Tencerede terbiyeli et haşlama tarifini okuduktan sonra aklımda bazı sorular oluştu. Mesela, etin marine edilme süresi gerçekten 24 saate kadar çıkabiliyor mu? Bu kadar bekletmek etin dokusunu nasıl etkiliyor? Ayrıca, soğan ve sarımsak eklemek haşlama sırasında gerçekten etin lezzetini artırıyor mu? Son olarak, haşlama suyunu çorba olarak kullanma fikri de çok ilginç, bu suyu nasıl değerlendiriyoruz?
Tencerede terbiyeli et haşlama tarifini okuduktan sonra aklımda bazı sorular oluştu. Mesela, etin marine edilme süresi gerçekten 24 saate kadar çıkabiliyor mu? Bu kadar bekletmek etin dokusunu nasıl etkiliyor? Ayrıca, soğan ve sarımsak eklemek haşlama sırasında gerçekten etin lezzetini artırıyor mu? Son olarak, haşlama suyunu çorba olarak kullanma fikri de çok ilginç, bu suyu nasıl değerlendiriyoruz?
Cevap yaz