Nohutun haşlamadan pişirilip pişirilemeyeceği konusunda merak ettiklerim var. Haşlamanın nohutun besin değerlerinden lezzetine kadar pek çok yönüyle önemli olduğu anlaşılıyor. Peki, haşlama yapılmadan direkt pişirildiğinde gerçekten de besin değerleri düşüyor mu, yoksa bazı yöntemlerle bu olumsuz etkiyi azaltmak mümkün mü? Özellikle basınçlı pişirme gibi yöntemler kullanıldığında, haşlamanın sağladığı faydalar yine de sağlanabilir mi? Bu durumda, nohutun pişme süresi daha da uzar mı? Bilmeyenler için pratikte karşılaşabilecek sorunlar nelerdir?
Nohutun haşlamadan pişirilip pişirilemeyeceği konusunda merak ettiklerim var. Haşlamanın nohutun besin değerlerinden lezzetine kadar pek çok yönüyle önemli olduğu anlaşılıyor. Peki, haşlama yapılmadan direkt pişirildiğinde gerçekten de besin değerleri düşüyor mu, yoksa bazı yöntemlerle bu olumsuz etkiyi azaltmak mümkün mü? Özellikle basınçlı pişirme gibi yöntemler kullanıldığında, haşlamanın sağladığı faydalar yine de sağlanabilir mi? Bu durumda, nohutun pişme süresi daha da uzar mı? Bilmeyenler için pratikte karşılaşabilecek sorunlar nelerdir?
Cevap yaz