Kuzu Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Kuzu Et Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu et haşlama, özellikle soğuk kış günlerinde tüketilen, besleyici ve bağışıklık sistemini güçlendiren bir yemektir. Et suyu çorbalar, çocukların kas ve kemik gelişimi için de önemlidir ve bu nedenle sofralardan eksik edilmemelidir. Kuzu et haşlama, yanında beyaz pilavla muhteşem bir akşam yemeği menüsü oluşturur. Bu tarif hem protein hem de sebze ihtiyacınızı karşılayacak; basit, lezzetli ve pratik olmasının yanı sıra son derece sağlıklıdır. Ayrıca, et ve kemiğin içindeki ilik suyundan da faydalanabilirsiniz. Kuzu etinden haşlama yaparken, ön kol, incik ya da gerdan gibi bölgeleri tercih etmelisiniz.

Gereken Malzemeler

  • 1 adet kuzu ön kol
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 6 adet arpacık soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet kereviz sapı

Terbiyesi İçin

  • 1 adet orta boy yumurta sarısı
  • 7-8 adet tane karabiber
  • 2 adet defne yaprağı
  • Yarım çay kaşığı toz zerdeçal
  • Yeterince tuz
  • Yarım adet sıkılmış limon suyu

Kuzu Et Haşlama Nasıl Yapılır?

Hazırlık Aşaması

Kuzu etini haşlamadan önce, kirli suyundan ve varsa kanlı bölgelerinden arındırmak için iyice yıkayınız. Eti haşlamak için büyük ve derin bir tencereye alın ve etin üzerini kaplayacak şekilde soğuk su ilave edin. Arpacık soğanları ve sarımsakları ayıklayarak tencereye ekleyin.

Pişirme Aşaması

Tencereyi harlı ateşte kaynama aşamasına getirin, ardından kısık ateşe alarak pişirme işlemini sürdürün. Bu aşamada tuz eklemeyin; tuz, etin sertleşmesine ve geç pişmesine neden olabilir. Et pişip yumuşadığında, jülyen doğranmış havuçları, kereviz saplarını, defne yapraklarını ve tane karabiberleri ekleyin. Bu malzemelerle birlikte 15 dakika daha kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Süre dolduktan sonra kereviz saplarını, defne yapraklarını, arpacık soğanları ve tane karabiberleri tencereden çıkarın. Sadece havuçları bırakın ve kaynamakta olan karışıma patatesleri ekleyin. Patatesler yumuşayana kadar kaynatın. Patateslerin dağılmaması için sık sık kontrol edin.

Terbiye Hazırlığı

Limon suyu, yumurta sarısı ve toz zerdeçalı iyice çırparak karışım haline getirin. Kaynamakta olan kuzu etinin suyundan bir miktar alarak temperleme işlemi yapın. Bu, sosun sıcaklığa alışmasını sağlar. Eğer doğrudan kaynayan et suyuna ilave ederseniz, yumurtalar sıcaklıkla bir anda pişeceğinden topaklanabilir. Azar azar terbiyeyi et suyuna ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Bu aşamada yemeğinizin tuzunu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Servis Önerisi

Çukur bir servis tabağına aldığınız kuzu eti haşlamayı, kıyılmış maydanoz tutamları ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Yanına beyaz pilav ekleyerek, besleyici ve doyurucu bir akşam yemeği sunabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Kuzu et haşlama, özellikle protein ve mineral açısından zengindir. İçerdiği ilik suyu, bağışıklık sisteminizi güçlendirirken, içerdiği sebzeler de günlük vitamin ihtiyacınızı karşılar. Bu yemek, özellikle çocuklar ve yaşlılar için idealdir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haşlama İçli Köfte Tarifi

Haşlama İçli Köfte Tarifi

Tavuklu Patates Haşlama

Tavuklu Patates Haşlama

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşlanmış Mısır Kaç Kalori?

Haşlanmış Mısır Kaç Kalori?

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları Nelerdir?

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları Nelerdir?

Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pirzola Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pirzola Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Dana İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Dana İncik Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Aşurelik Buğday Nasıl Haşlanır?

Aşurelik Buğday Nasıl Haşlanır?

Güncel

Nohut Nasıl Haşlanır?

Nohut Nasıl Haşlanır?

Kuzu Eti Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Eti Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Yumurta Diyeti Listesi

Haşlanmış Yumurta Diyeti Listesi

Kuzu Boyun Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Boyun Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı?

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı?

İçli Köfte Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Piliç Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Piliç Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Nohut Kaç Kalori?

Haşlanmış Nohut Kaç Kalori?

Pancar Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Haşlama Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Patates Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

1 Adet Haşlanmış Mısır Kaç Kalori?

1 Adet Haşlanmış Mısır Kaç Kalori?

Kuru Mısır Nasıl Haşlanır?

Kuru Mısır Nasıl Haşlanır?

Brokoli Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Haşlama Tarifi ve Malzemeleri