Tavuk Haşlama Yemeği Tavuk haşlama yemeği, sağlıklı olduğu kadar lezzetli ve kolayca hazırlanan pratik bir yemek tarifidir. Bu tarifte, normal soğan yerine arpacık soğan kullanarak yemeğin görselliğini artırabilirsiniz. Aynı şekilde, havuç ekleyerek yemeğin lezzetini artırabilirsiniz. Tavuk suyu ve tavuk suyuna pişen yemekler, grip ve gribal enfeksiyonlar için birebir olan hasta çorbalarındandır. Bu sebepten dolayı özellikle kış mevsiminde sık sık yaparak siz ve çocuklarınız tüketebilirsiniz. İşte malzeme listesi. Tavuk Haşlama Yemeği İçin Gerekli Malzemeler
Tavuk Haşlama Yemeği Nasıl Yapılır? Öncelikle patatesleri, arpacık soğanı ve havuçları soyup yıkayın ve istediğiniz büyüklükte doğrayın ve hazırlayın. Daha sonra, ister normal tencerede ister düdüklü tencerede tavuk etini yıkayıp koyun. Üzerine yaklaşık olarak 1 litre kadar su ekleyin. Eğer tavuk etiniz göğüs ise iri iri doğrayın, eğer kanat ve but ise doğramaya gerek yok. Ocağın üzerine aldıktan sonra kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra içine tuz, karabiber ve pul biber ekleyip ocağın altını biraz kısın ve kaynatın. Yaklaşık olarak 10 dakika kadar kaynadıktan sonra, önceden hazırlamış olduğunuz patatesleri, arpacık soğanı ve havuçları doğrayıp tavuk haşlama yemeğinin üzerine ilave edin. Su kaynamaya başladıktan sonra düdüklü tencerenin düdüğünü indirin ve bu şekilde yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar pişirin. Süre dolduktan sonra tencerenin kapağını açın ve yemeğin pişmiş mi diye tadına bakarak kontrol edin. İstenilen kıvama gelince üzerine limon suyunu ve kırmızı pul biber ilavesi yapıp servis kasesine alın ve sıcak olarak servis yapın. Tavuk haşlama yemeğiniz hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Tavuk haşlama yemeğini yaparken, taze sebzeler kullanmanız yemeğin lezzetini artıracaktır. Ayrıca, tavuğun derisini çıkartarak daha hafif bir yemek elde edebilirsiniz. Tencereyi kapatmadan önce bir dal defne yaprağı eklemek, yemeğinize hoş bir aroma katacaktır. Son olarak, haşlama suyunu çorba olarak da değerlendirebilirsiniz. Bu su, vitamin ve mineral bakımından zengin olduğundan besleyici bir çorba yapımı için idealdir. |