Sebzeli Tavuk Haşlama
Sebzeli Tavuk Haşlama, Besin oldukça zengin olan tavuğun yanında bir de birbirinden taze mevsim sebzeleri, çocuklarımız için çok faydalı bir yemek olacaktır. Vereceğimiz tarifle lezzet bulacak bu yemek evinizde bulunan mevsim sebzeleri ile çeşitlendirilerek de damak tadınıza uygun hale getirilebilir.
Sebzeli Tavuk Haşlama Malzemeleri 4 Kişilik- 1 bütün tavuk
- 2 adet havuç
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 adet büyük boy patates
- 1 kâse bezelye
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
Sebzeli Tavuk Haşlama Nasıl Yapılır?
Bütün tavuğumuzu paketinden çıkardıktan sonra ılık suda güzelce yıkadıktan sonra orta boy parçalar haline getiriyoruz.
Derin bir tencereye parçaladığımız tavuğu koyup yanına lezzet vermesi için bir orta boy soğanı doğramadan ve iki diş sarımsağı koyalım. Tavuğun üzerini kapatacak kadar suyu ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakalım. Diğer tarafta havuçları ve patatesleri küp tanelerinden biraz daha büyük bir şekilde doğrayalım. Doğradığımız sebzeleri kaynamakta olan tavuğun üzerine dökelim. En üste de bezelyeleri koyduktan sonra üzerine kekik serpelim kapağı kapatalım. Pişmesi için ortalama 15 dakika yeterli olacaktır. Yemeğimiz piştikten sonra haşlanan soğanı tencerenin içinden dikkatlice çıkaralım. Yemeğimiz servise hazır.
Afiyet Olsun.
19.01.2024 19:44:37
Sebzeli Tavuk Haşlama ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|