Yeşilliklerin tamamını sirkeli suda 5 dakika bekletelim ve iyice yıkayalım. Patates, havuç ve kuru soğanı soyalım ve iti küpler halinde doğrayalım. Haşlama tenceresinin içerisine suyu koyup, kaynatalım. Suyun içerisine tuz ve karabiberi koyalım ve ilk olarak havuç ile patatesi ilave edelim. Bu iki sebzeyi 6 dakika önceden koyalım ki, diğer sebzeler ile aynı sürede pişmiş olsunlar. Süre sona erdiğinde tencerenin içerisine, brokoli, Brüksel lahanası ve kuru soğanı ilave edelim. Sebzeleri 10 dakika pişirdikten sonra tencereye, kıyılmış maydanozları da ilave edip, pişirme işlemini sonlandıralım.
Sebzeleri süzgeç yardımı ile süzüp servis yapacağımız kap içerisine koyalım. Küçük bir tavada tereyağını eritip, içerisine pul biberi koyalım. Biberler rengini yağa verdiği zaman, servis kabına almış olduğumuz sebzelerin üzerine dökelim. Sebze haşlama sunuma hazırdır. Dileyen sarımsaklı yoğurt veya süzme yoğurt ile servis edebilirler.
Afiyet olsun.