Haşlama Et Yemeği Haşlama et yemeği, özellikle kış aylarının vazgeçilmez yemekleri arasındadır. Besin değeri oldukça yüksek olan bu yemek, pratik yapılışı ile de dikkat çeker. Et ve sebze severlerin mutlaka tercih etmesi gereken bu lezzetli yemek, içerdiği sebzeler sayesinde annelerin gönül rahatlığıyla hazırlayabileceği bir alternatiftir. Malzeme Listesi
Terbiyesi İçin
Nasıl Yapılır? Düdüklü tencerenin içerisine sıvı yağı koyun. Yağ biraz ısındığında kuşbaşı doğranmış etleri içerisine atın. Bir iki tur karıştırarak etleri kızartın. Ardından etlerin üzerini geçecek kadar kaynar su ilave ederek etlerin pişmesi için düdüklü tencerenin ağzını kapatın. Etlerin pişmesi için 25-30 dakika yeterli olacaktır. Etler pişerken diğer malzemeleri hazırlamaya başlayın. Patateslerin kabuklarını soyun, yıkayıp iri iri doğrayın. Ardından soğanı da soyup yıkayın, doğramadan bütün olarak tencereye ekleyin. Havuçların kabuklarını soyun ve daire şeklinde doğrayın. Düdüklü tencerenin altını kapatın ve soğuk suyun önüne tutarak havasını alın. Havasını aldıktan sonra düdüklü tencerenin kapağını açın. Hazırladığınız malzemelerin hepsini düdüklü tencerenin içerisine ilave ederek ocağın altını açın. Son olarak tuzunu da ilave ederek pişmeye bırakın. Ayrı bir kabın içerisine terbiyesi için yumurta sarısını ve unu ekleyerek karıştırın. Unun topaklanmaması için iyice çırpın. Ardından limon suyunu ve kaynayan yemekten birkaç kaşık su alıp içerisine ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız terbiyeyi pişmiş haşlama et yemeği içerisine yavaşça ilave ederek karıştırın. İlave ettikten sonra 3-4 dakika daha kaynattıktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |