haslama.gen.tr
haşlama
Sosyal Medyada Paylaş
Kemikli Et Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori
Enginar Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Kereviz Haşlama
Kabak Haşlama
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır
Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori
Patates Haşlama Süresi
Tavuk Haşlama Kaç Kalori
Tavuk Nasıl Haşlanır
Patatesli Tavuk Haşlama
Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Patlıcan Haşlama
Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır
Sebzeli Et Haşlama
Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır
Terbiyeli Et Haşlama
Gerdan Haşlama
Haşlanmış Tavuk Kalori
Patates Kaç Dakikada Haşlanır
Lahana Haşlaması
Yumurta Haşlama
Kestane Haşlama
Kemik Haşlama
Kuzu Boyun Haşlama
Brokoli Haşlama
Mantı Haşlama
Tavuk Baget Haşlama
Tavuk Haşlama
Kuzu Gerdan Haşlama
Karides Haşlama
Ispanak Haşlama
Nohut Haşlama
Tüm Sayfalar >>









Mantı Haşlama

Mantı Haşlama, bilindiği gibi Türk toplumu olarak mantıya  ayrı bir ilgimiz ve düşkünlüğümüz vardır. Yöresel olarak hazırlanan mantının farklı yörelere göre hazırlanma ve pişirilme şekilleri vardır. Ancak mantı denilince ilk akla gelen kıyma ile minik bohçalar şeklinde hazırlanan mantının genellikle herkesin damak tadına hitap ettiği de  bir gerçektir. Mantının hazırlanışı kadar haşlama şeklide çok önemlidir. Bazı yörelerde mantı tıpkı makarna pişirilir gibi haşlanarak pişirilir. Bazı yörelerde ise pilav şeklinde haşlanarak pişirilir. Mantı haşlamak için mantının miktarı oldukça önemlidir ve miktara kadar su ölçüsü kullanmak gereklidir. Örneğin 200 gr mantı için 400 gr kaynar su denk gelecektir. Bu işlemle pişirilen mantı çok daha lezzetli ve sağlıklı olacaktır. Nedeni ise bu yöntem sayesinde haşlama suyunun dökülerek vitamini ve lezzeti boşa gitmiş olmuyor.

Mantı Haşlama İçin Gerekli Malzemeler

  • 400 gr hazırlanmış mantı
  • 2 çorba kadar kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı kadar zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 litre kadar kaynar su
  • 1 orta boy kase yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz

Üzeri için

  •  Arzuya bağlı olarak Sumak, kırmızı pul biber, karabiber ve kuru nane

Mantı Haşlama

Mantı haşlamak için ilk olarak uygun bir tencereye tereyağı ve zeytinyağı ilave ederek tencereyi ocağa koyarak kısık ateşte yağı eriterek başlayalım. Ardından eriyerek ısınan yağın üzerine domates salçası, biber salçası ilave ederek salçaları ezerek kokuları çıkıncaya kadar kavuralım. Kavrulmakta olan salçaların üzerine kaynar suyu ilave ettikten sonra yeteri kadar tuz ekleyerek ocağın altını açıp suyun kaynamasını sağlayalım.

Daha sonra kaynamakta olan salçalı suyun içine 400 gr mantımızı ilave ederek 1-2 kez çevirerek karıştırdıktan sonra 10-12 dakika kadar mantıyı haşlanmaya bırakalım. Verilen sürenin sonunda mantı tenceresini ocaktan alalım ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis tabaklarına alarak üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirdikten sonra mantımızın lezzetini artırmak için üzerine isteğe göre sumak, karabiber, kırmızı pul biber ve kuru nane serpiştirerek servis yapalım. 

Mantı Haşlama

Mantı Haşlamada diğer bir yöntem ise, mantıyı bol kaynatılmış suyun içine atarak 10-12 dakika kadar haşladıktan sonra tıpkı makarnada olduğu gibi haşlama suyunu süzdürerek üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış yağın içinde kavrulmuş salça gezdirilerek servis yapılır. Verdiğimiz iki pişirme şekli ile mantı haşlanabilir. Ancak tercih sizlere kalmış her iki şekilde de mantınız oldukça lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun... 

Yayınlanma Tarihi : 02.06.2015 03:00:21

Mantı Haşlama Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Mantı Haşlama"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Haşlanmış Patates

Haşlanmış patates, oldukça sevilen ve hayatımızda çok fazla tüketilen bir besindir. Ancak bulunduğumuz çağın en büyük sorunları arasında aşırı kilo sebebiyle hangi besin daha az kilo yapar diye araştırmalar yapılmaktadır. Ülkemizd...

Mısır Nasıl Haşlanır

Mısır nasıl haşlanır, Haşlamak için mısır alırken dikkat edilmesi gereken birkaç tane püf noktası vardır: İri taneli ve dolgun olmalıdır. Ayrıca taneleri buruşuk olanları tercih edilmemelidir. Tırnakla bastırıldığında hemen parçal...

Haşlama Tavuk

Haşlama tavuk: hafif ve vücuda ağırlık vermeyen bir yemektir. Bir çok kişinin severek ve beğenerek yediği, sık sık sofralarda yer alan bir yemektir.besin değeri oldukça yüksektir. Haşlama olduğu için çok daha sağlıklı bir yemek ol...

Haşlama Turşu

Haşlama turşu, Türk toplumunda turşunun yeri bambaşkadır. İster yaz isterse kış mevsimi her mevsimde yemeklerin yanında severek yenilen turşudur. Turşu değişik sebzelerin tuzlu ve sirkeli suda belirli bir süre bekletilmesi  ile ye...

Et Nasıl Haşlanır

Et nasıl haşlanır, iyi bir et yemek isterseniz haşlamasını güzel bir şekilde usulüne uygun yapmanızı öneririm. Et haşlama oldukça uzun süren ve sabır isteyen bir işlemdir. Eti haşlama süresini kısa tutarsanız bakteriler tam ölmedi...

Kestane Nasıl Haşlanır

Kestane nasıl haşlanır: Kestane haşlama kış mevsiminde kestane sevenkerin yaptığı bir pişirme yönteminden biridir. Bu şekilde ıslatıldıktan sonra fırında da pişirilebilir.  Aynı şekilde mangalda veya ocakta da pişirmeniz mümkündür...

Piliç Haşlama

Piliç Haşlama: Pilici bütün olarak haşlama öbür et haşlama çeşitlerine göre daha iyi ve sağlıklıdır. Bunun sebebi tabi ki beyaz et olmasıdır. Bütün insanlar tarafından bilindiği üzere dünyada beyaz et çok daha fazla oranda tüketil...

Tavuk Budu Haşlama

Tavuk budu haşlama, Et kadar tavuk hatta tavuk etten daha çok seviliyor ve daha çok tüketiliyor. Bunun nedeni hem çok lezzetli olması hemde ete göre biraz daha ucuz olmasıdır. Böyle olunca herkes rahatlıkla tavuk alıp arzu ettiği...

Kuzu Et Haşlama

Kuzu et haşlama, özellikle soğuk kış günlerinde et suyu çorbaları ile direncinizi artırabilir ve bağışıklık sisteminizin korunmasına yardımcı olabilirsiniz. Çocuklarınızın kas ve kemik gelişimi için de et suyu içeren çorba ve yeme...

Makarna Nasıl Haşlanır

Makarna Nasıl Haşlanır, makarna herkesin çok sevdiği ,tercih ettiği, soslar ve değişik garnütürlerle sunulan harika kurtarıcı bir yemektir. Hayal kırıklığına uğramamak için makarnayı doğru bir şekilde haşlamak çok önemlidir. Makar...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

haşlama, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017