Yumurta Haşlama

Yumurta haşlama, yumurta herkesin vazgeçemediği protein kaynaklarından en önemlisidir. Hem ucuz maliyeti hem de lezzeti yumurtayı eşsiz bir besin maddesi haline getirmiştir. Sabah kahvaltılarının en önemli ayrıntısı olarak masanın baş köşesinde yerini alır. Özellikle gelişme çağında olan çocuklarımıza, gebe kadınlara, emzirenlere her gün tavsiye edilen yumurta çok değerli bir besin maddesidir.
Bunun hiçbir katkı maddesi içermemesi de çok önemlidir. Bazıları yumurta haşlamayı katı pişmiş olarak severken, bazıları kayısı dediğimiz kıvamda, bazıları ise rafadan dediğimiz şekilde yemeyi sever. Bunu haşlama sırasında ayarlamamız gerekir. Şimdi yumurtanın haşlama türlerine birlikte göz atalım.

Yumurta haşlama malzemeleri

  • 1 adet yumurta
  • Uygun boyda cezve
  • Su

Rafadan yumurta haşlama nasıl yapılır?


Cezvenin içine yeteri kadar su konularak ocağın üzerinde kaymaya bırakın. Cezvedeki su kaynadıktan sonra yumurtayı kaşıkla içine yavaşça bırakın. Burada dikkat etmeniz gereken konu yumurtanın oda sıcaklığında olmasıdır. Çünkü kaynayan suyun içine koyduğunuz yumurta buzdolabından çıktığı gibi konursa çatlayabilir. Yumurtayı kaynayan suyun içine koyduğunuzda, tam 2 dakika bekleyin. Daha sonra ocağın altını hemen kapatın. Cezvenin içindeki yumurtayı soğuk suya tutarak soğumasını sağlayın. Bazılarının rafadan yumurta kıvamı daha farklı olabilir. Ancak 2-4 dakika arasındaki sürede yumurta rafadan kıvamı yakalayacaktır.
Yumurtanın beyazı ve sarısı az pişmiş kıvamda haşlanmış olur.

Kayısı yumurta haşlama nasıl yapılır?


Yine cezvenin içine yeteri kadar su koyarak kaynatmaya başlayın. Su kaynadıktan sonra yumurtayı bir kaşıkla yine suyun içine yavaşça bırakın. Su yeniden kaynayınca, tam 6 dakika sonra ocağın altını kapatın. Daha sonra soğuk suya tutarak, yumurtanın pişmesini durdurun. Kayısı kıvamında yumurtada 4-6 dakika arasında elde edilebilir. Bu şekilde yumurtanın beyazı tam pişmiş olur, sarısı ise az pişmiş olur. Yine yumurtanın oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

Katı yumurta haşlama nasıl yapılır?

Cezvemizin içine yine yeteri kadar suyu koyalım ve ocağa koyarak kaynatalım. Su kaynadıktan sonra oda sıcaklığındaki yumurtayı bir kaşıkla suyun içine yavaşça bırakalım. Su yeniden kaynadıktan sonra, tam 10 dakika sonra katı haşlanmış yumurtanız hazır. Ocağı söndürerek, yumurtayı soğuk suya tutarak soğutun.

Yumurta haşlama sırasında çatlamaması için ne yapılmalı?

Yumurtaları haşlarken oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisiniz. Ocağın altı orta kararda açık olmalıdır. Eğer buzdolabından direkt olarak haşlama yapmaya kalkarsanız, yumurtalar büyük olasılıkla çatlar. Çok zorunlu kalırsanız, buzdolabından aldığınız yumurtanın düz olan taraflarını bir dikiş iğnesiyle delerek suyun içinde haşlayabilirsiniz. Yumurtanın bir sivri tarafı vardır. Bir de altta düze yakın tarafı vardır. Delmeyi alttan yapacaksınız.
22.01.2024 00:39:27
Yumurta Haşlama ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yumurta Haşlama Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Yumurta Haşlama"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış tavuk kalori, tavuk çoğu diyet listesinde baş tacı yapılmış bir besindir. Özellikle haşlanmış tavuk diyet menülerinde sıkça yer alır. Haşlama ...
Devamını Oku

Gerdan Haşlama

Gerdan Haşlama, Gerdan vücudun çeneyle göğüs arasında kalan boynun ön bölüme denir. Büyükbaş hayvanlarda omuzdaki kas kütleleriyle boynun devamı olan kas küt...
Devamını Oku

Terbiyeli Et Haşlama

Terbiyeli Et Haşlama, beslenmemizde önemli bir yere sahip olan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü tatlar oluşmasını sağlar. Doğrudan yemeği de ...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Kuru fasulye kaç dakikada haşlanır, kuru fasulye yemeği yapmak isteyen ve bu yemeği seven kişiler tarafından oldukça önemli ve merak edilen sorular aras...
Devamını Oku

Sebzeli Et Haşlama

Sebzeli Et Haşlama, et dendiği zaman akla ilk gelen et yemeği çeşitlerinden bir tanesi de sebzeli et haşlama yemeğidir. Et haşlandıktan sonra üzerine ilave e...
Devamını Oku

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır

Tavuk kaç dakikada haşlanır, Derin dondurucudan donmuş bir şekilde çıkartılmış kümes hayvanları tavuk, piliç ve benzerleri doğrudan haşlanmaz. Düdüklü tencer...
Devamını Oku

Patlıcan Haşlama

Patlıcan Haşlama, Patlıcan, patlıcanın ilk olarak M. Ö 5 yy'da Hindistan'da yetiştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika sonra Doğu Akdeniz ve Avrupa'da tohumu...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları

Haşlanmış yumurtanın faydaları, zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudun temel ihtiyacı ...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı

Haşlanmış yumurta kilo aldırır mı, haşlanmış yumurtanın en önemli özelliklerinden biri tok tutmasıdır. 2 tane haşlanmış yumurta yaklaşık 150 kalori içer...
Devamını Oku

Patatesli Tavuk Haşlama

Patatesli tavuk haşlama, sağlıklı olduğu kadar lezzet bakımından da oldukça güzel bir tariftir. Patatesli tavuk haşlama yemeğinin içerisine arzuya göre arpac...
Devamını Oku

Tavuk Nasıl Haşlanır

Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlama yapılırken karar verilmesi gereken şey şudur ki, haşlamayı tavuk etinin flatosundan mu pirzolasından mı ya da but veya ka...
Devamını Oku

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Tavuk haşlama kaç kalori, tavuk eti hem diyet menülerinde hem de temel besin kaynaklarında önemli bir yer tutmaktadır. Besleyici özelliği nedeniyle geli...
Devamını Oku

Patates Haşlama Süresi

Patates haşlama süresi, patatesin büyüklüğüne ve patatesin nerede kullanılacağına bağlı olarak değişir. Patates mutfaklarda önemli bir yer tutmaktadır. ...
Devamını Oku

Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?

Haşlanmış tavuk kaç kalori, Kırmızı et fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle tüketimi oldukça artan tavuk eti protein bakımından oldukça zengindir. Saçlar...
Devamını Oku

Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır

Yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta mükemmel tadıyla küçük büyük herkesin beğenerek tükettiği sağlıklı bir besin kaynağıdır. Daha çok kahvaltılarda v...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, sarı çiçekler açan ve sürüngen bir sebze olan kabak sağlık açısından çok faydalı ve besleyici bir bitkidir. B1, C vitaminleri, protein, n...
Devamını Oku

Kereviz Haşlama

Kereviz haşlama, kereviz hoş bir aroma ve tada sahiptir. Lif bakımından düşük bir sebze olduğu için özellikle diyetlerde kullanılan vazgeçilmez bir besi...
Devamını Oku

Mısır Haşlama Süresi

Mısır haşlama süresi, mısır seven kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Mısır alınırken ve pişirilirken dikkat edilmesi gereken duruml...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, enginar sağlıklı bir besin maddesi olarak çok eski yıllardan günümüze kadar yetiştirilen bir bitkidir. Mevsiminde enginar pazar ve mark...
Devamını Oku

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Haşlanmış patates kaç kalori, patates günlük hayatta en çok tüketilen besin maddelerinden biridir. Orta büyüklükte haşlanmış 1 adet patates yaklaşık 70 ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori?
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024