Butları yıkayalım ve hazırlayalım. Patatesleri önce yıkayalım ve sonrasında soyalım. Bu davranış sayesinde soyma esnasında bakteri geçişinin önüne geçecektir. Havucu ve arpacık soğanlarını da soyup hazırlayalım. Haşlamada kullanacak olduğumuz tencerenin içerisine sıcak su koyalım. Suya önce tavukları koyup, 2 dakika kaynatalım. Böylece et içerisinde bulunan zararlı bakteriler kaybolacaktır. Sürenin sonunda önceden hazırlamış olduğumuz patates, soğan ve havucu koyalım. Kaynama süresi 30 dakikadır.
Sürenin dolmasına 5 dakika kala sırası ile kabukları soyulmuş ve iri doğranmış domates, 2 diş sarımsak, tuz, kekik, karabiber ve zeytinyağı ilavesini yapalım. Patatesler ve butlar piştiklerinde haşlama başarı ile tamamlanmış olacaktır. Servis tabağına alalım ve sunumu gerçekleştirelim.
Afiyet olsun.