Sebze Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Sebze Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Haşlama

Sebze haşlama, kolayca yapılan ve sağlıklı bir garnitür seçeneğidir. Sağlıklı yaşamayı prensip edinenler ve kilo kontrolü yapanlar bu tarifi uygulayabilirler. Oldukça kolay olan bu tarif, kısa sürede hazırlanır ve pişirilir. Ana yemeklerin yanında lezzetli bir seçenek oluşturur. Kalorisi düşük olan bu tarif aynı zamanda sindirim sistemi için de faydalıdır. İçerisinde çeşitli sebzeler bulunduğu için besin değerleri oldukça yüksektir. Kolesterol sorunu yaşayan kişiler bu tarif ile kolesterol düzeylerini dengeleyebilirler. Gelişim çağındaki çocuklar ve hamile kadınlar için de önerilmektedir.

Sebze Haşlama Malzemeleri

  • 100 gr brokoli
  • 50 gr Brüksel lahanası
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 10 dal maydanoz
  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Sebze Haşlama Nasıl Yapılır?

Yeşilliklerin tamamını sirkeli suda 5 dakika bekletin ve iyice yıkayın. Patates, havuç ve kuru soğanı soyun ve iri küpler halinde doğrayın. Haşlama tenceresine suyu koyup kaynatın. Su kaynadıktan sonra içerisine tuz ve karabiber ekleyin ve ilk olarak havuç ve patatesi ilave edin. Bu iki sebzeyi 6 dakika önce ekleyin ki, diğer sebzelerle aynı sürede pişmiş olsunlar. Süre sona erdiğinde tencereye brokoli, Brüksel lahanası ve kuru soğanı ilave edin. Sebzeleri 10 dakika pişirdikten sonra tencereye kıyılmış maydanozları da ekleyin ve pişirme işlemini sonlandırın. Sebzeleri süzgeç yardımıyla süzüp servis yapacağınız kaba koyun. Küçük bir tavada tereyağını eritip, içerisine pul biberi ekleyin. Biberler rengini yağa verdiğinde, servis kabına aldığınız sebzelerin üzerine dökün. Sebze haşlama sunuma hazırdır. Dileyen sarımsaklı yoğurt veya süzme yoğurt ile servis edebilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

İhvan

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Kuru soğanı haşlama tenceresine eklediğimde diğer sebzelerin tadını bastırır mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba İhvan,
Kuru soğan, yemeklere belirgin bir aroma kattığından dolayı bazen diğer sebzelerin tadını bastırabilir. Ancak, soğanın miktarını dengeli kullanarak ve diğer baharatlarla destekleyerek bu durumu dengeleyebilirsin. ğer hafif bir soğan aroması istersen, soğanı bütün olarak ekleyip piştikten sonra çıkarabilirsin. Bu şekilde sebzelerin kendi lezzetlerini daha fazla korumasını sağlayabilirsin.
Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Süt Mısır Nasıl Haşlanır?

Süt Mısır Nasıl Haşlanır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

1 Adet Haşlanmış Mısır Kaç Kalori?

1 Adet Haşlanmış Mısır Kaç Kalori?

Karides Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Karides Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Yumurta Besin Değeri

Haşlanmış Yumurta Besin Değeri

Haşlanmış Sebze Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Sebze Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gerdan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Gerdan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mısır Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşlama Patates Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Patates Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış Tavuk Kalori

Kuzu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Karides Nasıl Haşlanır?

Karides Nasıl Haşlanır?

Kabak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Balık Haşlama Nasıl Yapılır?

Balık Haşlama Nasıl Yapılır?

Hindi Boynu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Boynu Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Haşlama Süresi

Mısır Haşlama Süresi

Dana İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Dana İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Yumurta Diyeti Listesi

Haşlanmış Yumurta Diyeti Listesi

Sade Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sade Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patates Haşlama Süresi

Patates Haşlama Süresi

Lahana Nasıl Haşlanır?

Lahana Nasıl Haşlanır?

Kemik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kemik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri