikkat çeker. Et ve sebze severlerin mutlaka tercih etmesi gereken bu lezzetli yemek, içerdiği sebzeler sayesinde annelerin gönül rahatlığıyla hazırlayabileceği bir alternatiftir.

Malzeme Listesi

  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 5-6 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi İçin

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • 1 çorba kaşığı un
  • Birkaç kaşık yemeğin suyu

Nasıl Yapılır?

Düdüklü tencerenin içerisine sıvı yağı koyun. Yağ biraz ısındığında kuşbaşı doğranmış etleri içerisine atın. Bir iki tur karıştırarak etleri kızartın. Ardından etlerin üzerini geçecek kadar kaynar su ilave ederek etlerin pişmesi için düdüklü tencerenin ağzını kapatın. Etlerin pişmesi için 25-30 dakika yeterli olacaktır.

Etler pişerken diğer malzemeleri hazırlamaya başlayın. Patateslerin kabuklarını soyun, yıkayıp iri iri doğrayın. Ardından soğanı da soyup yıkayın, doğramadan bütün olarak tencereye ekleyin. Havuçların kabuklarını soyun ve daire şeklinde doğrayın.

Düdüklü tencerenin altını kapatın ve soğuk suyun önüne tutarak havasını alın. Havasını aldıktan sonra düdüklü tencerenin kapağını açın. Hazırladığınız malzemelerin hepsini düdüklü tencerenin içerisine ilave ederek ocağın altını açın. Son olarak tuzunu da ilave ederek pişmeye bırakın.

Ayrı bir kabın içerisine terbiyesi için yumurta sarısını ve unu ekleyerek karıştırın. Unun topaklanmaması için iyice çırpın. Ardından limon suyunu ve kaynayan yemekten birkaç kaşık su alıp içerisine ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız terbiyeyi pişmiş haşlama et yemeği içerisine yavaşça ilave ederek karıştırın. İlave ettikten sonra 3-4 dakika daha kaynattıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Makarna Nasıl Haşlanır?

Makarna Nasıl Haşlanır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşlanmış Mısır Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Mısır Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Et Haşlama

Düdüklüde Et Haşlama

Buğday Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Baget Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Baget Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Güncel

İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kemik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kemik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Tavuk Baget Haşlama

Düdüklüde Tavuk Baget Haşlama

Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?

Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?

Dana İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Dana İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Patates Diyeti Listesi

Haşlanmış Patates Diyeti Listesi

Haşlanmış Yumurta Besin Değeri

Haşlanmış Yumurta Besin Değeri

Kuşbaşı Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kemikli Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kemikli Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Boyun Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Boyun Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pirzola Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pirzola Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Nasıl Haşlanır?

Nohut Nasıl Haşlanır?