Sebze Haşlama Sebze haşlama, kolayca yapılan ve sağlıklı bir garnitür seçeneğidir. Sağlıklı yaşamayı prensip edinenler ve kilo kontrolü yapanlar bu tarifi uygulayabilirler. Oldukça kolay olan bu tarif, kısa sürede hazırlanır ve pişirilir. Ana yemeklerin yanında lezzetli bir seçenek oluşturur. Kalorisi düşük olan bu tarif aynı zamanda sindirim sistemi için de faydalıdır. İçerisinde çeşitli sebzeler bulunduğu için besin değerleri oldukça yüksektir. Kolesterol sorunu yaşayan kişiler bu tarif ile kolesterol düzeylerini dengeleyebilirler. Gelişim çağındaki çocuklar ve hamile kadınlar için de önerilmektedir. Sebze Haşlama Malzemeleri
Sebze Haşlama Nasıl Yapılır? Yeşilliklerin tamamını sirkeli suda 5 dakika bekletin ve iyice yıkayın. Patates, havuç ve kuru soğanı soyun ve iri küpler halinde doğrayın. Haşlama tenceresine suyu koyup kaynatın. Su kaynadıktan sonra içerisine tuz ve karabiber ekleyin ve ilk olarak havuç ve patatesi ilave edin. Bu iki sebzeyi 6 dakika önce ekleyin ki, diğer sebzelerle aynı sürede pişmiş olsunlar. Süre sona erdiğinde tencereye brokoli, Brüksel lahanası ve kuru soğanı ilave edin. Sebzeleri 10 dakika pişirdikten sonra tencereye kıyılmış maydanozları da ekleyin ve pişirme işlemini sonlandırın. Sebzeleri süzgeç yardımıyla süzüp servis yapacağınız kaba koyun. Küçük bir tavada tereyağını eritip, içerisine pul biberi ekleyin. Biberler rengini yağa verdiğinde, servis kabına aldığınız sebzelerin üzerine dökün. Sebze haşlama sunuma hazırdır. Dileyen sarımsaklı yoğurt veya süzme yoğurt ile servis edebilir. Afiyet olsun. |
İhvan
24 Temmuz 2024 ÇarşambaKuru soğanı haşlama tenceresine eklediğimde diğer sebzelerin tadını bastırır mı?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaMerhaba İhvan,
Kuru soğan, yemeklere belirgin bir aroma kattığından dolayı bazen diğer sebzelerin tadını bastırabilir. Ancak, soğanın miktarını dengeli kullanarak ve diğer baharatlarla destekleyerek bu durumu dengeleyebilirsin. ğer hafif bir soğan aroması istersen, soğanı bütün olarak ekleyip piştikten sonra çıkarabilirsin. Bu şekilde sebzelerin kendi lezzetlerini daha fazla korumasını sağlayabilirsin.
Sevgiler,