Düdüklü tencerede tavuk haşlama süresinin ne kadar olduğu hakkında bilgi almak istiyorum. Tavuk parçalarının büyüklüğüne göre değişiklik gösterdiğini biliyorum fakat tüm tavuk için 25-30 dakika, tavuk göğsü için 10-15 dakika gibi sürelerin genel bir kalıp olduğunu görmekteyim. Bu sürelerin yanı sıra düdüklü tencerede başarılı bir pişirme için izlenmesi gereken adımlar ve dikkat edilmesi gereken noktalar da oldukça önem taşıyor. Ben de bazen düdüklü tencere kullanırken su seviyesini kontrol etmeyi ve pişirme süresini aşmamayı unutmuyorum. Düdüklü tencerenin önceki tariflerden öğrendiğim gibi, sebzeler ve baharatlar eklemek pişirdiğim tavukların lezzetini artırıyor. Başka pratik ipuçlarına sahip misiniz?
Düdüklü tencerede tavuk haşlama süresinin ne kadar olduğu hakkında bilgi almak istiyorum. Tavuk parçalarının büyüklüğüne göre değişiklik gösterdiğini biliyorum fakat tüm tavuk için 25-30 dakika, tavuk göğsü için 10-15 dakika gibi sürelerin genel bir kalıp olduğunu görmekteyim. Bu sürelerin yanı sıra düdüklü tencerede başarılı bir pişirme için izlenmesi gereken adımlar ve dikkat edilmesi gereken noktalar da oldukça önem taşıyor. Ben de bazen düdüklü tencere kullanırken su seviyesini kontrol etmeyi ve pişirme süresini aşmamayı unutmuyorum. Düdüklü tencerenin önceki tariflerden öğrendiğim gibi, sebzeler ve baharatlar eklemek pişirdiğim tavukların lezzetini artırıyor. Başka pratik ipuçlarına sahip misiniz?
Cevap yaz