Tavuk Nasıl Haşlanır

Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlama yapılırken karar verilmesi gereken şey şudur ki, haşlamayı tavuk etinin flatosundan mu pirzolasından mı ya da but veya kanadından mı yapacağımıza karar vermeliyiz. Yapılacak olan ete karar verdikten sonra, içerisine koyacağımız havucu hazırlamaya başlayabiliriz. Havuçları tertemiz yıkadıktan sonra halka şeklinde doğrayabiliriz.
Tabi ki havuçlar küp şeklinde de doğranabilir. Havuçlar hazırlandıktan sonra patatesler de kişilerin zevklerine göre doğranabilir. Patatesler soyulduktan sonra doğranır ve hazır hale getirilir. Patatesin de nasıl doğranması gerektiği, o yemeği hazırlayan kişiniz zevkine uygun hazırlanır.

Ya küp-küp doğranır ya da patates sadece dörde bölünerek, dilimleri büyük olarak servis edilir. Daha sonra haşlama için kullanılacak tuz ve pul biber de hazırlanır. Bunun yanında yemeğe lezzet vermesi için büyük boy bir adet soğan ve limon da kullanılabilir. Eğer soğan konacaksa yemeğe, doğranmak üzere hazır hale getirilir ve tavuk haşlamayı yapmaya başlayabiliriz.

Haşlama yapacağımız tavuk etlerini, tencerenin içerisine dizeriz ve arkasından suyunu, tavuk etini biraz geçecek şekilde tencereye ekleriz. Tavuk etlerini ekledikten sonra sadece tat vermesi için soğanı da tencereye koyarız. Küp küp ya da halka şeklinde doğradığımız havuçları tencereye ekledikten sonra orta ateşte 15-20 dakika kadar pişirmeliyiz. Patatesleri koymadan önce doğradığımız soğanları çıkartabiliriz.

Eğer kullanılan soğan büyük bir soğan değil de arpacık soğanıysa, onu çıkartmayabiliriz.
Daha sonra hazırlanan patatesleri suyun içerisine bırakmalıyız. Beraber pişmek üzere bir araya getirdiğimiz tavuk eti, havuç ve patatese, tat versin ve lezzeti artsın diye tuzunu ve pul biberini isteyeceğimiz ölçüde ekledikten sonra hazırlamak istediğimiz yemeğin pişmesini bekleriz. Patates bu aşamada bize kolaylık sağlayacaktır. Çünkü patatesin pişip pişmediğini kontrol ederek yemeğin pişip pişmediğine karar vereceğiz. Patatesler yumuşayana kadar bekledikten sonra yemeğimizi ocaktan indirebiliriz. Hazır hale gelen tavuk haşlama yemeğimiz servis edilmek üzere hazırdır artık.

Daha sonraki aşama yemeği hazırlayan ve ikram eden kişini maharetine kalmıştır. Hazırlanan yemek servis edilmek üzere tabaklara konulduktan sonra, üzerine hafif kara biber ve limon eklenerek hazır hale getirilir. Hazırlanan yemek sofradaki yerine ve zamanına göre ikram edilir.

Afiyet olsun.
21.01.2024 07:36:21
Tavuk Nasıl Haşlanır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavuk Nasıl Haşlanır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Tavuk Nasıl Haşlanır"
Merhaba benim yanıma çok fazla misafir gelmektedir. Ben de sürekli değişik misafir olduğun için hep tavuk yemeklerini tercih ederim. Zaman zaman tavuğun haşlamasında sıkıntı çekiyorum. Haşlayacağım tavuk nasıl olmalıdır ne şekilde başlarsam daha güzel olur?
Kuhrud . 01.10.2018 08:27:13

Patates Kaç Dakikada Haşlanır

Patates kaç dakikada haşlanır, patates dört mevsim mutfaklarımızda eksik olmayan bir sebzedir. Patates ile birden çok yemek yapılmakta ve...
Devamını Oku

Haşlanmış Tavuk Kalori

Haşlanmış tavuk kalori, tavuk çoğu diyet listesinde baş tacı yapılmış bir besindir. Özellikle haşlanmış tavuk diyet menülerinde sıkça yer alır. Haşlama ...
Devamını Oku

Gerdan Haşlama

Gerdan Haşlama, Gerdan vücudun çeneyle göğüs arasında kalan boynun ön bölüme denir. Büyükbaş hayvanlarda omuzdaki kas kütleleriyle boynun devamı olan kas küt...
Devamını Oku

Terbiyeli Et Haşlama

Terbiyeli Et Haşlama, beslenmemizde önemli bir yere sahip olan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü tatlar oluşmasını sağlar. Doğrudan yemeği de ...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Kaç Dakikada Haşlanır

Kuru fasulye kaç dakikada haşlanır, kuru fasulye yemeği yapmak isteyen ve bu yemeği seven kişiler tarafından oldukça önemli ve merak edilen sorular aras...
Devamını Oku

Sebzeli Et Haşlama

Sebzeli Et Haşlama, et dendiği zaman akla ilk gelen et yemeği çeşitlerinden bir tanesi de sebzeli et haşlama yemeğidir. Et haşlandıktan sonra üzerine ilave e...
Devamını Oku

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır

Tavuk kaç dakikada haşlanır, Derin dondurucudan donmuş bir şekilde çıkartılmış kümes hayvanları tavuk, piliç ve benzerleri doğrudan haşlanmaz. Düdüklü tencer...
Devamını Oku

Patlıcan Haşlama

Patlıcan Haşlama, Patlıcan, patlıcanın ilk olarak M. Ö 5 yy'da Hindistan'da yetiştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika sonra Doğu Akdeniz ve Avrupa'da tohumu...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları

Haşlanmış yumurtanın faydaları, zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın içinde folik asit, demir, çinko ve fosfor bulunur. Yumurta vücudun temel ihtiyacı ...
Devamını Oku

Haşlanmış Yumurta Kilo Aldırır mı

Haşlanmış yumurta kilo aldırır mı, haşlanmış yumurtanın en önemli özelliklerinden biri tok tutmasıdır. 2 tane haşlanmış yumurta yaklaşık 150 kalori içer...
Devamını Oku

Patatesli Tavuk Haşlama

Patatesli tavuk haşlama, sağlıklı olduğu kadar lezzet bakımından da oldukça güzel bir tariftir. Patatesli tavuk haşlama yemeğinin içerisine arzuya göre arpac...
Devamını Oku

Tavuk Haşlama Kaç Kalori?

Tavuk haşlama kaç kalori, tavuk eti hem diyet menülerinde hem de temel besin kaynaklarında önemli bir yer tutmaktadır. Besleyici özelliği nedeniyle geli...
Devamını Oku

Patates Haşlama Süresi

Patates haşlama süresi, patatesin büyüklüğüne ve patatesin nerede kullanılacağına bağlı olarak değişir. Patates mutfaklarda önemli bir yer tutmaktadır. ...
Devamını Oku

Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?

Haşlanmış tavuk kaç kalori, Kırmızı et fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle tüketimi oldukça artan tavuk eti protein bakımından oldukça zengindir. Saçlar...
Devamını Oku

Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır

Yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta mükemmel tadıyla küçük büyük herkesin beğenerek tükettiği sağlıklı bir besin kaynağıdır. Daha çok kahvaltılarda v...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, sarı çiçekler açan ve sürüngen bir sebze olan kabak sağlık açısından çok faydalı ve besleyici bir bitkidir. B1, C vitaminleri, protein, n...
Devamını Oku

Kereviz Haşlama

Kereviz haşlama, kereviz hoş bir aroma ve tada sahiptir. Lif bakımından düşük bir sebze olduğu için özellikle diyetlerde kullanılan vazgeçilmez bir besi...
Devamını Oku

Mısır Haşlama Süresi

Mısır haşlama süresi, mısır seven kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Mısır alınırken ve pişirilirken dikkat edilmesi gereken duruml...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, enginar sağlıklı bir besin maddesi olarak çok eski yıllardan günümüze kadar yetiştirilen bir bitkidir. Mevsiminde enginar pazar ve mark...
Devamını Oku

Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

Haşlanmış patates kaç kalori, patates günlük hayatta en çok tüketilen besin maddelerinden biridir. Orta büyüklükte haşlanmış 1 adet patates yaklaşık 70 ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kabak Haşlama
Kereviz Haşlama
Mısır Haşlama Süresi
Enginar Haşlama
Haşlanmış Patates Kaç Kalori?
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024